Itt vagy most

Bemutatkozik a Diósgyőr Szurkolók Közössége

Bemutatkozik a Diósgyőr Szurkolók Közössége (DSZK), akik most már hivatalosan is egyesületi formában működve, nagy reményekkel és komoly tervekkel fogják új szintre emelni a DVTK szurkolóinak összefogását.

Miért, minek a hatására fogalmazódott meg bennetek az egyesület létrehozása?

A stadionavató előtt átélt közösségi élmény volt a kezdő lökés ahhoz, hogy elinduljunk ezen az úton. Több hónappal a mérkőzés előtt elkezdődött a tervezgetés a szurkolók között, hogy méltóképpen megünnepelhessük ezt a mérföldkőnek számító eseményt. Az egész stadionos koreográfia elkészítésekor folyamatosak voltak a felajánlások, volt aki több hét szabadságot vett ki volt aki anyagi, tárgyi felajánlást tett.

Sajnos ezt a szép ünnepi pillanatot beárnyékolta a csapat csúfos szereplése melyet példátlan módon spontán tüntetés követett. Ennek kapcsán vált világossá, hogy nekünk, szurkolóknak is új szintre kell emelnünk az érdekképviseletet. Nem csak a lelátón kell hallatnunk hangunkat kötelességünk segíteni abban, hogy a csapat sikeres legyen!

Kik alkotjátok, bemutatkoznátok pár szóban?

Az egyesület szervezett szurkolói csoportok vezetői alapították. Legfőbb cél, hogy a diósgyőri szurkolókban rejlő erőt összefogjuk és segítsük ezzel a DVTK hírnevének öregbítését.
A tagság mindenki számára elérhető! Hívunk és várunk minden diósgyőri szurkolót, hogy legyen tagja az egyesületnek.

Az egyesület tisztségviselői társadalmi munkában végzik feladataikat, díjazást egyéb más juttatás nem illeti meg őket. Az egyesülethez jövőben befolyó pénzösszegeket (tagdíjak, támogatások, felajánlások) a szurkolók érdekében fogjuk felhasználni. Segíteni szeretnénk az idegenbeli buszos és vonatos utazásokat, helyet kívánunk adni szurkolói rendezvényeknek, összejöveteleknek az egyesület leendő klubhelyiségében. Évről évre több gyermek és családi programot kívánunk szervezni, rendszeressé fogjuk tenni az idén elindult szurkolói foci tornát, és szeretnénk még több gyermeket bevonni a diósgyőri szurkolói életbe.

Minden egyesületi tag jogosult tagkártyára, mely kedvezményeket biztosít tulajdonosának, és minden évben az egyesület által készített egyedi, limitált szériás szurkolói ajándékra (ez az első évben egy kötött sál lesz) valamint lehetőséget kap arra, hogy a közeljövőben létrejövő egyesületi helységet használhassa. És természetesen a legfontosabb, hogy együtt tudjuk megfogalmazni mik azok az előttünk álló feladatok, melyeket meg kell oldani a DVTK érdekében!

A szurkolók számára fontos, hogy egy ilyen egyesület független legyen a várostól és a klubtól, ti ezt elmondhatjátok magatokról?

Az egyesület független szurkolói kezdeményezésből jött létre, ez az alapja annak, hogy pártatlanul csakis a szurkolók érdekeit, véleményét figyelembe véve tudjon tevékenykedni! Ez a jövőben is így fog maradni mert csak így lehetséges a valós szurkolói érdekképviselt.

Miért jó a Diósgyőr szurkolóknak az, hogy létrejöttetek?

Az egyesületnek több ötlete, javaslata is van a DVTK tulajdonosai felé. Szeretnénk elérni, hogy minden hazai meccset térítésmentesen látogathasson egy általános iskolai csoport kísérő pedagógusokkal, mert aki gyerekként megismeri a diósgyőri lelátó hangulatát az egész életére szurkolóvá válik. Mindenképpen beszélnünk kell a bérlet és jegyárak kérdéséről is! A fotball csak akkor fotball ha nézők is vannak a stadionban! Javasoljuk a családi kedvezményes bérletek kérdésének felülvizsgálatát, nem reális az a helyzet, hogy egy ferencvárosi családi bérlet több tízezer forinttal olcsóbb, mint a diósgyőri. Érdemes lenne beszélgetni a jegyárak arányosításáról is, ha a csapat teljesítménye csak a kiesőhelyek valamelyikére elegendő nem elvárható a szurkolóktól, hogy ők is teljes jegyárat fizessenek hétről hétre…

A Diósgyőr jelenlegi válságos helyzetében meg kell szólalnunk és közvetíteni kell a szurkolói véleményeket! Részévé kell válnunk a saját klubunk életének erre remek alkalmat adhat a 2%-os (és még +2%?) szurkolói tulajdonrész. Az egyesület véleménye szerint meg kell ragadni a kezdeményezés adta esélyt. Fontos, hogy újra komolyan vegyék a szurkolókat és ezért szükség van a 2+2%-os tulajdonrészre és az általa kínált lehetőségekre. A tulajdonosoknak első kézből kell hallani a szurkolók véleményét! Fontos megjegyezni, hogy ez a modell a német labdarúgásban már jól működik, sőt a német futballkultúra alapköve.

Hogyan lehet csatlakozni hozzátok és hogyan lehet kapcsolatba lépni veletek?

Ezekről a fontos kérdésekről beszélnünk kell minél szélesebb körben, ezért nyílt elnökségi ülést tartunk ahol lehetőséget biztosítunk szurkolótársainknak, hogy elmondják véleményüket és csatlakozzanak az egyesülethez.

Időpont: 2018.11.08. 17:30

Helyszín: Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola (3525 Miskolc, Mátyás király u. 21.)

Az a folyamat, ami több hazai es külföldi klubnál is lejátszódott itt nem ismétlődhet meg, nem lehet kihagyni a szurkolókat a döntésekből! Vilagosan kell látnunk, hogy ma egy magyarországi első osztályban szereplő csapatnak állami, önkormányzati és közvetítési díjakból több milliárdos fix bevétele van! Ezek a pénzek ha közvetve is, de a drukkerek zsebéből kerülnek a csapat tulajdonosához az pedig nem életszerű, hogy ezek után semmilyen módon nem vonják be a szurkolókat az őket érintő döntésekbe!

Ez a csapat 108 évvel ezelőtt közösségi összefogásból jött létre! Nekünk küzdenünk kell azért, hogy a klubot, a csapatot ismét sajátjuknak érezzék az itt elő szurkolok!

Edzők, játékosok, tulajdonosok jönnek mennek… de mi maradunk és harcolunk tovább!

HAJRÁ DIÓSGYŐR!

Az amigeleken.hu-n is elolvashatjátok az egyesület bemutatkozását: http://www.amigeleken.hu/hirek/dvtk/bemutatkozik-a-dszk-es-elfogadja-a-2-szazalekot-2018-10-31

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK