Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Újpest

Szombaton nem kevesebb, mint 106. alkalommal találkozunk tétmérkőzésen az Újpest csapatával. A mérleg a mi szempontunkból nem túl rózsás, 18 győzelem és 40 döntetlen mellett 47 meccsen szenvedtünk vereséget a fővárosi lila-fehérektől. Novothnyék az elmúlt három NB1-es bajnokijukból kettőt is meg tudtak nyerni, a Debrecent 1-0 a Felcsútot 2-0 arányban múlták felül, ezek között volt még egy Ferencváros elleni 1-0-ás vereség. Házi góllövőlistájuk élén Alassane Diallo, Lukács Dániel és Nagy Dániel áll holtversenyben 2-2-2 találattal, Diallo és Nagy azonban sérülés miatt nem bevethetőek szombaton, Lukács pedig mindkét gólját még Honvéd játékosként szerezte a szezon elején, újpesti kölcsönszerződése előtt. A védelmük kifejezetten jól teljesít idén, kilenc bajnokin mindössze 7 gólt kaptak, az utolsó négyen csak egyet.

A vendégek kapujában szokás szerint Filip Pajovic áll majd, előtte a két centerhalf pedig a Lengyelországból hazatért Litauszki Róbert, valamint a tavaly még Vasas-bekk Kire Ristevski lesznek. A védelem szélein az eredetileg szélső támadó Balázs Benjámin, valamint a bosnyák Dzenan Burekovic szerepelhetnek. Utóbbi utánpótlás válogatott, a szerb Vojvodina együttesétől érkezett Újpestre.

Nebojsa Vignjevic vezetőedzőnél a középpályás védekezésért többnyire ugyanaz a duó, Bojan Sankovic és a 22 éves nigériai, Vincent Onovo felelnek. Előttük három támadó középpályásnak, a szintén nigériai Obinnának, Zsótér Donátnak, valamint jó eséllyel a grúz Giorgi Beridzének szavaz bizalmat a stáb. Egy nagyon fiatal (Zsótér 22, Obinna és Beridze 21 évesek) egység ez, ám annál tehetségesebbek, valószínűleg meggyűlik majd velük a baja a többnyire lassú, darabos hátvédeinknek.

Az egy szem csatárt a Diósgyőr szurkolóknak nem kell külön bemutatnunk, Novothny Soma feltétlenül élvezi Vignjevic bizalmát, annak ellenére is, hogy az eddigi kilenc fordulóból mindössze egy alkalommal talált a kapuba, éppen az előző fordulóban, a Puskás Akadémia ellen.

Hasonló számban kapja a játékperceket Branko Mihajlovic is Fernandotól, minden egyes eltelt minutum a spanyol szakember hozzá nem értését példázza. Mostantól azonban ha akarja sem fogja tudni lecserélni a tar támadót, Makrai Gábor ugyanis térdszalag szakadás miatt nagyjából fél évre kiesett, maradt tehát három csatár a keretben. Persze lehetne egy, vagy tíz is, a mögöttük felsorakozó középpályával továbbra sem fogunk tudni helyzeteket kialakítani, így számunkra nagyjából annyi tétje van a bajnokiknak, kihúzzuk e kapott gól nélkül, vagy sem.

A mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy az Újpest FC szervezett szurkolói buszt tervezett indítani, ám a csekély érdeklődésre tekintettel ez meghiúsult. Ez lett az ország egyik legnagyobb presztízsű klubjából.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Shestakov, Brkovic, Karan, Juhar – Mazalovic, Márkvárt – Hasani, Tajti, Vernes – Mihajlovic
Újpest: Pajovic – Balázs, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Onovo, Sankovic – Zsótér, Obinna, Beridze – Novothny
A találkozó játékvezetője Bognár Tamás lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK