Itt vagy most

Beharangozó: Kisvárda – Diósgyőr

A Gyirmót és a Balmazújváros csapata három dologban is hasonlít. Mindkét klub a közelmúltban jutott fel története során először az élvonalba, mindketten rögtön az első idényük után kiestek, illetve a Gyirmót és a Balmazújváros is ellenünk szerezte története első NB1-es győzelmét. Hétvégén Kisvárdára, az idei szezon “falusi” kiscsapatához látogatunk, akik továbbra is várnak az áttörésre, az első begyűjtött elsőosztályú skalpra…

A kisebbik (?) szabolcs-megyei csapat első NB1-es idényére meg is kapta új stadionját, emellett egy komplett keretnyi idegenlégióst igazoltak, a csapatot feljuttató Kondás Elemért pedig a helyi születésű Dajka Lászlóra cserélték. Eddigi öt mérkőzésükön egy pontot szereztek, éppen az előző körben Felcsúton, azt megelőzően gólt sem szereztek, igaz, a Vidi, Honvéd, Újpest, Fradi kvartettel találkoztak.

Mit várhatunk ellenfelünktől ?

A kapuban a 34 éves brazil Felipe áll majd. A hálóőr 12 mérkőzésen szerepelt a portugál Braga csapatával az Európa Ligában, csaknem 200 brazil élvonalbeli találkozón védett, és hét alkalommal volt tagja hazája utánpótlás válogatottjának.

A védelem szélein szintén két légióssal, az ukrán Bogdan Melnyk-kel illetve a brazil Anderson Picoval találkozhatunk majd. Melnyk az ukrán Vorszkla U21-es csapatától, Pico pedig egy dél-amerikai alsóbb osztályból érkezett Magyarországra, komolyabb tapasztalat híján. Ők a 30 éves, többnyire az NB2-ben szereplő Vári Barnabást és a román Cornel Ene-t fogják közre.

A középpályás trió alapembere a 29 éves Lucas, aki bár szintén brazil, hosszú évek óta Magyarországon él, korábban Debrecenben és Békéscsabán is megfordult, ő szerezte a várdaiak első NB1-es gólját Felcsúton. Mellette szerepelhet a 31 éves szerb Rados Protic, aki defenzív feladatai mellett 2 találatot jegyzett tavaly 18 meccsen a szerb elsőosztályban, illetve a horvát Matija Misic, aki tavaly 3 találkozón szerepelt Kisvárdán, igaz, 3 gólt is szerzett.

A támadó hármas jobb oldalán egy régi ismerőssel, Gosztonyi Andrással találkozhatunk, aki Lengyelországból hazatérve érkezett a szabolcsi gárdához. Hiába támadó, az eddig eltelt öt bajnokin már négy sárga lapja van, a legtöbb az NB1-ben. A balszélen egy 33 esztendős szerb, Brana Ilic szerepelhet, aki Görögországból érkezett magyar csapatához, tavaly a másodosztályban pedig 9 mérkőzésen 11 gólt szerzett. A kezdőcsatár kihagyott felcsúti büntetője ellenére jó eséllyel továbbra is Horváth Zoltán lehet, ő 15 gólt jegyzett tavaly.

Hogy saját magunkról is szót ejtsünk: Végre sikerült megszerezni első idei győzelmünket, ráadásul a nehéz kezdés után olybá tűnik, most következnek azok a mérkőzések, ahol nem nálunk egyértelműen erősebb kerettel bíró csapatokkal találkozunk majd. Fernando jól láthatóan továbbra sem találja csapatát, ráadásul olyan, kétségbeesettnek tűnő döntéseket is hajlandó már meghozni, mint egy új csatár kezdőbe jelölése mindössze két edzést követően. Ennek ellenére szombaton jó esélyünk van elhozni a győzelemért járó három pontot, amellyel akár további három helyet is előreléphetünk majd a bajnoki tabellán.

Várható kezdőcsapatok:
Kisvárda: Felipe – Melnyk, Vári, Ene, Anderson Pico – Lucas, Protic, Misic – Gosztonyi, Horváth, Ilic
Diósgyőr: Antal – Shestakov, Brkovic, Karan, Tamás – Hasani, Tóth, Tajti – Vernes, Mihajlovic, Forgács

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK