Itt vagy most

Küzdjünk együtt, a legjobb nyolcért!

Holnap este, hazai pályán folytatja szereplését az Aluinvent DVTK csapata. A piros-fehérek, az Európa Kupa 16 legjobb csapata között, a visszavágóra készülnek. Ellenfelük a török sztárcsapat, a Galatasaray lesz, akik tavaly megnyerték ezt a sorozatot. A múlt heti, első mérkőzésen, mindösszesen egy utolsó másodpercben esett kosárral maradtak alul a miskolci lányok, akiknek így reális esélyük maradt a továbbjutásra.

Az előzetes elvárásokkal ellentétben, nem volt olyan sima az odavágó, mint ahogy azt sokan gondolták. Remekül játszottak a diósgyőriek, a hazai pálya minden előnyét élvező törökök ellen. Majdnem minden statisztikai mutatóban kiegyenlített volt a párharc első felvonása. Egyedül a büntetők hatékonysága billentette a Galata javára a mérkőzést. Húsz dobásukból egyetlen-egyet hibáztak. A piros-fehéreket, még a török közeg sem tudta kibillenteni, abból a már megszokott játékból, amit eddig produkáltak. Elképesztő, már-már egyedülálló csapategység jellemzi őket, amit megmerek kockáztatni, hogy egyetlen magyar csapat sem mondhat el magáról, illetve az egymásért való küzdeni tudás, ami nagyon sokszor átsegítette már a holtpontokon a DVTK-t.

Ehhez a remek teljesítményhez elengedhetetlen volt a kulcsjátékosok nagyszerű teljesítménye is. Medgyessy Dóra kilenc pontot tett a közösbe, illetve kilenc gólpasszal segítette a csapattársait, Shatori Walker Kimbrough 19 ponttal zárt, emellett kiosztott négy aszisztot, és elcsent négy labdát az ellenfél játékosaitól. Chanel Mokango, 21 pontjával és hét lepattanójával nagyban hozzájárult az eredményhez. A legkellemesebb meglepetés viszont, a nemrég igazolt, lett válogatott Aija Putnina nevéhez fűződik, aki dobott húsz pontot, ebből tizenkettőt hárompontosból, leszedett hat lepattanót, és huszonkettes teljesítményindexével, ő volt a mieink legjobbja.

Fontos lesz, hogy a múlt heti isztambuli, és a PEAC ellen vívott találkozókhoz hasonlóan, kevés labdát ajándékozzunk az ellenfélnek. A pécsiek elleni mérkőzésen, mindösszesen öt(!) eladott passzunk volt, ami szinte már csodaszámba megy. Mindenképpen meg kell állítani a törökök gyors indításait, hiszen az első mérkőzésen, nagyon sok könnyű kosarat engedtünk a Galatának. Katona Szidónia kiesése, még tovább növelte a két csapat közötti rotáció lehetőségét, de ha sikerül ismét olyan hatékony csapatmunkát végezni, mint múlt héten, akkor meg lehet a továbbjutás. Eddig nagyon jól áthidalták az ilyen jellegű problémát a Diósgyőrnél, ami nagyban köszönhető a szakmai stáb professzionális felkészültségének.

Továbbjutás esetén, a már csoportkörben megismert Reyer Venezia, vagy a francia BLMA lehet az ellenfél. Hazai pályán 83-64-re nyert a Velence, a csoportkört száz százalékosan megnyerő Montpellier ellen. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültek a gallok, akik első kiemeltek voltak, a rájátszás megkezdése előtti rangsorban.

Nagyon bízunk benne, hogy az a mentális erő, ami a csapatot jellemzi, átragad a szurkolókra is, akik remélhetőleg megtöltik a Sportcsarnokot, és olyan hangulatot varázsolnak, amitől még a török kezek is megremeghetnek. Legyen telt ház Miskolcon! A Lányok megérdemlik!

Cziczás László: A múlt héten megteremtettük a lehetőségét annak, hogy legyen sanszunk a visszavágón, de ettől függetlenül én továbbra is úgy gondolom, hogy ötven százalék esélyünk van a továbbjutásra. Miután azonban jó játékot mutattunk Isztambulban, nagyon bízom abban, hogy tartani tudjuk remek formánkat. Ha így lesz, akkor a várhatóan telt házas sportcsarnokban ki tudjuk harcolni ezt a fantasztikus sikert, és továbbjutunk az Európa Kupában.

fotó, videó: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK