Magyar Kupa bronzmérkőzés – Vigaszágon a Fradival

A Magyar Kupa idei elődöntői január 3-án lezajlottak – az egyik ágon a MAC Újbuda – FTC-Telekom párosítást a papírforma szerint a “hazaiak” húzták be 5-1-es győzelmükkel, míg a másik ágon a Fehérvár AV 19 – DVTK Jegesmedvék párharcából a fehérváriak jöttek ki jobban, miután büntetőkkel nyertek 4-3 arányban. A két győztes csapat a döntőbe jutott, a két vesztes pedig egy bronzmérkőzésen dönthet a harmadik helyezésről. A találkozót a magasabban rangsorolt gárda otthonában, jelen esetben nálunk, Miskolcon, kell megrendezni.

Ilyen előzmények után jutottunk el a jelenbe, hogy január 22-én újra DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom összecsapás szerepelhessen a versenynaptárban. Legutóbb majdnem pontosan egy éve, 2018. január 17-én játszott egymással a két alakulat szintén a Magyar Kupában, akkor az elődöntőben 5-1-re végeztünk, mellyel a fináléba jutottunk. (Amit meg is nyertünk az Újpest ellen 4-0-ra.) Azóta nagyon sok minden változott mindkét klub háza táján: távozásunkkal új lehetőségek nyíltak az Erste Ligában maradó csapatok számára, melyből a Ferencváros sem akart kimaradni. Megköszönték Greg K. Lindqvist többéves munkáját és helyére az első komoly edzői megbízatását kezdő Fodor Szabolcsot nevezték ki. Ezután az edzői stáb a keret jelentős átformálásába kezdett azért, hogy reális cél lehessen egy bajnoki cím. Az igazolások során törekedtek egy erős magyar mag kialakítására és e köré igyekeztek minőségi légiósokat szerződtetni. Az eredményeket figyelembe véve a koncepciót sikerült megvalósítani, hiszen a napokban nyerték meg az Erste Liga alapszakaszát, így az évek óta Miskolcon vendégeskedő Bíró László Vándorkupa Pesterzsébetre költözik.

A keret kapcsán még szeretnék kitérni egy érdekes kapcsolatra: az FTC jelenleg bővelkedik olyan játékosokban, akik a közelmúltban vagy korábban megfordultak Miskolcon – csak a tavalyi Jegesmedve gárdából Anssi Rantanen, Pavuk Attila, Tóth Adrián és Tóth Gergő tette át székhelyét nyáron Budapestre.

Kapusok:

Arany Gergely

Pleszkán József

Hátvédek:

Dósa Krisztián (2014-2015: 48 meccs/1 pont)

Hegyi Ádám (2012-2014: 102 meccs/49 pont)

Jászai Dávid

Lauri Kärmeniemi (FIN)

Lengyel Levente

Marcus Perrier (CAN)

Anssi Rantanen (FIN) (2017-2018: 46 meccs/30 pont)

Antonino Sarcia (HUN/ITA)

Csatárok:

Simon Farkas Lőrinc

Leo Fitzgerald (CAN) – hosszútávon sérült

Myles Fitzgerald (CAN)

Hardi Richárd

Nagy Gergő (2011-2013: 61 meccs/88 pont)

Pavuk Attila (2015-2018: 154 meccs/150 pont)

Rafaj Attila (2010-2014: 203 meccs/146 pont)

Roczanov Dezső (2013-2015: 88 meccs/21 pont)

Brett Switzer (CAN)

Tóth Adrián (2009-2010, 2012-2018: 311 meccs/288 pont)

Tóth Gergő (2017-2018: 48 meccs/6 pont)

Tóth Renátó

Tóth Richárd

Braden Walls (CAN/GBR)

Vezetőedző:

Fodor Szabolcs (2011-2013: 95 meccs/115 pont)

Megjegyzés: Félkövér betűvel szedtem azokat a játékosokat, akik korábban játszottak Miskolcon. A zárójelben az itt tartózkodás idejét, a lejátszott meccsek számát, valamint a szerzett pontokat tüntettem fel.

Sok régi-új ismerős fog tehát újra találkozni a jégen, ami remélhetőleg egy jó hangulatú, sportszerű mérkőzést fog eredményezni. Azonban ne felejtsük el, hogy mindkét alakulat előtt még komoly feladatok állnak, ezért várhatóan okosan fogják a felek beosztani erejüket, hiszen a kupa bronzmérkőzése – kimondva-kimondatlanul – közel sem bír akkora téttel már, mint egy bajnoki helyosztó a rájátszás során (főleg a Tipsport Ligában). A cél nem is lehet más, mint jó játékkal győzelmet aratni. Egy ilyen apró siker is pozitív hatással lenne a csapat moráljára és egy picit ki tudnának szakadni a létfontosságú meccsek mókuskerekéből.

A találkozó 17:30-kor kezdődik a népkerti jégcsarnokban, ahol az alábbi összeállításban léphetünk jégre:

Adorján (Vay) – Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Gőz, Milam, Láda – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Vojtkó.

Hajrá Jegesmedvék!

Kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK