Itt vagy most

Fontos győzelem a rangadón

Tegnap délután, nagyon fontos mérkőzést játszott az Aluinvent DVTK csapata. A vasárnapi mérkőzés, igazi rangadónak számított, hiszen a tabella második helyezettje fogadta, a harmadik helyen álló KSC Szekszárd együttesét.

Az első percekben érezhető volt, hogy nagy téttel bíró mérkőzésről van szó, hiszen mindkét oldalon nagyon sok hibával kezdtek a csapatok. Ebből a szériából a vendégek jöttek ki jobban, akik pár ponttal elléptek a DVTK-tól. Azonban Zele Dorina kezébe vette az irányítást, szó szerint. Két bedobott hármasával, ismét a hazaiak álltak jobban. Az egy kosárnyi különbséget megőrizte a Diósgyőr a negyed végéig.

A második tíz perc elején, még sikerült egyenlítenie, a volt diósgyőri Bishopnak, viszont Zele ott folytatta, ahol abbahagyta. Egy szép betörés után ismét a piros-fehéreknél volt az előny. Majd következtek Shatori Walker Kimbrough percei. Igaz, hogy kettőből csak egy büntetőt dobott be, de nem sokkal később, 2+1-es akciót láthattunk tőle, majd fantasztikusan hozta helyzetbe Chanel Mokangot, aki nem hibázott. Ez már elég volt Zeljko Djokicsnak is, rögtön időt kért. A játék képe ezután sem változott, hiszen a hazaiak rendkívül nagy elánnal támadtak és rendre sikerült összeszedni a lepattanókat, de nem csak a saját palánkjuk alatt, hanem többször megelőzték a kék mezeseket, egy-egy kihagyott dobás után is. A Diósgyőr nagyon koncentrálva védekezett, még támadásban gyakran találták meg a gyűrűhöz vezető utat. Ennek köszönhetően, 16 ponttal vezettek a félidőben. 38-22

A harmadik felvonásban igyekezett a Szekszárd, de nem tudtak mit kezdeni a hazaiak remek játékával. Chanel Mokango nemcsak ponterős játékával, hanem a lepattanózásával is kiemelkedett a mezőnyből, így nem engedték közelebb a tolnaiakat. A DVTK játékosai nem ismertek elveszett labdát, és mindig volt valaki, aki egy kisebb holtponton átlendítette a csapatát. Minimális különbséget faragtak a vendégek a hátrányukból, de érezhető volt a találkozón, hogy ezt már csak a piros-fehérek bukhatják el. Néhány játékvezetői ítélet borzolta a kedélyeket, amit nem nagyon értett a hazai publikum. Tegyük azt hozzá, hogy a Diósgyőr irányítója, Medgyessy Dóra, aki a szezonban eddig kiemelkedően teljesít, már az első tíz percben összeszedett három faultot, a játékvezetők szerint…

A záró játékrészre fordulva még nem dőlt el semmi, hiszen a Szekszárd egy bombaerős csapat, akik kőkeményen képesek harcolni a győzelem érdekében. Egy kosár itt, egy ott, majd ismét Zele Dorina percei következtek, aki egymás után öt pontot termelt. Pontonként közeledett a vendégcsapat, de Cziczás László lányainak mindig helyén volt a szívük. A DVTK nagyon szépen kontrollálta a mérkőzést, ennek köszönhetően az utolsó két percre már eldőlt a mérkőzés, amit meg is nyertek. 83-73. Ezt a fontos győzelmet, vastapssal jutalmazta a hazai közönség, amit nagyon megérdemeltek a lányok!

Kiemelkedett a mezőnyből Chanel Mokango, aki dupla-duplát ért el. 15 pontja mellé ugyanennyi lepattanót is begyűjtött, míg Shatori Walker Kimbrough, szintén dupla-duplát hozott a meccsen, 11 pont és 11 lepattanó került a neve mellé. Zele Dorina pedig ellenállhatatlan volt, remek formában játszott a Diósgyőr, válogatott kosarasa, aki 22 pontot dobott és megkaparintott 4 lepattanót is.

Évek óta vártak arra a Diósgyőr szurkolói, hogy ismét meghatározó csapatuk legyen az első osztályban. Sikerült az egyik legjobb, ha nem a legjobb magyar edzőt idecsábítani. Komoly szakember fogadta el a szakmai-igazgató posztot, Völgyi Péter személyében. Ebből kifolyólag sejteni lehetett, hogy komoly célokért fognak küzdeni a Bükk lábánál. A játékoskeret kialakításával pedig az is bebizonyosodott, hogy egy küzdő, a szurkolókért, egymásért meghalni képes játékosok érkeztek a csapathoz. Folyamatos fejlődés tapasztalható, mérkőzésről-mérkőzésre előrelép a gárda, akik megérdemelnék, hogy újra tele legyen a csarnok, hiszen ők mindent megtesznek ezért. Nem elkiabálva semmit, de nagyon szép szezon előtt áll még ez a csapat, ha ugyanilyen magabiztosan, koncentrálva játszanak továbbra is. Mutassuk meg szerdán, hogy miért, Mi vagyunk a legnagyobbak!

Női kosárlabda bajnokság NB1. A-csoport 9. forduló

Miskolc, Generali Aréna, 1000 néző. Játékvezető: Kapitány, Ádám, Tóth

Aluinvent DVTK: Medgyessy 12, Kányási 4, Walker-Kimbrough 11, Šulčiūtė 7/3, Mokango 15. Csere: Škorić 8, Zele 22/6, Szabó F. 4, Kiss A.

KSC Szekszárd: Studer Á. 8/6, Eldebrink 15/3, Theodoreán 6/6, McCall 19, Bishop 12/3. Csere: Bálint 7/3, Jovanović 6/3, Studer Zs., Mansaré, Kiss V.

Kipontozódott: Medgyessy, Zele, Mokango, illetve Bishop, McCall

Cziczás László: Nagy taktikai csata folyt a pályán, végig magas színvonalon játszottak a csapatok. Mindkét oldalon volt egy-egy fontos hiányzó, a vendégeknél Gereben Lívia, míg nálunk Katona Szidónia. Nem játszottunk olyan jól, mint ahogy tudunk, ezért is értékes ez a győzelem. Most jó pozícióban vagyunk, de nem állunk meg, hanem megyünk tovább az úton, amelynek még mindig csak az elején járunk.

Zeljko Djokic: Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak a győzelemhez. Magas színvonalú mérkőzést játszottunk, amely végig harcos játékot hozott, amit én személy szerint szeretek. Jól nyitottuk meg a meccset, ellenfelünk kulcsembere, Medgyessy Dóra gyorsan összehozta a személyi hibáit. A második negyedben elsősorban Zele Dorinának köszönhetően megcsinálta a különbséget a DVTK. A második félidőben mentünk az eredmény után, a lányok mindent megtettek, hogy visszajöjjünk a meccsbe, ezért a saját csapatomnak is gratulálok.

Fotó: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK