Itt vagy most

Peches vereség Görögországban

Nem vártam különösképpen a tegnapi válogatott mérkőzést, leginkább az újonc Orbanra voltam kíváncsi, hogy milyen teljesítményt tud nyújtani a velünk nagyjából egy szinten levő görög válogatott ellen. Bár a görögöknek van 1-2 játékosuk, akik nevesebbnek számító csapatokban játszanak, de összességében semmivel sem jobb a keretük a miénknél. Ezt vissza is igazolta a mérkőzés, az első 5 perc kivételével mi voltunk mezőnyfölényben az első félidőben. Igaz, hogy a kapuig nem nagyon jutottunk el, de szervezetten játszottunk, a görögök pedig nem mutattak semmit, amitől igazán félnünk kellett volna. Úgy éreztem, hogy minden esély adott a győzelemre, csak egy gól kellett volna, akár rögzített szituációból, akár egy kontra végén.

A mérsékelt színvonalú első játékrész után mindkét csapat nyíltabb játékot vállalt a második félidőben, a döntetlennel nem mentek volna sokra se a görögök, se mi. Ennek megfelelően több lehetőség alakult ki, mégis igazán komoly ziccer nélkül szerzett vezetést a hazai csapat a 65. percben. Sajnos pont a debütáló Orban volt, aki hibázott, ennek ellenére úgy gondolom, hogy összességében nem nyújtott rossz teljesítményt, hosszabb távon pedig még jobb lehet. Kockáztattunk, hogy legalább egy pontot megmentsünk, de úgy éreztem, hogy a semmiből bekapott gól megfogta a társaságot. A görög válogatott taktikusan játszva húzta az időt, nem kapkodtak, mi viszont igen, több ígéretes támadásunk is elhalt emiatt. A hosszabbításban még volt egy 11-es gyanús eset, de a játékvezető nem fújta be, utána pedig már nem volt lehetőségünk az egyenlítésre.

Mivel a finnek nyertek, ezért gyakorlatilag már csak matematikai esélyünk maradt a csoport élén végezni, de talán ennél sokkal fontosabb, hogy a fiatal játékosokkal teli válogatottunk egyre jobban összerázódik, hamarosan pedig komolyabb eredményeket is várhatunk tőlük. A tehetségük megvan, a válogatott élén megfelelő szakember ül, sok alázattal és egy kis szerencsével ez a keret sok szép percet szerezhet még nekünk a jövőben, főleg, ha 1-2 év múlva az utánpótlás válogatottakból felkerülnek hozzájuk a legjobb fiatalok, gondolok itt elsősorban Szoboszlaira.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK