Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Debrecen

Ami Supermannek a Kriptonit, az nekünk, Diósgyőrieknek kétségkívül a DVSC (és az összes többi csapat). Az utolsó, tizenegy egymás elleni bajnokiból mindössze egyet tudtunk megnyerni, tíz vereség mellett. Ami talán a legkétségbeejtőbb, hogy akkor is csak elvétve vagyunk képesek legyőzni a debreceni csapatot, ha negatív szériában, gyenge kerettel érkeznek hozzánk/fogadnak minket. Erről most azonban szó sincs, a DVSC az NB1 legjobb formában lévő gárdája, az utolsó öt bajnokijukból hármat is megnyertek két döntetlen mellett. A pontosztozkodások ráadásul az idén kifejezetten stabil Mezőkövesd, valamint a Ferencváros otthonában történtek. Halvány reménysugár számunkra, hogy idegenben viszont kilenc fellépésükből csak egyet tudtak megnyerni, az előző öt körben egyet sem. Házi góllövőlistájukat korábbi támadónk, Takács Tamás vezeti 6 találattal, amivel ő a bajnokság második legeredményesebb játékosa jelenleg.

A vendégek kapujában szokás szerint Nagy Sándor áll majd. Stabil teljesítményre képes, nem egy klasszikus bravúrkapus, de az sem jellemző rá, hogy kifejezetten nagyokat hibázna.

A védelmet úgy tűnik, megtalálta Herczeg András, méghozzá egy kifejezetten fiatal egység mellett tette le voksát. A saját nevelésű jobb bekk, Kusnyír Erik ugyanis még csak 18 éves, de a mellette szereplő Pávkovics Bence is csak 21, Kinyik Ákos a maga 25 évével rutinosnak számít, a kvartett utolsó tagja pedig az a Ferenczi János lesz, aki bár hajlamos hajmeresztő bakikra, ellenünk szinte mindig jó teljesítményt nyújt…

A középpálya közepén a debreceni, tehát néhány szezonnal ezelőtt külföldről szülővárosába hazatért Tőzsér Dániel, valamint a tavaly még Balmazújvárosban alapembernek számító Haris Attila kezdhetnek majd. A széleken offenzívebb feladatokkal ellátva láthatjuk majd a fiatal, ám annál tehetségesebb Varga Kevint, valamint a Vidi játékosaként Debrecenbe kölcsönadott Bódi Ádámot. Varga, bár szerzett már kellemes pillanatokat szurkolóinak, az utóbbi időben egyre szürkébben teljesít, a Mezőkövesdi bajnoki után a debreceni szurkolók a mérkőzés leggyengébb játékosának választották. A legjobbnak pedig Harist.

A támadósorban formájára tekintettel ezúttal nem lepődnék meg, ha már a kezdő sípszótól ott lenne a pályán Takács Tamás, társa pedig jó eséllyel a másik előző heti gólszerző, eddig két találatot jegyző Könyves Norbert lesz.

Ami minket illet, egyre mélyebb gödörbe sodródunk. Tudvalevő, hogy számunkra az idegenbeli pontszerzés már-már utópisztikus kategória, ezért az ilyen, hazai környezetben fogadott, nem kimagaslóan erős kerettel bíró ellenfelek ellen kell megkapaszkodnunk az NB1-ben. Úgy hírlik, a tulajdonos is kezdi megelégelni az eredménytelenséget, egy esetleges vereség talán néhány szakembernek ezúttal már az utolsó lenne Diósgyőrben.

Ne feledjétek, a szervezett szurkolói csoportok a holnapi bajnoki első tíz percére bojkottot hirdetnek, arra kérik azon szurkolótársaikat, akik egyetértenek a kezdeményezésükkel, a 11. percig hagyják üresen a lelátókat. Szervezett szurkolás ezúttal nem várható.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Karan, Brkovic, Tamás- Shestakov, Márkvárt, Szabó, Tajti, Juhar – Vernes, Mihajlovic
Debrecen: Nagy – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga, Tőzsér, Haris, Bódi – Könyves, Takács
A találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK