Itt vagy most

Medveles – Nyitra várát ostromoljuk

Holnap este hat órától új fejezettel bővül a miskolci jégkorong négy évtizedes története. Megkezdjük szereplésünket a szlovák Tipsport Ligában (Extraligában), ahol 57 alkalmunk lesz arra, hogy bizonyítsuk minden kétséget kizáróan: itt a helyünk! S egy számunkra ilyen fontos szezonnyitóra nem is kaphattunk volna jobb ellenfelet, mint a tavalyi Visegrádi Kupában a másik döntőst, a későbbi győztest, a Nyitra csapatát.

Azt a gárdát, amely a nyáron jelentős átalakuláson ment keresztül, mind az érkezők, mind a távozók oldalán sok név található. A cél az, hogy minél hamarabb megismételjék a 2016-ban elért szlovák bajnoki címüket. Ennek érdekében jelentős kanadai légióskontingest alakítottak ki, akik mellé komoly játékerőt képviselő hazai játékosokat szerződtettek. A keret jelenleg 25 tagot számlál, mely ottani mércével már kissé szűkösnek hat, ezért nagy mozgás nem várható idény közben.

Kapusok (2): Juraj Šimboch, Frederik Foltán

Védők (8): Matúš Rais, Miroslav Pupák, Branislav Mezei, Adrián Sloboda, Samuel Rácz, Mitch Versteeg (CAN), Graeme McCormack (CAN), Kenney Morrison (CAN)

Csatárok (15): Erik Čaládi, Dalibor Bortnak, Marek Slovák, Jakub Gašparovič, Branislav Rapáč, Juraj Šiška, Lukáš Hrušík, Samuel Buček, Márió Múčka, Róbert Lantoši, Daniil Fominych (RUS), Judd Blackwater (CAN), Jesse Mychan (CAN), Dylan Richard (CAN), Lane Scheidl (CAN)

Vezetőedző: Antonín Stavjaňa

A Macik háza táján is zajlottak az események, hiszen túl vagyunk egy ünnepélyes szezonnyitón és közönségtalálkozón, ahol többek között megtudhattuk hogyan fog kinézni a csapat új szerelése. További jó hír, hogy felépült kisebb sérüléséből Vas és Harrison, így a teljes csapat bevethető Nyitrán:

Adorján (Duschek) – Crawford, Kiss, Kulmala, Loiseau, Vincze – Rusk, Milam, Somogyi, Galanisz, Magosi – Láda, Szirányi, Miskolczi, Slovak, Pance – Vojtkó, Ritó, Hajós, Vas, Harrison. Vezetőedző: Glen Hanlon.

„A megterhelő felkészülési időszak után az egész csapat nagyon várja, hogy végre tétmérkőzést játszhassunk – nyilatkozta Glen Hanlon. – Úgy gondolom a játékosaim megfelelő állapotban vannak ahhoz, hogy elkezdjük a bajnokságot. Természetesen nagyon fontosnak tartom, hogy sikerrel indítsuk a szezont, hiszen ez nagy önbizalmat adhat nekünk a folytatásra.”

Bízzunk a legjobbakban és reméljük emlékezetes találkozóval indítjuk első extraligás szezonunkat.

Hajrá Miskolc! Hajrá Jegesmedvék!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK