Isteni passzjáték

dav

Kedvező szelekkel érkeztünk a találkozóra, mivel két nappal korábban a Kassát sikerült hosszú küzdelemre kényszeríteni és egy pontot megszerezni előlük. Ennek tükrében melegen remélhettük, hogy most is sikerül szép eredménnyel zárni a hétvégét.

A mérkőzés lendületes játékkal indult, melyben mind a négy sorunk részt vett nem is akármilyen eredménnyel. Az első komolyabb lehetőség az estén Loiseau előtt adódott, aki a kapu előtt kapta a korongot, azonban sem a kapáslövés, sem az ismétlés nem sikerült, Skapski nagyokat hárított. A vendégek igyekeztek gyorsan bejutni a harmadunkba, ami általában sikerült is nekik, azonban a kapu elé belőtt korongok, illetve a távoli lövések sem okoztak gondot Adorjánnak. A legnagyobb lehetőség a harmad végén előttünk adódott, pontosabban megint Loiseau volt a főszereplő: Harrison lövésébe beleérve a pakk átjutott a kapuson, azonban egy védő résen volt és a gólvonalról kivágta azt. Élvezetes játékot láthatott a publikum, annak ellenére, hogy gól nem esett ebben a harmadban.

A második harmad maga volt a csoda! Még egy perce sem ment a játék, mikor Miskolczi és Somogyi indult meg, előbbi passzolni akart, ám egy védő blokkolt, a felperdülő játékszer pedig a kapuba hullott (1-0). Szűk három perccel később előnyhöz jutottunk, melyet a következőképpen használtunk ki: a kicsúszni igyekvő korongot Pance vetődve benntartotta, ami egy kisebb kavarodást követően Vashoz került, aki szépen kipúpozta a hálót (2-0). Ezután is lendületben maradt a csapat, domináltuk a játékot, még a zólyomi emberelőny sem tudta mindezt megtörni. Ehhez ugyan kellett egy eltört ütő is, mely után Harrison egy darabig bot nélküli védelemre vezethette a pakkot. A 28. percben folytatódott a varázslat: Magosi szerzett a támadó harmadnál korongot és Harrisonnal összejátszva, üres kapuig vitték az akciót (3-0). Ezután Skapski csak állt a bárdjára támaszkodva és ingatta a fejét – ezt már ő sem akarta elhinni. Ennél jobb harmadot a legoptimistább szurkolók sem remélhettek, három góllal menni a listavezető ellen, szinte hihetetlen volt.

A befejező játékrész elején egy újabb ütőtörés után újfent Somogyi és Miskolczi lódultak meg, ezúttal viszont a lövésből nem lett gól, pedig a lecsorgó korongot Somogyi kis híján be tudta gyötörni. Az idő előrehaladtával – ahogy az várható volt – a Zólyom egyre jobban átvette a kezdeményezést és nyomás alá helyezte a kapunkat. Sorba jöttek a lövések, nem hagytak teret számunkra, azonban a lehetőségek kiaknázása most egyáltalán nem ment nekik:  a harmad felénél előnyben üres kapura sem sikerült gólt szerezni, pedig a védelem már verve volt. Hat és fél perccel a vége előtt a vendégek kapuslehozatalra szánták el magukat, s ezzel egy majd öt perces huzavona kezdődött el. 6 az 5 ellen agilis és gyors játékkal igyekeztek rést találni a lábak és ütők tengerében, azonban többször sikerült kijuttatni a korongot harmadunkból. Ilyenkor visszatért Skapski és amíg újra nem álltak fel a kapunk körül, addig a helyén maradt. Majd újra kiküzdöttük magunkat, kapus vissza, s ez így ment mígnem 1:48-cal a vége előtt Tomás Slovák eldöntötte a nyitott kérdéseket: higgadtan kiemelte a korongot, ami háborítatlanul csúszott az üres zólyomi kapuba (4-0). A mérkőzés ezzel eldőlt, a fennmaradó időben már csak egy kérdés maradt: Adorján gól nélkül (shutouttal) tudja zárni az estét vagy sem. Mivel a vendégekben már nem volt meg a kellő akarat, hogy esetleg egy szépítőgólért még megküzdjenek, így nem forgott veszélyben a hibátlan mérleg. A hátralévő idő gyorsan eltelt és kezdődhetett az örömünnep.

Fantasztikus élmény volt részese lenni ennek a nagyszerű eredménynek. Öröm volt nézni, hogy sok olyan eleme a játékunknak a helyére került ma este, ami eddig sokszor nem volt tökéletes. Ez egy kiemelkedő hétvége volt, amire bátran lehet és kell is alapozni, mert megmutattuk, hogy nagyon sok kiaknázható potenciál rejtőzik még ebben a gárdában.

DVTK Jegesmedvék – HKM Zvolen 4:0 (0:0; 3:0; 1:0)

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Vay) – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Milam, Gőz, Láda, Vojtkó – Pance, Vas, Kulmala – Loiseau, Magosi, Harrison – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Ritó, Hajós.

HKM Zvolen: Skapski – Ulrych, Vandane, Zelenak, Ruzicka, Pufahl, Drgon, Pöyhönen, Roman – Handlovsky, Spirko, Vandas – Obdrzalek, Lusnak, Sisovsky – Chovan, Kytnar, Zuzin – Petrás, Holovic, Marcinek.

Gólok:

1-0 Miskolczi Márk (Vas János, Tomás Slovák) – 20:55

2-0 (PP1) Vas János (Szirányi Bence, Ziga Pance) – 23:59

3-0 Magosi Bálint (Ryan Harrison, Alexis Loiseau) – 27:50

4-0 Tomás Slovák – 58:12

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK