Itt vagy most

Ajándék az ünnepekre

A válogatott szünet utáni periódust felemásan kezdtük – egy vereség Trencsénben, egy győzelem itthon a MAC ellen -, így kíváncsian várhattuk a találkozót, hogy melyik irányba fog billenni a mérleg nyelve.

A Nyitra igazolta, hogy miért tagja a legjobb négy gárdának a Tipsport Ligában: gyorsan, pontosan és agilisan játszották meg a pakkot, alig hagytak időt reagálni minket, azonban nekünk is voltak szép momentumaink. A 2. percben kapott előnyünket elég nagyvonalúan engedtük el – egyedül Harrisonnak volt egy veszélyes megindulása – utána sikerült a harmad közepén a Pance-Vas-Kulmala sor jóvoltából ígéretes akciókat vezetni. Nagy zavart nem okozott mindez a vendégeknél, nem sokkal később már újra intenzíven a védekező harmadunkban folyt a játék, melyből Versteeg lőtt a kék vonalról, Siska zavarta Vay kilátását, sikertelenül. A 15. percben Branislav Mezei mehetett a büntetőpadra, az ebből adódó előny sokkal mutatósabb lett. Előbb Kulmaláról pattant meg egy korong, majd Somogyi engedett el egy komoly lövést, de kihasználni mégsem sikerült. A fórból átmentettünk valamennyi lendületet, így az utolsó percekben is volt lehetőségünk gólt szerezni, Vas állt talán ehhez a legközelebb, de gól már nem, csak egy vendég kiállítás esett ebben a periódusban.

A hoki igazságtalan sport, melyet ez a játékrész különösen igazolt. A Nyitra gyakorlatilag annyit támadt, amennyit csak lehetett – egy komolyabb jelenésünk volt Simboch kapujánál, mikor egy eladott korongból alakított ki helyzetet Loiseau – gólt mégsem ők szereztek. Vay tette ki a korongot Slováknak, ő passzolt Magosihoz, aki szélen bevitte a pakkot a nyitrai harmadba, majd középtávolról a kapus lába között belőtte a kapuba (1-0). Ami ezután jött, azt nehéz leírni annak, aki nem látta: a vendégek hatalmas elánnal vezették támadásaikat, a lövések záporoztak Vay kapujára, aki több bravúrt is bemutatott. A 33. percben például Caladi kapta a kapu előterében a korongot, passzolni nem tudott, ezért kivárt, de Vay a helyén maradt, így nem tudta bevenni a kaput. Nem sokkal később már Vayon is átjutott Blackwater lövése, viszont Szirányi a gólvonalról óriásit mentett. A harmad végén még ezekre a védésekre is rátett egy lapáttal: a földön fekve, bárddal Bucek üres kapura tartó löketét pofozta ki – ritkán látható nagy védés volt. A játékrészt Harrison utolsó másodpercben leadott lövése zárta, így jobb szájízzel mehetett pihenni a csapat.

A harmadik harmadra nem enyhült a vendégek nyomása, továbbra is sokat és veszélyesen próbálkoztak – a 42. percben Versteeg emelte be a pakkot, amit Bucek a levegőből ütötte rá Vayra. Ezután lepergett egy vendégfór, Robert Lantosi szólóját leszámítva szinte eseménytelenül telt, s a játék mintázata nem változott: a Nyitra támadott, mi védekeztünk és amint korongot szereztünk, azonnal igyekeztük azt a támadó harmadba juttatni. Az 52. percben egy semleges harmadban szerzett koronggal Harrison indult meg, majd továbbtette Ládának, aki lőtt, a korong megpattan egy védő lábán, majd Simboch felett behullott a kapuba (2-0). Innentől már picit megtört a vendégek lendülete, bár sokat birtokolták a pakkot, az idő nagy részét a harmadunkban töltötték, de egyre kevésbé tudtak összeszedetten veszélyhelyzeteket teremteni. Ezt jól jelezte az, hogy négy perccel a vége előtt Siska a támadó harmadban követett el szabálytalanságot, amit kis híján gólra váltottunk – előbb Milam ért bele picit pontatlanul a korongba a kapu előtt, majd Kulmala lőtte mellé ziccerben. A végén még jött az ilyenkor szokásos kapuslehozatal, de az eredmény már nem változott.

Nagyon tudatos és hatékony játékkal arattunk szép győzelmet a liga egyik élcsapata ellen. Jó volt látni, hogy sokszor már a semleges harmadban igyekeztünk korongot szerezni és minél hamarabb a kapu elé kerülni. Ez persze nem mindig jött össze, voltak kisebb hibák, de ilyenkor Vay Ádám bravúrjai meccsben tartották az együttest. Szép és emlékezetes karácsonyi ajándékot kaptunk a csapattól, melynek méltó helye lesz a karácsonyfa alatt.

DVTK Jegesmedvék – HK Nitra 2:0 (0:0; 1:0; 1:0)

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Gőz, Milam, Láda – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Magosi, Loiseau – Somogyi, Miskolczi, Galanisz – Ritó, Hajós, Vojtkó.

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Versteeg, Pupák, Korim, Minárik, Blackwater, Slovák, Lantoši, Scheidl, Kerbashian, Majdan, Buček, Bortňák, Šiska, Hrušík, Patoprsty.

Gólok:

1-0 Magosi Bálint (Tomás Slovák, Vay Ádám) – 29:29

2-0 Láda Balázs (Ryan Harrison, Alexis Loiseau) – 51:06

Kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK