Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Ferencváros

Diósgyőr – Ferencváros. A Derbi kivételével talán a legjobb hangulatú mérkőzés országhatáron belül, melyre kiemelt figyelmet fordítanak a sportszerető emberek. Teszik ezt annak ellenére is, hogy a lelátón jó eséllyel sokkal kiegyenlítettebb “küzdelem” lesz a felek között, mint a pályán. Kár lenne ugyanis azt állítani, hogy az immár Szerhij Rebrov vezette Fradi ellen reális esélyünk mutatkozik a győzelemre, egy esetleges döntetlennel pedig közel sem lennénk kinn a gödörből. Márpedig egy erős középcsapat képes lenne komolyabb ellenállást tanúsítani a hetekben látott zöld-fehér fővárosi gárda ellen, korántsem mondhatjuk, hogy jó formában lennének, az elmúlt három bajnokijukon egy Újpest elleni szűk egygólos győzelem, egy Debrecen ellen hazai pályán “kiharcolt” döntetlen, majd az elmúlt fordulóból egy felcsúti vereség Bödéék mérlege.

A ferencvárosi kapuban nem meglepő módon Dibusz Dénes áll majd, akinek az önbizalmát jelentősen megtépázhatta a Pancho Arénában kapott hatalmas potyagól. Márpedig az önbizalom talán éppen a kapusoknak a legfontosabb, erre akár építhetünk is szombaton.

Előtte a két centerhalf Miha Blazic és az idén már 36 éves brazil – magyar kettős állampolgár, Leandro, a széleken pedig a válogatott Lovrencsics Gergő, valamint a két hete a DVSC ellen kiállított német balbekk, Marcel Heister szerepelhetnek. Szerhij Rebrovnak ebben a csapatrészben szinte egy egész sornyi sérült játékosa van (vagy éppen nincs), Kenny Otigba, Emanuel Frimpong és Botka Endre is a betegszobát látogatják az edzések helyett.

A középpálya legnagyobb hiányzója az uruguay-i Gorriarán, aki alapesetben jó eséllyel kezdő lenne, hiányában a pálya közepén Sigér Dávid és a macedón Stefan Spirovski felelnek az ellenfelek támadásainak megszűréséért. Sigér lassan 28 éves lesz, alighanem joggal nevezhetjük későn érő típusnak, elvégre tavaly lett stabil alapember NB1-es csapatban, akkor még Balmazújvárosban, ahol pár szezonnal korábban még az NB2-ben utolsó helyen álló gárdában is stabil kezdő volt. Napjainkban az elsőosztály egyik legmegbízhatóbb középpályása.

A támadások építése Bőle Lukácsra, Ivan Petryakra valamint Varga Rolandra hárul. Petryak az ukrán Sahtar Donyeck kölcsönjátékosaként érkezett Magyarországra, és tett a napokban érdekes kijelentést a fizetésekről. Azt állítja ugyanis, hogy Magyarországon aztán (talán még az általunk gondoltaknál is jobban) megéri labdarúgónak állni, hazája két  kirakatcsapatát (Dinamo Kijev és Sahtar Donyeck) leszámítva ugyanis valamennyi magyar NB1-es klub jobb fizetést tud kínálni játékosainak, mint az ukrán első osztályú gárdák. Petryak egyébiránt már négy bajnoki gólt jegyez idén, akárcsak a válogatottban idő közben alapemberré váló Varga Roland.

Az egy szem csatár minden bizonnyal az olasz Davide Lanzafame lesz, aki pedig hat találatával vezeti a házi góllövőlistát, ez hatszorosa a cserecsatár, Böde Dániel góljainak. Az olasz center éppen a mögöttünk álló fordulóban volt kénytelen öt sárga lapja miatt kihagyni egy találkozót, azt megelőzően viszont duplázni tudott a Debrecen ellen. Tehát jó formában van, és még pihent is lesz szombaton, nagy örömünkre.

A vendégekkel kapcsolatos hír még, hogy minden jegyet elkapkodtak, külön vonattal érkeznek, a jó hangulat tehát garantált. Rebrovval egyelőre nem játszottak még olyan bajnokit, amelyen fölényes győzelmet tudtak volna aratni, a Vidi EL-csoportköre viszont jó eséllyel kecsegtet a IX. kerületben, a Fradi riválisa kettős terhelését kihasználva akár komolyabb előnyt is kiépíthet rövidtávon. Ha hozzá vesszük még a két -valószínűleg- be nem kalkulált pontvesztést, valamint a tábor mozgósítását, nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk, jó eséllyel nekünk esnek majd szombaton, akár egy lehetséges erődemonstrációban bízva.
Hogy mi szólhat mellettünk ? Az elmúlt négy, egymás elleni bajnokinkat a hazai csapat nyerte. Igaz, ebből hármat a Groupama Arénában rendeztek…

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Shestakov, Karan, Brkovic, Tamás – Márkvárt, Tóth, Tajti – Bacsa, Mihajlovic, Vernes
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Leandro, Heister – Sigér, Spirovski – Varga, Petryak, Bőle – Lanzafame

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK