Itt vagy most

Egy győzelem könnyen továbbjutást érhet

Női kosárlabda Európa Kupa G csoport, 4. forduló

18:00 KP Brno-Aluinvent DVTK

Élő szöveges tudósítás:

http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/18-19/game/2911/KP-Brno-DVTK

A sikeres válogatott szünet után, ismét pályára lép az Aluinvent DVTK kosárlabdacsapata. A piros-fehérek, ezúttal Európa Kupa mérkőzésen lépnek pályára. Ellenfelük a cseh bajnokságban szereplő KP Brno gárdája lesz.

A csehek eddig elég hektikusak, hiszen kikaptak a Nantes gárdájától, miközben képesek voltak győzni a tavalyi döntős Velence ellen, de képesek voltak arra is, hogy a szünet előtt vereséget szenvedjenek a bajnokságban, méghozzá elég simán, a Trutnov gárdájától. (93-70)

Az első mérkőzésen magabiztosan nyert a Diósgyőr, hiszen több mint harminc ponttal is vezettek már a mérkőzésen, végül 77-59-re diadalmaskodtak. Azon a mérkőzésen remekül, 50%-os mezőnymutatóval dobtak a hazaiak, míg 15 lepattanóval többet gyűjtöttek be, mint a cseh riválisuk.

Ha a DVTK, azt a teljesítményt hozza, mint a szünet előtt, akkor nem lehet gond a soron következő meccs megnyerése, viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy a csoport legerősebb csapatát, az olasz Veneziát sikerült hazai pályán legyőzniük, ami intő jel lehet a miskolciak számára. Ami viszont nagyon örömteli, hogy a Diósgyőr nagyon jó dobószázalékkal rendelkezik a teljes mezőny egészét tekintve, hiszen a harmadik legtöbb pontot dobták, míg a triplák terén vezetik az Európa Kupa ezen listáját.

Egy biztos, szurkolásban nem lesz hiány, hiszen információink szerint, több tucat Diósgyőr szurkoló vállalkozik a közel 600 km-es út leküzdésére. Reményeink szerint, a lányok ezt egy szép győzelemmel hálálják majd meg.

Cziczás László: Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, hiszen egy esetleges győzelem esetén, komoly lendületet kaphatnánk a decemberi erőltetett menet előtt. Nagyon jól felkészültünk az ellenfelünkből, aki egy harcos, veszélyes, agresszív csapatjátékot játszik. Véletlenül sem szabad őket lebecsülnünk, hiszen legyőzték a tavalyi döntős Veneziát. Jó ütemben kell kezdenünk a mérkőzést, nem szabad engednünk, hogy kibontakozzanak a hazaiak. Egy biztos, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, akár az egypontos győzelem érdekében is, ami nagy lökést adhat a továbbiakban.

A KP Brno kerete:

Eva Kopecka 171 cm (CZE)

Aneta Mainclova 191 cm (CZE)

Andrea Sladkova 187 cm (CZE)

Michaela Stara 175 cm (CZE)

Dovile Sauraizate 174 cm (LTU)

Edita Sujanova 188 cm (CZE)

Jamine Gill 185 cm (USA)

Sarah Berankova 178 cm (CZE)

Barbora Holubova 186 cm (CZE)

Laura Olsova 175 cm (SVK)

Stella Tarkivocova 181 cm (SVK)

Ludmila Dudackova 175 cm (CZE)

Veronika Remenarova 186 cm (CZE)

Stephanie Madden 187 cm (USA)

A kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK