Itt vagy most

Rangadó előtt az Aluinvent DVTK

Szombaton, délután 17:00-tól ismét hazai pályán játszik, az Aluinvent DVTK. A piros-fehérek ellenfele, a CMB Cargo UNI Győr csapata lesz.

Ahhoz képest, hogy milyen eredménysorral rendelkezik a győri gárda, azt hihetnénk, hogy egy igazán régi egyesületről beszélünk, pedig 2005-ben jött létre a zöld-fehér társaság. A 2011-2012-es szezonban bajnokok voltak, emellett begyűjtöttek két ezüstérmet, illetve két bronzérmet. Veretes a lista, ha azt vesszük, hogy milyen fiatal klubról beszélünk.

Az utóbbi években, rendre nagyon erős kerettel vágnak neki a honi élvonal küzdelmeinek, reménykedve egy újbóli bajnoki aranyban, illetve abban, hogy egyre inkább megközelítik az egyenuralkodó Sopron gárdáját. Azonban, hiába igazolnak nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező sztárokat, valahogy sosem áll össze egy egésszé a társaság.

A jelenlegi szezonban, ha a statisztikákat nézzük, a szerzett pontok listáján a győriek amerikai irányítója, Lexy Brown a negyedik, kereken 16 pontos átlagával, míg az amerikai center, Reshanda Gray a hatodik, 15,47 ponttal. Ugyanezen a listán a legjobb diósgyőri Shatori Walker Kimbrough, a maga 17,44-es átlagával, míg a center Chanel Mokango a 7. 15,33-al. A lepattanók tekintetében Gray szintén előkelő helyet foglal el, hiszen 9,53-as, meccsenkénti átlagával a második., itt Chacha a 4., kerek kilences átlaggal. Míg a gólpassz listát toronymagasan vezeti a piros-fehérek irányítója, Medgyessy Dóra, aki meccsenként, több mint nyolcszor hozza kihagyhatatlan helyzetbe társait. (8,25)

A bajnokság első körében, idegenben győzött a Diósgyőr a kisalföldiek ellen 74-79 arányban. Akkor még Sandro Orlando ült a győriek kispadján, akit az elvárt eredmények elmaradása miatt hamarosan lapátra tettek, és egy szerb szakembert, Milos Pavlovicot bízták meg a csapat irányításával.

Az akkori mérkőzésen, Gray 18 pontja mellett leszedett 14 lepattanót is, ezzel ő volt a legeredményesebb hazai játékos, míg a DVTK csapatából többen is kiemelkedőt nyújtottak. Chacha Mokango 27 pontot ért el, és lekapott 11 lepattanót, míg Medgyessy Dóra 19 pontot szerzett, emellett kiharcolt 7 faultot és kiosztott nyolc gólpasszt.

Igaz, hogy ebben a szezonban sem megy úgy a zöld-fehéreknek, ahogy azt elvárták maguktól, de sosem szabad elfelejteni, hogy ebben a keretben sokkal több van, mint jelenleg mutatnak az eredményeik. Sok ismerős arcot lehet felfedezni a Győr csapatában, hiszen Czank Tímea évekig volt a piros-fehérek játékosa, csapatkapitánya. Szintén a kisalföldieket erősíti Szabó Petra, aki Timihez hasonlóan, jó pár szezont lehúzott piros-fehérben, míg Raksányi Krisztina tavaly volt a miskolciak játékosa, csakúgy, mint Nagy Dóri, aki DVTK nevelés. Mellettük a már említett két amerikai játékos, Lexy Brown és Reshanda Gray meghatározó szereplő, a csapat játékát tekintve. A keret erősségét mutatja, hogy ott pattogtat még az Európa klasszis, görög válogatott Spanou, vagy a hazánkban évek óta játszó Krnjic is. Ha hozzátesszük, hogy két magyar válogatott játékos csak epizódszerepeket kap, akkor egyértelműen látszik, hogy nagyon erős a Győr játékosállománya. Egyben viszont sokkal erősebb a hazai pálya előnyét élvező DVTK, ami nem más, mint a csapategység. Hihetetlenül erősek mentális téren a miskolciak, akik remek kohéziót alkotnak.

A múlt heti, Európa Kupából való kiesés után, már csak a hazai küzdelmekre kell koncentrálnia a Diósgyőrnek. Cziczás mester tanítványaira rá is fér a pihenés, hiszen a sérülések miatt, először Egle Sulciute esett ki, majd később Katona Szidi szenvedett súlyos sérülést, elég rövid lett a kispad, ezzel szűkült a rotációs lehetősége is a mesternek.

Viszont, ha a Diósgyőr továbbra is hozza a már megszokott, megalkuvást nem tűrő játékát, akkor megőrizheti második helyét a tabellán, amivel egyre inkább közelítenének az alapszakasz második helyéhez is.

Töltsük meg ismét a csarnokot, mert a csapat megérdemli, és zúgjon teli torokból, a Hajrá Diósgyőr!

Cziczás László: Nagy izgalommal várjuk a szombati mérkőzést, hiszen az alapszakasz végkimenetelét illetően kulcsfontosságúnak ígérkezik. A Győr hasonló játékerőt képvisel, mint a Sopron, viszont ha sikerül megverni őket, akkor gyakorlatilag fél lábbal már a legjobb négyben vagyunk. Kisebb sérülések, illetve betegségek hátráltatják ugyan a munkákat, de tisztességesen felkészültünk az ellenfélből, és bízom a győzelemben.

2019. február 09. 17:00 Miskolc, Generali Aréna

Női kosárlabda bajnokság NB1-A csoport, 17. forduló

Aluinvent DVTK-CMB Cargo UNI Győr

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK