Itt vagy most

Felkészülni…vigyázz! Medve! – Nagymihályra tartunk

Egy felkészüléssel töltött újabb hét után a Nagymihály (hivatalosan Dukla Ingema Mihalovce) gárdájához látogatunk. A klub a szlovák I. liga oszlopos tagja, a mögöttünk álló idényben megnyerte a bajnokságot, így feljutásért játszhatott, ami azonban nem sikerült. A csapat július 23-án kezdte meg felkészülését 22 játékossal.

A Nagymihály (Mihalovce) aktuális kerete:

Kapusok (2): Adam Trenčan, Tomáš Tkačik

Védők (6): Daniel Hančák, Marek Kolba, Michal Korenko, Tomáš Valečko, Ladislav Hopkovič (HC Prešov), Václav Kolařik (CZ, Solway Sharks)

Csatárok (14): Marek Mašlonka, Erik Piatak, Jakub Linet, Lukáš Toma, Radovan Cútt, Lukáš Hamráček, Tomáš Banovský, Lubor Balko, Radoslav Mesaroš, Mário Roth (HC Detva), Samuel Chalupa, Marcel Baláž, Vladyslav Gavryk (UKR), František Pulščák (HC Prešov)

Megjegyzés: zárójelben tüntettem fel a légiósok nemzetiségét, valamint a frissen érkezett játékosoknál előző klubjukat.

Néhány érdekesség a keret tagjairól:

  • Daniel Hančák: ötszörös szlovák Extraliga bajnok a HC Slovan Bratislava csapatával
  • Ladislav Hopkovič: a 2008/2009-es szezonban a Gyergyószentmiklós csapatának tagjaként szerepelt a MOL Ligában, 35 meccsen 24 pontot (4 gól, 20 assziszt) szerzett
  • Václav Kolařik: a 2012/2013-as szezonban a Patriot Budapest játékosa volt, mely az orosz juniorligában, az MHL-ben szerepelt. Csapattársa volt többek között Vay Ádám, Fekti Ádám, Hardi Richárd és Karol Csányi.
  • Michal Korenko: ismerős lehet a neve a közelmúltból, ugyanis a 2016/2017-es szezonban a Csíkszeredát erősítette, ahol pályára lépett mind a MOL Ligában, mind a román bajnokságban. Mérlege – MOL Liga: 29 meccs, 5 pont (1 gól, 4 assziszt); Román bajnokság: 24 meccs, 10 pont (1 gól, 9 assziszt).
  • Tomáš Valečko: újabb korábbi, MOL Ligában is megfordult védő, a 2015/2016-os évadban a Ferencvárosban 44 meccsen 14 pontot (4 gól, 10 assziszt) termelt.
  • Marek Maslonka: 2013-2015 között a kazah Arlan Koksetau csatára volt, ahol Daniel Hančák csapattársaként 97 mérkőzésen szerepelt, ezeken összesen 79 pontot (45 gól, 34 assziszt) rakott a közösbe 137 büntetésperc társaságában.
  • Erik Piatak: a változatosságot kedvelő csatár – játszott a francia 2., a brit és a kazah elsővonalban is – egy rövid ideig a Debrecen játékosa is volt a 2015/2016-os idényben, ahol 6 meccsen 10 pontjával (3 gól, 7 assziszt) vétette észre magát.

A Jegesmedvék háza táján annyi változás történt, hogy leigazoltuk a szlovén Ziga Pance-t, aki az elmúlt évtizedben az EBEL-ben kamatoztatta képességeit. Öt szezonon keresztül hazája osztrák ligás csapatánál, az Olimpija Ljubjanánál szerepelt, majd a HC Bolzanonál játszott, ahol 2014-ben bajnoki címet szerzett. Ezután megfordult a Villach, a Klagenfurt és a Dornbirn együtteseiben is, mielőtt a klubhoz igazolt.

A csapat ereje teljében utazhat a találkozóra, ugyanis mindenki egészséges és bevethető, így minden feltétel adott a továbbfejlődéshez.

A felkészülési meccsel kapcsolatban Glen Hanlon, a csapat vezetőedzője az alábbiakat jegyezte meg tegnap: „Izgalommal várom a holnapi összecsapást. Sokat fejlődtünk az elmúlt pár napban, a legnagyobb erősítést Ziga Pance érkezése jelentette a csapatnak. Zigával immár négy teljes sorunk van. Egyénileg és csapatként is látom a fejlődést, ami okot ad a bizakodásra.”

A mérkőzés ma délután fél hatkor kezdődik a nagymihályi Zimný jégcsarnokban.

Forrás: https://hkduklamichalovce.sk/clanok319-Dukla_Ingema_zacala_s_22__hracmi.htm

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK