Itt vagy most

Három ponttal közelebb a cél

Nagyon komoly reményekkel vághattunk neki a találkozónak, melyen a tét a legjobb hat közé kerülés eldöntése volt. A fordulót megelőzően a házigazda Érsekújvár a 6. helyet foglalta el 88 ponttal, míg a DVTK Jegesmedvék egy mérkőzéssel kevesebbet játszva 78 ponttal a 8. hely birtokosai voltak. Amennyiben komolyan gondolták a biztos rájátszást érő hely megszerzését, úgy mindenképp három ponttal kellett hazatérni.

Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, nagy lendülettel indult a csapat támadni, amiből rögtön gól született: Loiseau passzolt Kiss Dánielhez, aki elhagyva a félpályát kapura szúrta a korongot, ami Kristin és a vas között a hálóban kötött ki (0-1). Ezután sem lassítottunk, előbb Vas, majd Pance előtt adódott ígéretes lehetőség, azonban Kristin most már a helyén volt. A harmad legintenzívebb játéka a 6-7. percben zajlott, mikor követni alig lehetett az eseményeket, hol egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben. Az első kiállítást a gólszerző Kiss kapta, melyben a legnagyobb helyzet Hruska előtt adódott, ám Vay szépen hárított. Nem sokkal később Magosi blokkolt egy lövést, emiatt csak segítséggel tudta elhagyni a jeget – szerencsére pár perccel később már újra a pályán láthattuk. Az iram egy picit csökkent, mindkét csapat igyekezett tudatosan építkezve kijönni a rohanásból. A 13. percben Gőz ült ki két percre, amely alatt nem, viszont rögtön utána komoly kavarodás alakult ki Vay Ádám előtt: nem sikerült felszabadítani, a korongot Hruska begyűjtötte, de a lövése nem lett a legjobb, a felperdülő pakk pedig elszállt Bajtek előtt. Nem sokkal később pont ő kapta a hazaiak első kiállítását, amiben sikerült felállni, Vas lőhetett is közelről, ám ezt követően lövésünk sem volt, így a harmad egygólos vezetésünkkel ért véget.

A második játékrész igencsak különböző képet mutatott. Bár adódtak lehetőségek csatáraink előtt, ezek inkább kontrákból alakultak ki, mivel a harmad jelentős részében az Érsekújvár dominált. Az első lövések még Szirányi, majd Somogyi nevéhez fűződtek, azonban szépen lassan átkerült az irányítás a hazaiakhoz. A 26. percben Zatko került a büntetőpadra, sajnos azonban érdemi akció nélkül telt el ez a két perc. Ezután Adreas Strauch percei következtek: az Újvár 70-ese egyre másra hozta magát vagy csapattársait helyzetbe, azonban Vay magabiztosan védett, igaz, szerencséje sem hagyta el. A 35. percben Vas adott szép keresztpasszt Crawfordnak, aki kapásból célzott a kapuvas mellé, azonban Kristin is a helyén volt, gól nem született. Egy percre rá nagyon közel áll az egyenlítéshez a hazai gárda: Pospisil kékvonalas lövésébe a már említett Strauch szúrt bele, a pakk Vay alá került, szerencsére nem sodorta be mamuttal, hanem a védők tisztázni tudtak. A következő előnyös szituáció Kiss Dániel kiállítása nyomán érkezett, melyben Vas és Miskolczi is szép lövéssel tesztelte Kristint, míg a vendéglátók nem tudtak élni a lehetősséggel.

A záró húsz perc nagy kérdése az volt, hogy képes lesz-e az érsekújvári alakulat megtörni gólcsendjét vagy állni fogjuk a sarat. Az első pár perc nagyobb esemény nélkül telt el, ám a 3. percben úgy tűnt, beérett a nyomás: Pospisil került helyzetbe, de a kapu előtt ráütöttek, így büntetőt lőhetett. A rávezetést szerencsére Vay nyerte, a lövés a mamutjában halt el. A következő periódusban a korábban tapasztalt oda-vissza játék alakult ki, előbb Somogyi próbálkozott szélről, majd egy Urbán-Bajtek összjátékot követően utóbbi lőtt, később Kulmala indult meg a félpályáról és vezetett szép egyéni akciót. A harmad felénél páros kiállítás színezte a játékot, Bajtek és Szirányi kapott 2 perces pihenőt, mialatt 4 a 4 ellen a hazaiak kombináltak jobban, Vaynak kétszer is védeni kellett. A kiegészülés után nemsokára újabb páros kiállítás érkezett, igaz, ez elég jóhiszemű rendezése volt a történéseknek. Gőz Balázst előbb fejen ütötték, majd a kapu előtt bottal is veszélyesen lökték, melyből kisebb dulakodás kerekedett és végül Milam mehetett a büntetőpadra Zborillal. Ezalatt a legnagyobb lehetőséget Pance alakította ki, mikor korongot szerzett, majd egyedül lövésig vitte, ám Kristin kiütötte a pakkot. Az idő nehezen, de folyamatosan fogyott – ebben egy emberelőny is segítségére volt a csapatnak -, de az igazi izgalmak a végére maradtak.

Másfél perccel a vége előtt időt kért a Zámky, lehozták a kapust, 6 mezőnyjátékossal támadtak. Sokáig a harmadunkban tudták tartani a pakkot, majd a sokadik palánk melletti közelharc után kiütöttük a korongot, amit a saját kapujuk mögül nem sikerült jó helyre megjátszani: Loiseau csapott le rá és egy vetődő hazai játékos fölött a kapuba emelte (0-2). Itt úgy tűnt, hogy lezárult a mérkőzés, ám nem így lett: 9 másodperccel a dudaszó előtt Crawfordot kiállították és az előnyt Hruska még gólra váltotta (1-2). Az utolsó másodpercek feszülten teltek, de érdemi dolgok nem történtek, leszámítva azt, hogy Novák nehezen viselte a vereséget és összeszólalkozott Magosival – mindketten 10-10 perces fegyelmivel mehettek az öltőzöbe.

Nagyon fontos három ponttal gazdagodott a csapat, mellyel elégedetten mehetnek a válogatott szünetre. Hét pontra csökkent az Érsekújvár előnye és amennyiben a Trencsén vereséget szenved a Kassától, úgy a hetedik helyen pihenünk.

MHC Nové Zámky – DVTK Jegesmedvék 1:2 (0:1; 0:0; 1:1)

MHC Nové Zámky: Kristin (Kosaristan) – Zatko, Hain, Novák, Ordzovensky, Kudla, Hatala, Henderson, Slavik – Jurík, Zboril, Ruckay – Rogon, Urbán, Bajtek – Strauch, Hruska, Pospisil – Jakúbek, Fábry, Ondrusek.

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Albert, Vojtkó, Parizek.

Gólok:

0-1 Kiss Dániel (Alexis Loiseau, Ryan Harrison) 00:18

0-2 EN Alexis Loiseau – 59:39

1-2 PP1 Radim Hruska (Miroslav Zatko, Filip Bajtek) – 59:56

Kép forrása: dvtk.eu

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK