Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – MOL Vidi FC

A mögöttünk álló hétvégén a Vidi a Magyar Kupában, Cigándon vendégszerepelt, jövő csütörtökön viszont már a londoni Stamford Bridge stadionban, a Chelsea ellen játszik Európa Liga selejtezőt. Ha valamit, hát ezt nevezhetjük hullámvasútnak, és ez lehet az, ami minimális esélyt kínál számunkra, hogy a két mérkőzésük között egy, a tavalyi szezon utolsó bajnokijához hasonló bravúrt érjünk el a regnáló bajnokcsapat ellen. A fehérváriak egyelőre nem viselik túl jól a kettős terhelést, hét bajnokijukból eddig csak hármat tudtak megnyerni, három döntetlen és egy vereség mellett, legutóbb a Mezőkövesd csapatát verték ideiglenes hazai pályájukon, Felcsúton 3-1-re.

A csütörtök – vasárnap ritmusban játszott mérkőzéseik miatt szinte lehetetlen megtippelni, hogy Marko Nikolic vezetőedző hogyan fogja rotálni csapatát, a következőkben megkísérlünk felvázolni egy, már-már szélsőségesen tartalékos kezdőt, a rendelkezésre álló, de – néhány kivétellel – alapembernek nem nevezhető játékosokból.

A kapuban a válogatott kerettag Kovácsik Ádám sérülése miatt a szlovák Tomas Tujvel fog kezdeni, akárcsak a tavalyi szezonzárón. Előtte a két középhátvéd jó eséllyel a kövesd ellen pihentetett Paolo Vinícius, valamint Tóth Bence lesznek (Makrai utóbbin fűzte át magát, és szerezte meg tavaly a győztes találatot, amelynek köszönhetően benn maradtunk az első osztályban). Mivel a nemzetközi mérkőzéseiken a védelem jobb oldalán Fiola Attila szerepel, úgy gondolom, a jobbhátvéd ezúttal Loic Nego lehet, a bal szélen pedig a korábbi Vasas – bekk Hangya Szilveszter játszhat, de az sem jelentene meglepetést, ha az a Tamás Krisztián szerepelne itt, aki megfordult már az AC Milan utánpótlásában is, ráadásul Marco Rossi első két tétmérkőzésére a válogatott keretbe is meghívta.

A keret mélységének köszönhetően az alap középpályát szinte teljes egészében lecserélheti a vendégek stábja. Kezdőként a középpályás védekezésért általában a Hadzic – Nikolov páros felel, a támadások építéséért pedig Huszti, Kovács István és egy új érkező, a bolgár válogatott, Georgi Milanov. Az év meccsére készülvén azonban jó eséllyel egy tartalékosabb csapatrészt láthatunk majd, a pálya közepén Pátkai Máté és a miskolci születésű Berecz Zsombor, a széleken pedig egy tehetséges duó, Géresi Krisztián és a Debrecenből szerződtetett Sós Bence rohamozhatnak.

A kezdőcsatár az eddig hét bajnokin három találatig jutó Marko Scepovic lenne, ha maradunk azonban a rotációnál, ezúttal a testvére, Stefan Scepovic, valamint a Dinamo Zagrebtől szerződtetett 23 éves bosnyák, Armin Hodzic juthatnak szóhoz, mindketten 1-1 gólt szereztek eddig a bajnokságban. Gyakorlatilag kimondhatjuk, a Vidi tartalékcsapata ellen sem számítanánk esélyesnek vasárnap. Ráadásul nincs rá garancia, hogy az itt felvázolt cseresor fut majd ki a gyepre.

Ami minket illet, két szégyenletes mérkőzés után fogadjuk a bajnoki címvédőt, előbb Mezőkövesden szenvedtünk 4-2-es vereséget úgy, hogy a 11. percben már három góllal vezetett az ellenfél, majd az NB3-as ESMTK csapatát ejtettük ki a Magyar Kupából, bár a harmadosztályú kiscsapattal rendes játékidőben döntetlent játszottunk… Fel van adva tehát a lecke Fernandonak, aki olybá tűnik, továbbra sincs egy hullámhosszon játékosaival, és vagy nem tudja átadni nekik, hogy mi lenne a koncepció, vagy ha mégis, azok nem tudják végrehajtani a taktikai utasításokat. A középpályán mindenesetre minimális előrelépés látszik Márkvárt Dávid leigazolásával, illetve én Tomislav Mazalovic felépülésétől is sokat várok, főleg védekezésbeli javulást.
Bár Leisztinger Tamás elmondása szerint Fernando Fernandez nem lesz elbocsájtva, bármilyen eredményeket is mutat fel a jövőben, a következő nyolc bajnoki egyikén sem mi vagyunk az esélyesek…

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Rados – Shestakov, Brkovic, Karan, Juhar – Márkvárt – Hasani, Szabó, Tajti, Vernes – Makrai
Vidi: Tujvel – Nego, Tóth, Vinícius, Hangya – Géresi, Pátkai, Berecz, Sós – Scepovic, Hodzic
A találkozó játékvezetője Pintér Csaba lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK