Itt vagy most

Mezőkövesd – DVTK 4-2

Hidegzuhany. Úgy vártam ezt a mérkőzést, hogy reménykedtem egy kellemes meglepetésben. Igazoltunk több játékost is a nyáron, a válogatott szünet miatt idő is volt a felkészülésre, ehhez képest a Mezőkövesd úgy lefocizott minket az első 15 percben, mint engem másodikos koromban a negyedikes nagyfiúk. Borzalmas volt látni, ahogy kínlódtunk, miközben a Mezőkövesd szép, kombinatív focit mutatott be, olyasmit, amire a DVTK szurkolói is vágynak.

Beletörődés. A harmadik gól után jó magyar szokás szerint a hazaiak elkezdték kevésbé komolyan venni a mérkőzést, de így is volt még több lehetőségük, nem sok hiányzott, hogy 4 vagy akár 5 gólos hátrányban vonuljunk a szünetre. Nálunk pedig a játékosok semmit nem mutattak. Egyszerűen képtelenek voltunk bármilyen komolyabb támadást kialakítani, nem tudtunk felpörögni, pontatlanok és enerváltak voltunk. Fel kellett volna szántani a pályát, kaparni, hátha sikerül rúgni egy gólt, de akarat hiányában erre esélyünk se volt.

Szünet. Kettőt cseréltünk, kockáztattunk, gondolom Fernando egy lapra tett fel mindent: vagy kikapunk 7-2-re vagy sikerül csodát tenni.

Felzárkózás. Az első félidőt kellet volna úgy kezdeni, mint a másodikat, hamar sikerült szépíteni, ami azt jelentette, hogy elég idő volt még további gólokat szerezni, hátha összejön a csoda. Aktívabbak is voltak a DVTK játékosai, mint a hazaiak, akik nem tudtak újra felpörögni. Akadt helyzet itt is, ott is, szerencsére Makrai megpattanó lövése utat talált a mezőkövesdi kapuba, amivel elérhető közelségbe került az egyenlítés, sőt akár a győzelem megszerzése is.

Nyílt mérkőzés. Az előny 1 gólosra apadása felrázta a hazai csapatot, így az utolsó 15 percben a kitámadó diósgyőri csapat ellen több lehetőségük is akadt. Sajnos nem mi lőttük a következő gólt, egy hatalmas bombagóllal újra 2 gólosra nőtt a Mezőkövesd előnye. Nem maradt már elég idő, hogy komolyabb lehetőségünk legyen megmenteni akár 1 pontot, így sajnos vesztesen hagytuk el a pályát.

Tanulság. Az 1. perctől az utolsóig küzdeni kell egy mérkőzésen. Bár sok gyenge csapat van rajtunk kívül is, de 20-30 perc focizgatással még az NB1-ben sem lehet eredményt elérni. Ennél sokkal több kell, de a türelem egyre fogy, lassan már mindenkivel játszottunk, nem nagyon látni, hogy melyik lesz az a 2 csapat, akit meg tudunk előzni. Rossz előérzetem van, de azért hajrá Diósgyőr!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK