Itt vagy most

Felkészülni…vigyázz! Medve! – Nyári álomból a Kassát fogadjuk

A holnapi nappal egy hosszú időszak zárul le a jégkorong kedvelői számára – legutóbb ugyanis március 28-án, azaz pontosan 146 napja rendeztek találkozót a jégcsarnokban. Terjedelmes, de nem eseménytelen időszakon vagyunk túl, hiszen ezekben a hónapokban folyamatosan alakult ki a következő idény kerete. A csapat jelenleg 22 tagot számlál, 2 kapus, 7 védő és 13 támadó játékosunk van.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy zajlik a munka, minthogy augusztus folyamán már két alkalommal jégre léptünk. Aktuális ellenfelünknél 7-én vendégeskedtünk, ahol 7-1-es vereséget szenvedtünk, majd 15-én Nagymihályon egy sokkal biztatóbb mérkőzésen 5-3-ra kaptunk ki. Az eredmények megtévesztőek és kicsit elszomorítóak lehetnek, azonban a felkészülés közepén járunk, a megfelelő sorok megtalálásához időre és legfőképp meccsekre van szükség. A lényeg, hogy minél jobban kamatoztassuk az itt megszerzett tapasztalatokat, hiszen egy alakulófélben lévő gárdáról beszélünk, melynek a szezonkezdetre kell ereje teljében lenni. Az összeállítás valószínű hasonló lesz a Nagymihályon látotthoz, egy változás azonban biztosan lesz: a klub elköszönt Lupták Krisztiántól, így ő már nem lép jégre a Kassa ellen. A sorok összetétele a legutóbbi felkészülési meccsen a következők szerint alakult:

Duschek (Adorján) – Crawford, Kiss, Kulmala, Loiseau, Vas – Rusk, Milam, Somogyi, Galanisz, Magosi – Láda, Szirányi, Miskolczi, Harrison, Luptak – Vojtkó, Ritó, Hajós, Vincze, Pance.

Mindeközben a kassaiak sem tétlenkedtek, ugyanis részt vettek a zólyomi 20. Pavel Zábojník Emléktornán, ahol eredményesen szerepeltek. Ugyan az első nap vesztesen hagyták el a jeget az aktuális lengyel bajnok, a GKS Tychy-vel szemben, ezt követően kétszer győztek, először a Graz 99ers-t múlták felül, majd a KAC Klagenfurt csapatánál is jobbnak bizonyultak. Mindez a torna második helyére volt elegendő a Besztercebánya (HC ’05 Banska Bystrica) mögött.

Eredmények:

GKS Tychy – HC Košice 5:3 (2:0; 3:1; 0:2)

Graz 99ers – HC Košice 4:6 (3:1; 0:2; 1:3)

KAC Klagenfurt – HC Košice 1:4 (0:0; 1:2; 0:2)

A torna végeredménye:

  1. HC ’05 Banska Bystrica (Besztercebánya)
  2. HC Košice (Kassa)
  3. HKM Zvolen (Zólyom)
  4. GKS Tychy
  5. Graz 99ers
  6. KAC Klagenfurt

A Kassa a hazai viszonyokhoz képest bővebb kerettel dolgozik a felkészülési időszakban, így náluk könnyebben elképzelhető új arcok felbukkanása. Az emléktorna zárónapján az alábbi játékosok kaptak lehetőséget:

Škorvánek – Pretnar, Šedivý, Čížek, Koch, Lenďák, Pulli, Michalčin – Netík, Brophey, Kafka – Šoltés, Krajňák, Nagy – Žitný, Galamboš, Hričina – Vrábeľ, Klíma, Petráš.

S végül a holnapi napról. Mit várok a mérkőzéstől? Kemény, gyors és egyre pontosabb játékra számítok részünkről. Bízom benne, hogy láthatóvá válik a stílusunk, ami meghatároz majd minket a pályán. Ha az eddig tapasztalt folyamatos fejlődés megmarad és egy kiélezett küzdelmet láthatunk a jégen, akkor eredménytől függetlenül elégedett leszek. Ezennel vége a böjtölésnek, kezdődhet egy új időszámítás, ugyanis hazai pályán is végre megkezdjük a felkészülést első extraligás szezonunkra!

Legyünk minél többen és mutassuk meg a Kassának, hogy „A medve nem játék!”.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK