Itt vagy most

Beharangozó: MOL Vidi Fc – Diósgyőr

A bajnokság 19. fordulójára újra a vonal alá kerültünk. A Haladás elméletileg még kiharcolhatja a bennmaradást, ám a realitások talaján maradva nem sok esélyük van meghosszabbítani elsőosztályú tagságukat. Az utolsó tizennégy fordulóban tehát “mindössze” annyi dolgunk van, hogy több pontot szerezzünk, mint az újonc Kisvárda francia idegenlégiót megszégyenítő zsoldosai. Innentől azonban szükség van bravúr győzelmekre, pontszerzésekre, akár már a szombati, fehérvári vendégjátékunk alkalmával is.

A bajnoki címvédő Vidi aligha futhat neki újra a nyári Bajnokok Ligája selejtezőknek, a Ferencvárossal szemben “összegyűjtött” 8 pontos hátrány vélhetően túl nagy különbségnek bizonyul majd. Gyakorlatilag az elmúlt három fordulóban sikerült (kis túlzással) elbukni a bajnokságot, előbb az Újpesttől, majd a Puskás Akadémiától szenvedtek meglepő vereséget. Az elmúlt öt fordulóban 9 pontot szereztek, csak úgy, mint mi, a Ferencváros – Honvéd – Debrecen hármast győzték le, a hajdúságiakat idegenben. Erre nagy szükség is volt Fehérváron, Tőzsérék ugyanis már három pontra zárkóztak fel a bajnokcsapat mögé.

Hazai pályán lejátszott kilenc bajnokijukon mérlegük 5-2-2, 14-10-es gólarány mellett. Télen két korábbi diósgyőri játékossal, Elek Ákossal és Futács Márkóval erősítettek.

A kapuban jó eséllyel a válogatott kerettag, Kovácsik Ádám áll majd. A Vidi szurkolók az utóbbi időben őt is elkezdték kritizálni, szerintük ritkán mutat be bravúrokat, csak a minimális, kötelező szintet hozza. Nincs egyetértés a drukkerek között abban, joggal válogatott kerettag e a magyar kapus, vagy sem.

A védelemből fontos hiányzója lesz Marko Nikolic vezetőedzőnek, Stopira ugyanis a felcsútiak ellen megszerezte ötödik sárga lapját, így a balhátvéd minden bizonnyal Hangya Szilveszter lesz. A Vasastól szerződtetett szélsőbekk ritkán jut szóhoz, ilyenkor viszont nem lehet panasz a motivációjára. A védelem másik szélén szereplő játékos kiléte attól függhet majd, hogy a brazil-magyar Vinícius felépült e sérüléséből. Ha pályára tud lépni, Fiola Attila lesz a jobbhátvéd, ha nem, a korábbi paksi védő lesz Juhász Roland párja középen, Loic Nego pedig a jobb szélen lát majd el védekező szerepkört.

A keret bősége, valamint az előző körben elszenvedett vereség okán a Vidi várható középpályáját nehéz megtippelni. Mivel a vezetőedző legutóbb a kezdőbe jelölte Elek Ákost, ám már a félidőben lecserélte, arra következtethetünk, nem volt elégedett korábbi játékosunk teljesítményével. Anel Hadzic letöltötte eltiltását, úgy gondolom, a fehérvári stáb vissza fog térni a Ferencvárosi elleni győztes középpályához, Hadzic társai Pátkai Máté valamint a macedón Boban Nikolov lesznek. Előttük a szintén sárga lapos eltiltásból visszatérő Kovács István felelhet majd a támadások szervezéséért, de a miskolci születésű Huszti Szabolcs játékára is jó esély mutatkozik.

A kétfős csatársort Marko Scepovic és Futács Márkó alkothatják. A szerb támadó hat találattal csapata házi gólkirálya, Márkó képességeit pedig egy diósgyőrinek sem kell bemutatnom.

A mi szempontunkból talán az egyik legfontosabb kérdés az lesz, készen áll e már Tajti Mátyás arra, hogy végigjátssza a 90 percet. Talán nem túlzok, ha azt mondom, a Mezőkövesd elleni mérkőzésen nélküle nem volt támadójátékunk, ráadásul egy, még a múlthetinél is dominánsabb középpályával nézünk szembe szombaton. Szintén neuralgikus pont lehet a rögzített játékhelyzetek kivédekezése, a legtöbb pontrúgás-specialista Nikolic keretében játszik, ráadásul a kivételes fejjátékkal bíró Juhász Roland idén már négy gólt is szerzett.
Bízzunk benne, hogy piros-fehér csapatok szombaton kisegítik egymást, velünk párhuzamosan a Kisvárda a Debrecen csapatát fogadja majd.

Várható kezdőcsapatok:
MOL Vidi: Kovácsik – Nego, Fiola, Juhász, Hangya – Nikolov, Pátkai, Hadzic – Kovács – Scepovic, Futács
Diósgyőr: Bukrán – Brkovic, Karan, Tamás – Shestakov, Szabó, Márkvárt, Tajti, Juhar – Hasani, Mihajlovic
A találkozó játékvezetője Pintér Csaba lesz.

Ez történt legutóbb:

 

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK