Itt vagy most

Több, mint 100!

Női Kosárlabda NB1, A-csoport 16. forduló

PINKK Pécsi 424-Aluinvent DVTK 77-104 (15-26, 24-25, 16-30, 22-23)

Kozármisleny, 300 néző Játékvezetők: Györffy, Kovács, Győrfy

PINKK-Pécsi 424: Dzankic 4, Sánta 12/3, Szűcs R. 22/6, Jáhni 9, Podrug 8 Csere: Vári 11/3, Jovana 9/3, Zsilinszky 2, Szűcs L., Raus

Aluinvent DVTK: Medgyessy 5/3, Walker-Kimbrough 20/6, Škorić 13/3, Kiss A. 13, Mokango 27. Csere: Kányási 5/3, Zele 16/3, Szabó F. 5/3., Eperjesi

Kipontozódott: Dzankic

Chanel Mokango, mindösszesen két dobását hibázta el, de így is eljutott 27 pontig, mellé még leszedett 7 lepattanót. Shatori Walker Kimbrough 20 pontot szerzett a találkozón, továbbá kiosztott még 4 gólpasszt, szerzett négy labdát és leszedett 5 lepattanót. Medgyessy Dóra egy félidőnyit sem játszott, de karmesterünk így is kilencszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Örömteli, fiatal reménységünk ponterős játéka, hiszen Kiss Angelika 13 pontot dobott. Ugyanennyit szorgoskodott össze a csapat kapitánya, Maja Skoric is, míg Zele Dorina 16 pontnál állt meg, és sikerült még 5 lepattanót is elcsípnie. Szabó Fanni is ötösre vizsgázott. Öt pont, öt lepattanó és öt gólpassz fűződik a nevéhez. Kányási Vera pedig remekül helyettesítette, tehermentesítette irányítónkat, amit jelez öt aszisztja is. Eperjesi Nóra pedig ismét kapott pár perc lehetőséget, ami a fejlődése érdekében elengedhetetlen. Szép volt, Lányok!

Az Aluinvent DVTK, a következő mérkőzését február kilencedikén, szombaton délután, 17:00 órától, hazai környezetben játssza, a CMB CARGO UNI Győr csapata ellen. Legyünk minél többen, és segítsük a Lányokat győzelemhez, mert ők megérdemlik!

Laczka Miklós: – Nem tudtuk száz pont alatt tartani ellenfelünket, egyrészt azért, mert lassú volt a visszarendeződésünk, illetve van néhány olyan játékosa a DVTK-nak, akiket egész egyszerűen nem tudtunk megfogni. Ezzel együtt vannak pozitívumai is a mérkőzésnek, elsősorban az, hogy támadásban csináltunk szép dolgokat, és nálunk is akadt egy-két jó teljesítmény.

Cziczás László: – Egy roppant kellemetlen stílusú csapat ellen tudtunk egy kötelező győzelmet abszolválni. Nagyon örülök annak, hogy sérülés nélkül fejeztük be a mérkőzést, és így nyugodtan tudunk készülni a jövő heti Győr elleni rangadónkra. Gratulálok az ellenfélnek, hősiesen küzdöttek, de a mai napon megérdemelten győztünk.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK