Itt vagy most

Farmcsapat akcióban – Kihívás elfogadva

Alig egy hónapja, hogy klubunk farmcsapata, a Hokiklub Budapest, megkezdte szereplését az Erste Ligában egy bécsi farmcsapat elleni vereséggel. Azóta sok víz folyt le a Dunán, ezért itt az ideje egy kis visszatekintésnek, hogyan szerepelt a csapat az elmúlt találkozókon.

Az már a két klub közötti együttműködés kezdetén le lett szögezve, hogy az egyesület elsődleges célja az, hogy játéklehetőséget biztosítson az utánpótlásból éppen kilépő fiatal jégkorongozóknak. Ennél fogva az eredménynél sokkal fontosabb a fejlődés – a mutatott játékban, a speciális játékelemek (emberelőny és emberhátrány) megoldásában, valamint az egyéni képességek terén. Ha ez teljesül, akkor már nagy gond nem lehet és az idő előre haladtával egyre komolyabb eredmények várhatók.

Ennek az útnak azonban még csak az elején jár a csapat, ezért eddig mérsékelt sikereket könyvelhettek el. A nyitómeccs óta hat találkozón szerepelt a Hokiklub, ahol két hosszabbításban elvesztett mérkőzés mellé négy rendes játékidőben elszenvedett vereség társul az alábbiak szerint:

Hokiklub Budapest – Vienna Capitals II 3:5 (1:1; 1:1; 1:3)

Fehérvári Titánok – Hokiklub Budapest 2:1 hu. (0:0; 0:1; 1:0; 1:0)

Újpesti TE – Hokiklub Budapest 8:0 (4:0; 1:0; 3:0)

Hokiklub Budapest – Debreceni EAC 3:5 (1:1, 1:4; 1:0)

Hokiklub Budapest – Schiller-Vasas HC 1:2 hu. (1:1; 0:0; 0:0; 0:1)

Hokiklub Budapest – Ferencvárosi TC 1:5 (0:3; 0:2; 1:0)

Hokiklub Budapest – Fehérvári Titánok 1:3 (0:1; 1:1; 0:1)

A hét fordulóban megszerzett kettő pont jelenleg az utolsó helyre elég. A statisztikát átnézve azonban az is rögtön láthatóvá válik, hogy mely területeken kell még sokat dolgozni az edzéseken. A Hokiklub minden 7. emberelőnyéből szerez gólt – ebben a mutatóban jelenleg nyolcadik a ligában – , viszont mind az emberhátrányok kivédekezése, mind a góllövés még nehezen megy. Ha az egyéni teljesítményeket nézzük, nagy meglepetést nem okoz, hogy a kanadai táblázat élmezőnyébe nem delegálnak játékost.

Legeredményesebbjük Szappanos Dávid a hét meccsen elért 5 pontjával (3 gól, 2 assziszt), ő viszont kicsit sem nevezhető rutintalannak: a MOL-, illetve Erste Ligában 356 meccsen szerzett 332 pontot (166 G, 166 A), amihez a rájátszások során még 67 mérkőzésen hozzátett 14 gólt és adott 28 gólpasszt mellette (42 pont). Jó teljesítményével felhívta magára a Jegesmedvék stábjának figyelmét, így a legutóbbi két Extraliga mérkőzésen már pályára is lépett, köszönhetően a két klub közötti együttműködésnek.

S hogyan tovább? A Hokiklub Budapest a hétvégén Erdélybe utazik, hogy megmérkőzzön a Gyergyói HK és az SC Csíkszereda gárdájával. Komoly erőpróba lesz, a csapat első erdélyi túráján fog részt venni, így minden szerzett pont komoly fegyvertény lenne. Ami magukat a játékosokat illeti, a példa adott: beindult a mozgás a két klub – és a két liga – között, ezért a legjobb az lenne, ha a szezon során néhányan lehetőséget kapnának arra, hogy a „nagycsapattal” tartsanak és megmutassák magukat az Extraligában is.

Kép forrása: https://www.facebook.com/Kanadai-Magyar-Hokiklub-184857878227580/

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK