Itt vagy most

ex-DVTK: Óvári egy, Balajti kettő, Hornyák három gólt szerzett

NB1:

 • Novothny Soma (Újpest): A fővárosiak derbit játszottak a listavezető Ferencvárossal, és Simon Krisztián utolsó perces találatával mentették döntetlenre a bajnokit. Novothny a hazaiaknál végigjátszotta a mérkőzést.
 • Djordje Kamber (Honvéd): Korábbi bosnyák légiósunk csapata is rangadón volt érdekelt, ám ők inkább Puskás Ferenc neve, mintsem a közös történelem okán. A kispesiek végül 2-1 arányban múlták felül a Puskás Akadémiát, Kamberrel végig a pályán. Szombaton őket fogadjuk Miskolcon.
 • Gosztonyi András (Kisvárda): A várdaiak nem kis meglepetésre háromgólos verést mértek a Debrecenre, és továbbra is a vonal fölött vannak, Gosztonyi a 73. percben állt be, csereként. A vendégeknél Takács Tamás kezdő volt, ám az 58. percben lecserélték.
 • Bognár István (MTK): A fővárosi kék-fehérek Mezőkövesdre látogattak, és gyűjtötték be a három pontot egy fordulatos bajnokin. Bogesz végigjátszotta a találkozót, kiosztott egy gólpasszt Kantának.
 • Murtaz Dausvili, Németh Milán (Haladás): A Paks otthonában szereztek pontot, ám ez nem sokat segít kilátástalan helyzetükön. Mindkét korábbi játékosunk végigjátszotta a mérkőzést, ahogy a hazaiaknál Egerszegi Tamás is.
 • Futács Márkó, Elek Ákos (Vidi): Ahogy azt a beharangozónkban is említettük, Elek úgy tűnik, gyorsan elvesztette vezetőedzője bizalmát, nem is kapott lehetőséget ellenünk, Futács viszont csereként beállhatott, és egy pár másodpercig tartó keménykedéssel “segítette” csapatát. Vagy inkább minket. Úgy tűnik, elfelejtette, milyen szeretet övezte őt Miskolcon. Ahogy a Haladás bennmaradásért vívott harca, úgy jelen pillanatban a Vidi bajnoki reményei is irreálisnak tűnnek.

NB2:

 • Gohér Gergő, Oláh Bálint (Budafok): Mindketten végigjátszották a Siófok ellen 2-1 arányban megnyert hazai bajnokit. A vendégeknél Tajti Norbert végig a kispadon foglalt helyet.
 • Balajti Ádám (Vasas): Idegenben verték a Csákvár csapatát 3-2-re, Ádám két gólt szerzett, 17 találattal vezeti a góllövőlistát.
 • Vadász Viktor (Győr): A sereghajtó Monort győzték le otthon 2-1-re, Vadász azonban nem kapott esélyt edzőjétől. Nem úgy a másik oldalon Bori Gábor, aki végig ott lehetett a pályán.
 • Hornyák Marcell, Polényi Gábor (Nyíregyháza): Hazai pályán verték 4-1-re a Ceglédet, mindkét korábbi játékosunk végigjátszotta a bajnokit, Hornyák ráadásul mesterhármast szerzett. Öt ponttal vezetnek a már kieső Balmazújváros előtt, még nem dőlhetnek hátra a szabolcsiak.
 • Debreceni András, Szabó Viktor (Mosonmagyaróvár): Tiszakécskére látogattak az óváriak az 1-1-re végződő bajnokin. A három kiállítással tarkított mérkőzésen Szabó kezdő volt, ám a 64. percben lecserélték, éppen Debreceni állt be a helyére.
 • Óvári Zsolt, Ternován Patrik, Szabó Balázs (Balmazújváros): A Kazincbarcikát fogadták a kiesés elől menekülő újvárosiak, és győztek 1-0 arányban Óvári találatával. Szabó a 68. percben csereként állt be, Ternován ezúttal nem jutott szóhoz. A vendégek kapuját Somodi Bence védte, Takács Péter pedig a padról figyelte a társakat.
 • Lipták Zoltán, Szarka Ákos (Gyirmót): Vácott játszottak 1-1-es döntetlent, mindketten végigjátszották a bajnokit, akárcsak a másik oldalon Búrány Zoltán. Döntetlenjüknek “köszönhetően” a Zalaegerszeg pontszámban beérte őket az NB2-es tabella élén.
 • Kitl Miklós (Dorog): A Soroksártól kaptak ki hazai pályán 2-0-ra, Kitl-lel végig a pályán, ugyanígy Huszák Tamással a vendégeknél.
 • Barczi Dávid, Miroslav Grumic, Zöldesi Illés, Kocsis Gergő (Zalaegerszeg): Rangadót nyertek a zalaiak, Békéscsabáról hozták el a három bajnoki pontot 2-1-es győzelmükkel. A hazaiak kapuját Ribánszki László, a vendégekét Zöldesi Illés védte, Barczi és Grumic is kezdők voltak, ám őket a 83. és 88. percben lecserélték, Kocsis velük ellentétben végigjátszotta a találkozót. Grumic tud helyezkedni, egy szinte fix kieső Haladástól az ősi rivális, jó eséllyel feljutó Zalaegerszeghez igazolt a télen.

Légiósok:

 • Ugrai Roland (Atromitosz): A Levadiakos csapatát győzték le otthon 1-0 arányban, ám Roland továbbra is sérüléséből gyógyul. Mindössze négy ponttal vannak lemaradva a már dobogós AEK Athén gárdája mögött.
 • Foxi Kethevoama (Balikesirspor): Korábbi középpályásunk a török másodosztályban szerepel, hétvégén többek között az ő duplájának köszönhetően győzték le otthon az Elazigspor csapatát. Jelenleg a tizedik helyen állnak, hat pontra a feljutásért vívott rájátszás-helyektől.
 • Koman Vladimir (Sepahan): Vasárnap 3-0-ás győzelmet arattak hazai pályán, ezzel átvették a vezetést az iráni bajnokságban.
Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK