Itt vagy most

Beharangozó: Felcsút – Diósgyőr

Hétvégén újabb idegenbeli túrára készülhet a csapat és azok a szurkolók, akik még hajlandóak elkísérni ilyen távolságokra is a focistákat. Az ellenfél nem lesz más, mint az NB1 faluja, a Puskás Akadémia FC. Annak ellenére, hogy egy akadémiáról van szó, jelenleg olyan költségvetéssel képesek dolgozni, amelyet sok városi csapat is megirigyelhetne tőlük. Olyanok, akiknek nem csak kartonpapírból kivágott szurkolói vannak a stadionban.

felcsut_zskozep2_715_489_1535871357

De a beharangozó nem a láthatatlan táborukról, hanem a csapatról szól. A vezetőedzői feladatokat Benczés Miklós látja el, aki a tavalyi évben nem vállalta el a diósgyőri kispadot Bódog Tamás menesztése után, azonban idén a Felcsút hívó szavára már igent mondott. Nem indult rózsásan a Puskásnál megkezdett szezon, ugyanis az első 7 fordulóban egyetlen alkalommal sem sikerült győzelemre vezetni a gárdát, 2 döntetlen mellett 5 vereség jött csupán össze. A válogatott szünetben így rögtön edzőkérdésről suttoghattak a felcsúti kiscsapatnál, viszont a vezetőség bizalma nem tört meg Mikiben, ehelyett a keret tagjai közt tartottak egy kis tisztogatást. Aminek olybá tűnik, hogy eredménye is lett, ugyanis a PAFC az elmúlt 5 meccséből hármat is megnyert, ezzel ellépett a kieső zónából, mi több, 5 pontos előnyben van a vonal alatti gárdákkal szemben. Megjegyzendő, hogy ez eddigi győzelmeket kizárólag hazai környezetben vívta meg a csapat. A ráadás az egészre, hogy a 7 meccses nyeretlenségi szériával kezdő együttes előbb az EL főtáblás Vidit verte egy parázs hangulatú mérkőzésen, majd 1 góllal, de két vállra fektette a bajnokság második helyén álló Honvédot, majd egy Újpesti pofon után, egy kabaréba illő góllal a Fradi ellen is otthon tartotta a pontokat. Ez szinte már csoda számba menne bármelyik bajnokságban, Magyarországon azonban úgy tűnik, hogy bármi megtörténhet.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban 3 játékos szerepeltetése jöhetne szóba. Akadémia lévén azt gondolná az ember, hogy a keret tele van fiatal, feltörekvő játékosokkal. A kapus poszton is akad egy 21 éves hálóőr, azonban ő az egyetlen, aki idén még semmilyen formában nem kapott lehetőséget. Mellette két rutinos játékos tagja a keretnek, mind a ketten kereken 30 évesek már, Hegedűs és Branislav Danilovic. Utóbbi az eddigi 12 fordulóból 9 alkalommal kapott lehetőséget, nagy valószínűséggel a tavalyi évet debreceni kölcsönjátékon töltő szerb áll majd a kapuban.

A védelem a legváltozatosabb formákban képes pályára lépni, a nyílt sisakos 3 védős rendszertől kezdve az egészen defenzív 5 hátvédet felsorakoztató megoldásig láthattuk már a pályára lépni a Benczés-legénységet. Az eddig megnyert bajnokikon kivétel nélkül 3 bekk volt kezdő. Közülük a legstabilabb játékosnak a fiatal Hegedűs János mondható, aki idén már 10 alkalommal szerepelhetett az első vonalban. Mellette a rutinos, Újpestről igazolt légiós, Jonathan Heris az, aki a védelem tengelyében igyekszik megszűrni a támadásokat, valószínűleg ő lesz, aki navigálja majd a pályán a fiatal Hegedűst, illetve a harmadik védőt, a szintén 22 éves Spandler Csabát.

A Puskás Akadémia taktikája a középpályán kialakított emberelőnyös szituációkon alapulhat, ugyanis 5 játékos is befért ebbe a csapatrészbe. A Vasastól igazolt Osváth Attila eredendően szélső védő, de úgy tűnik, hogy Benczés Miklós más szerepet szán neki, bár vészterhesebb időkben hátrébb vonható a védelembe, ezáltal stabilizálandó a hátsó alakzatot. Mellette a tavalyi évben stabil alapember Balogh Balázs szerepeltetése a legvalószínűbb, a rutinos középpályás már időben szűrheti a pálya közepén futó támadásokat. Mellette egy már ténylegesen akadémiai tehetségként számon tartott játékos, a mindössze 17 éves Kiss Tamás tanulhatja tovább az első osztály ritmusát. A pálya másik szélén az elmúlt fordulókban több játékos is megfordult, szinte mérkőzésről mérkőzésre cserélődtek a focisták. Ellenünk azonban talán Varga József játékára számíthatunk, aki már szintén nem a fiatalabb játékosok közé tartozik, viszont rutinja sokat érhet a csapata számára. A csapatrész irányítójaként pedig Radó András tűnhet fel a csatárok mögött.

A csatársorban a klasszikus 2 támadós felállást láthatjuk hétről hétre. Friss hír a csapat kapcsán, hogy az ifjú titán, az akadémia gyöngye, De Jesus Brian szerződést bontott a csapattal, így a Vidi ellen győztes gólt szerző játékos biztosan nem lesz ott a kezdő sípszónál. Helyette azonban ott lehet Bachana Arabuli, akit a kieső Balmazújvárostól igazolt le a Felcsút. A második támadó kiléte szinte megjósolhatatlan, annyi játékos jutott már szóhoz, főként néhány meccsre, hogy csak megtippelni lehet ki lesz a befutó. Talán Josip Knezevic rutinja érhet annyit, hogy vele kezdje a mérkőzést a Puskás Akadémia.

Saját portánkon sepregetve, bőven van szemét, amit össze lehetne takarítani. Az elmúlt 5 fordulóban kivétel nélkül vesztesen kullogtak le a fiúk a pályáról, boldog-boldogtalan átgázolt a csapaton. Voltak ugyan fordulók, ahol fel lehetett fedezni némi védekezési hajlandóságot, azonban a szervezetlen csapat támadójátéka annyira siralmas, hogy gólt is csak elvétve talált. Ilyen viszonyok mellett nem is csoda, hogy a kieső zónában tartózkodik az alakulat, jelentős javulást kellene felmutatni ahhoz, hogy a jelenleg bennmaradó Kisvárda ne növelje tovább a 3 pontos előnyét. A fény az alagút nagyon távoli végén talán a hétközi győzelem lehet, hosszú idő után végre sikerült nyerni a fiúknak, ami önbizalommal töltheti el őket, bár a játék képe alapján inkább szerencsés volt a továbbjutás, mintsem erőből való sikernek nevezhető.

Várható kezdőcsapatok:

Felcsút: Danilovic – Heris, Hegedűs, Spandler – Osváth, Balogh, Radó, Kiss, Varga – Arabuli, Knezevic

Diósgyőr: Antal – Shestakov, Brkovic, Karan, Tamás – Juhar, Márkvárt, Tóth, Tajti – Mihajlovic, Vernes

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK