Itt vagy most

Medveles – Prédára várva

Majdnem pontosan egy hónapja kezdődtek el számunkra a szlovák Extraliga küzdelmei, ahol a mai mérkőzést is beleértve elmondhatjuk, hogy az összes ellenfelünkkel összemértük tudásunkat. Ennek az „első körnek” a lezárása ráadásul egy olyan csapat ellen jön össze, akivel úgymond külön bajnokságot játszunk: ez nem más, mint a MAC Újbuda. Komoly összecsapás elé nézünk, ami mindenképp rászolgál a fokozott várakozásra. Amellett, hogy értékes pontokat lehet szerezni a Tipsport Liga alapszakaszában, a Magyar Kupa idei kiírásába is számít, mégpedig a két csapat elődöntőbeli helyezése múlik a találkozón.

Ezidáig mindkét társaság az alapszakasz egyötödét teljesítette, szám szerint 11-11 meccset, így érdemes megnézni, hogyan vette az akadályt a két „újonc”.

A MAC számára nem sok örömöt, inkább „vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket” hozott. Bár rendre meg tudták szorongatni ellenfeleiket, a végén általában be kellett érniük a meccsvégi elismerő kézfogásokkal. A megszerzett 6 pontjuk az utolsó helyre elegendő, mely egy győzelemből – a tavalyi bajnok Besztercebánya ellen – és három hosszabbításos vereségből jött össze. Legnagyobb nehézségeik a góllövéssel adódtak, amit jól tükröz a tény, hogy ők szerezték eddig a legkevesebb gólt a ligában. Megközelítőleg minden 12. lövésükből találnak a kapuba és 15 emberelőnyös lehetőségből használnak ki egyet. Emberhátrányban már jobban teljesítenek, öt emberhátrányból átlagban négy lehetőséget kivédekeznek.

Nálunk szerencsére valamivel derűsebb a helyzet. Bár a táblázaton csak egy hellyel vagyunk előrébb, de több mint kétszer annyi pontot szerezve még nem szakadtunk le a középmezőnyről. Legyőztük itthon a Zsolnát, a szlovák U20-as válogatott csapatát és az Érsekújvárt, idegenben pedig a Liptószentmiklóst, illetve pontot szereztünk Poprádon is, így 13 pont boldog tulajdonosai vagyunk. A csapat nagy erőssége a gólszerzés, e tekintetben 31 találatunkkal a középmezőny éléhez tartozunk. Közel minden 10. lövésünk gólt ér és 6 előnyös szituációból egyet biztosan kihasználunk. Ha hátrányba kerül a csapat, a helyezetek háromnegyedét sikerül semlegesíteni.

Table_1

Bár egyes mutatókban adódhat nagyobb különbség a két társaság között, ez ne tévesszen meg senkit. Alapvetően két hasonló erejű, győzelemre éhes csapat mérkőzése várható, ahol fontos szerep fog jutni a speciális egységeknek – aki jobban érvényre juttatja képességeit abban, amiben kiemelkedőt tud nyújtani, az nagy eséllyel győztesen hagyja el a jeget. A kapusok teljesítménye ráadásul közel azonos, ezért a fegyelem elsődleges fontosságú lesz, mivel mindkét csapat sok kiállítást szokott kapni (46 kétperces kiállításunk szemben a MAC 56 ugyanilyen büntetésével).

Még egy apró adalék az elemzéshez, hogy a MAC gárdája tegnap fogadta a szlovák fiatalok csapatát és 5-2 arányú győzelmet aratott. Érdekes lesz látni, hogy ez a mérkőzés felpörgeti őket vagy pedig enyhe fegyelmezetlenség formájában negatívan befolyásolja majd a társaság teljesítményét.

Egy igazi rangadó következik tehát a népkerti jégcsarnokban, amit remélhetőleg teltház előtt játszhatnak majd le a felek. Megnézhetjük hogyan áll egymáshoz képest a két csapat, ki miben javult vagy éppen gyengült. Abban biztosak lehetünk, hogy a játékosok szíve a helyén lesz és mindent meg fognak tenni a sikerért.

Hajrá Miskolc! Hajrá Jegesmedvék!

Kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK