Itt vagy most

Igazságtalan döntetlen: Diósgyőr-Mezőkövesd értékelő

Régen várt nap a mai, ismét útjára indult a labda Diósgyőrben is. Ezt az alkalmat pedig rögtön egy megyei rangadónak elkeresztelt mérkőzéssel “ünnepelhettük”, legalábbis a meccskezdés előtt. A kezdőcsapatot böngészve túl nagy meglepetés nem érhette a kilátogatókat, egyedül a fiatal Géringer csapatba állítására húzhattuk fel a szemöldökünket.

A Mezőkövesd kezdte el a mérkőzést. Nemcsak, hogy elkezdték, némileg aktívabbnak is tűntek. Látszott is az arcokon a tanácstalanság, amikor sikerült labdát szerezni, nem tudtunk komoly lehetőséget kialakítani. De legalább az első tíz perc elteltével elmúlt a megilletődöttség (biztosan nem a kilátogató nézőseregtől szeppentek meg a fiúk). Viszont fokozatosan átvettük a játék irányítást, az ősz végén látott küzdős foci jellemezte a csapatot. Az sem volt elképzelhetetlen, látva ezt a passzolgatást, hogy a Kövesd csak altatni próbál minket, ezért hagy területeket. Történt ugyanis a 20. perc előtt, hogy a vendégek támadásba lendültek, megtalálták a rést a védelmen, majd egy kiugratást követően a csatár egyedül maradt Bukránnal szemben, a fiatal hálóőrünk azonban időben indult és éppen el tudta csenni a labdát. Bravúr. Ezt követően már kicsit kiegyenlítődött a meccs, a mezőnyfölény eltűnt, a helyzetek sem akartak kibontakozni egyik oldalon sem. A múló percek közt talán csak annyira volt érdemes felfigyelni, hogy Drazic  a színházban érezhette magát, olyan műesést produkált, meg is kapta érte a jogos sárga lapját. Ki tudja, hogy ez motiválhatta a vendégeket, vagy csak fáztak a semmittevésben, de lassanként megpróbálták átvenni a kezdeményező szerepet és ránk erőltetni az akaratukat. Ennek köszönhetően mi is rájöttünk, hogy az a fajta kontrajáték, ami az ősz végén eredményeket kezdett hozni, újra elővehető.  A félidő hajrájára így legalább láthatott a közönség néhány tetszetős támadást a felektől, igaz a hálók nem rezdültek meg.

A folytatásban megpróbáltuk minél hamarabb dűlőre vinni a dolgot, rögtön a kezdés után harcosan nekimentünk a Mezőkövesdnek, egy szöglet után Brkovic tudott fejelni, azonban fölé szállt a kísérlet. Nem kellett sokat várni a következő lehetőségre, Mihajlovic tőle szokatlan helyen, a szélen futott el, mi több, szinte már hihetetlen módon még a beadása is jó helyre ment. Középen Juhar várta a labdát, teljesen üresen készülhetett néhány méterre a kaputól a lövésre, azonban a kapus kezébe fejelte a labdát, ordító ziccer maradt ki. A mérkőzés végeredményét befolyásoló hiba. Nem is kellett sok idő, hogy ezek kihagyása megbosszulja magát, egy erősen lesgyanús szituációt követően Molnár révén megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, nem egészen megérdemelten… Ahogy hátrányba kerültünk, kénytelenek voltunk támadni, ezt veszélyes kontrák vezetésével konstatálta a Kövesd. Ezt követően végre láthattuk, hogy vesztes állásnál nem csak az utolsó percekben lehet cserélni, a változtatások után egy támadóbb felfogású csapat volt a pályán, az átütőerő valahogy mégis hiányzott a támadásainkból. A negatív “sorozat” még ezzel sem ért véget, Vernes csereként állt be, de a hajrához közeledve 5 percen belül reklamálásért begyűjtött egy sárgát, illetve kapott egy nagyszerű kiugratást, melyet rosszul vett át, ezzel segítve a mezőkövesdi védők munkáját. Bár a bíró is tanúbizonyságot tett a hozzá nem értéséről, 5 perccel a rendes játékidő előtt Cseri játszotta el a nagy halált, be is jöttek ápolni, a bíró azonban nem küldte le a pályáról, ahogy az a szabályokban elő van írva, ilyet sem láttunk még a szezonban… A 90 perc elteltével egy indokolt 6 perces hosszabbítás következett, utolsó lehetőségként a pontszerzésre. Ezt a lehetőséget szerencsére ki is használtuk, a végén már annyira nyomott a csapat, hogy Vernes fejese végre beakadt.

Összességében a hektikus játék képét nem biztos, hogy reálisan tükrözi az eredmény, de amelyik csapat ekkora helyzetek kihagyását engedi meg magának, gondolok itt Juhar közeli fejesére, az ne is várjon mást. Egyértelmű, hogy van hová fejlődni, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy azok is látják azt, hogy erősítésre van szükség, akiknek a dolga lenne minőségi játékosokat igazolni.

A meccs utáni értékelőn Fernando igazságosnak ítélte a döntetlent, szokásához híven nem mondott negatívat a csapatról, ehelyett a Mezőkövesdről mondta el, hogy az elmúlt fordulók legjobb teljesítményét nyújtották ellenünk. Szerinte a megszerzett 1 ponttal elégedettek lehetünk.

Továbbá gratulálunk Géringer Tamásnak, aki debütált a csapatban, csak így tovább!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK