Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Haladás

Az ötödik fordulóban megrendezésre kerül a második hazai összecsapásunk, melyet a Haladás gárdájával játszunk. Üröm az örömben, hogy az első hazai meccsen a Puskás játékosai által mutatott minősíthetetlen viselkedés, illetve a bíró ámokfutása elszakította a cérnát néhány szurkolónál, így szektorbezárás lett a klub jutalma. Ráadásként a kapu mögötti szektorokat érinti az eset, ahonnan a legnagyobb biztatást kapták a srácok a gyenge szereplés ellenére. Nincs tragédia, csak 2 szektorral költöznek odébb az ide járó szurkolótársaink! Erre a szurkolásra lesz szükségünk most is, ha a gyenge mutatónkon javítani akarunk, nem pedig leszakadni a mezőnytől már a szezon elején.

A vendég Haladás sem büszkélkedhet sokkal jobb mérleggel tőlünk, egyetlen győzelmüket az előző fordulóban aratták a Puskás ellen. Érdekesség, hogy a két találatot büntetőkből szerezték. Ami részünkről egy kis aggodalomra adhat okot, hogy a korábbi meccseiken mindössze egy pont jött össze, viszont a két vereség alkalmával nem kaptak ki nagyon. Szembetűnő, hogy a Hali ugyanannyi kapott góllal áll, mint mi, ez pedig nem egy fényes eredmény, a szurkolók fórumaikon el is kezdték Királyt piszkálni, miszerint ideje lassan nyugdíjba vonulni, a név nem jelent annyit, hogy a kapushibák miatt kiessenek a második vonalba. A nagy különbség azonban a Szombathely és a Diósgyőr között, hogy mi mindössze 3 gólt találtunk az eddigi négy forduló alatt, addig ellenfelünk hét találatnál jár. A különbség érezhető.
Ami talán a mi malmunkra hajthatja a vizet, hogy a Haladás csapatát eltiltások sorozata és sérülések sújtják, így a megszokotthoz képest változásokra kényszerülhet Hipp mester. Ez okozhat némi gondot a csapat ésszerű összeállításában. A legnagyobb kérdés talán az, hogy enged-e a szurkolók nyomásának és beállítja-e Rózsát védeni a betliző Király helyére, vagy pedig a jó az öreg a háznál elvet követi, és a rutinos hálóőr állhat a gólvonalon, annak ellenére, hogy kapustársa sem fiatal már, mégis magabiztosabb lehetne, ha megkapná az esélyt.

Mit várhatunk ellenfelüktől?

A kapusposzton a korábbiakban említett okok miatt lehet kérdés, de sokkal valószínűbb, hogy marad a Király Gábor nevével kezdődő névsor. A hazatérése előtt Rózsa kirobbanthatatlan volt a kapuból, azonban kollégája neve kiszorította a kezdőből, így kicsi az esélye, hogy egyhamar lehetőséghez jut, mi pedig bízhatunk benne, hogy a tavalyi formáját hozza ellenünk Király, amikor is több alkalommal hibázott gólt érően.

A védelem összeállítása sem lesz egyszerű feladat az edzői stábnak, a hiányzók miatt nem a megszokott védőnégyes futhat ki a gyepre. Jagodics Márk eltiltását fogja tölteni, így vele biztosan nem találkozhatunk majd. Az eddigi mérkőzések alapján Predrag Bosnjak helye tűnik biztosnak, a védelem tengelyében pedig Benes Vit párja Kolcak Kristian lenne, ám az előző fordulóban szilánkosra törték az orrát, így a másik centerhalf a tavaly még balmazújvárosi Tamás László lesz. Az eddig lejátszott meccseken a másik szélső védő feladatát Schimmer Szabolcs látta el, több-kevesebb sikerrel.

A középpálya a mögöttünk hagyott fordulókban eléggé változatosnak mondható, így nehéz megtipelni, hogy ki kaphat bizalmat a kezdéshez. Az egyik szélen akár egy ex-diósgyőri játékossal is szembetalálhatjuk magunkat, Németh Milán ugyanis a szombathelyi gárdánál rendre a középpályán kap lehetőséget. Úgy tűnik, hogy Szombathelyen nemcsak az ex-diósgyőriekből vannak többen, de ezeknél a játékosoknál a posztok megváltoztatása is divat, hiszen Miroslav Grumic is támadóból faragott középpályássá vált, illetve jutott szóhoz eddig minden meccsen valamilyen formában. Ha a Haladás a három pontért jön ide, márpedig valószínű, hogy nem feltartott kézzel érkeznek, akkor a kreatív középpályásaik okozhatnak még fejtörést. Mind Mészáros Karol, mind Németh Márió, de Rácz Barnabás is a támadások segítésében aktívabb résztvevő, a cserepadon pedig alternatíva is mutatkozik, ha valaki nem a megfelelő teljesítményt nyújtja.

A csatár posztján tavaly a Hali ausztrál légiósa volt a fő fegyver, idén azonban Michal Rabusic áll a lista élén, mind a négy összecsapáson a pályán volt. Ehhez mondjuk hozzájárulhat az is, hogy Priskin 4 mérkőzésre szóló eltiltással büszkélkedhet, így nincs túl erős konkurenciája a külföldi játékosnak a kezdőcsapatba kerülésért.

A saját portánkon szétnézve kissé, röviden tömören annyi mondható el, hogy a helyzet nem jó, de legalább rossz. A fejetlenség, akaratgyenge játék jellemző, nincs egy vezér a pályán, aki összefogná a csapatot, irányítaná a játékot. A héten érkezett ugyan egy szerb csatár, akit néhányan előre leírtak, holott még pályára sem lépett, de be kell látni, hogy nem ezen a poszton vagyunk a leggyengébbek. Inne is szeretném tolmácsolni a vezetőség felé, hogy szélső védő és irányító középpályás érkezésének örülnénk a legjobban, mert Antal Botond remek formája nélkül több kapott gólunk lenne, mint a Kisvárdának, tehát nem biztos, hogy előre kellene embereket hozni.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Karan, Brkovic, Shestakov – Hasani, Tajti, Mazalovic – Bacsa, Ioannidis, Vernes

Haladás: Király – Bosnjak, Benes, Tamás, Schimmer – Német, Grumic, Németh, Rácz, Mészáros – Rabusic

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK