Itt vagy most

A Lányok mutatják a receptet!

Ma délután, hazai pályán fogadta az ELTE BEAC Újbuda csapatát az Aluinvent DVTK.

Az első negyedben úgy kezdte a mérkőzést, ahogy egy ilyen összecsapást kell. Hamar elléptek a fővárosiaktól, viszont a vendégek fokozatosan kapaszkodtak a jóval esélyesebb diósgyőriekre. Az időmérő 6:48-at mutatott, amikor is egyenlítettek a fekete-fehérek. Akadozott a hazaiak gépezete, sem a védekezés, sem a támadás nem akart úgy összeállni, ahogy azt Cziczás mester elképzelte. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 5:23-nál, Papp K. remek egyéni megmozdulása után átvették a vezetést a budapestiek. 12-13 Ekkor a hazaiak dobószázaléka mindösszesen 25%-os volt. A piros-fehérek vezetőedzője rögtön időt kért, ami láthatóan jó hatással volt a csapatára, hiszen egyre inkább ellépett ellenfelétől a Diósgyőr, így az első negyedet követően 30-23-ra vezettek a miskolciak.

A második tíz percben már szebbik arcát mutatta a DVTK. A védekezésén keményített a hazai gárda, így egyre jobban nyílt az olló a két csapat között. Négy perc sem telt, mikor már 16 ponttal, 39-23-ra ment a Diósgyőr, a BEAC-nak nem sikerült pontot szereznie ebben az időszakban. Több, mint öt perc kellett ahhoz, hogy a vendégek megszerezzék első pontjaikat, ebben a negyedben. A piros-fehérek továbbra is eredményesen fejezték be a támadásokat, és a védekezés sem lazult, amivel a fővárosiak nem tudtak mit kezdeni, ennek megfelelően 14 ponttal nyerték a hazaiak ezt a negyedet, így a félidőben már több, mint 20 egységgel vezettek. Ezt a negyedet 26-12-re hozták a miskolciak, míg a félidőben 56-35-öt mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően az öltözőben ragadt a Diósgyőr, ezt kihasználva a BEAC egyre inkább vérszemet kapott. Remekül dobtak a triplavonalon kívülről, és emellé nagyon sok lepattanót is leszedtek. A DVTK ismét sok hibával játszott, de ez nem volt meglepetés, hiszen egész héten betegségekkel küzdött jó néhány játékos, ezért pénteken voltak először, legalább tízen. Ettől függetlenül magabiztosan őrizte előnyét a hazai csapat, Cziczás László pedig mindenkinek játéklehetőséget adott. Ezt a negyedet, a jó játékának köszönhetően megnyerte az ,,Egyetem”. 21-24

A záró játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy eléri a 100 pontot a Diósgyőr. Érezhető volt, hogy a fekete-fehérek egyre inkább fáradnak, több labdát eladtak és sokszor nem tudták dobással befejezni a támadásukat, mivel lejárt a támadóidejük. Persze ez köszönhető volt annak is, hogy a DVTK koncentráltan játszott. A mérkőzést végig jól kontrollálta a hazai gárda, minden egyes pályára lépő játékos dobott ponttal fejezte be a találkozót, amit közel 30 ponttal nyertek meg. Ebben a negyedben tíz pont alatt tartották a BEAC csapatát, 18-8. A végeredmény pedig 95-67.

Medgyessy Dóra ismét klasszis formáját hozta, szerzett 14 pontot és kiosztott 12 gólpasszt. Shatori Walker Kimbrough Pazar formában játszott megint, dobott 22 pontot, szerzett hat labdát és leszedett hat lepattanót. Rajtuk kívül mindenki pontot szerzett, tehát mindannyian hozzátették a magukét.

Ezúton szeretnénk boldog születésnapot kívánni Zele Dorinának, betöltötte a 18. születésnapját és természetesen Cziczás Lászlónak is, aki ma lett 40 éves. Boldog, boldog…!

Női NB1 A-csoport, 18.forduló

Miskolc, Generali Aréna, 650 néző, játékvezetők: Balog, Pozsonyi, Minár

Aluinvent DVTK: Medgyessy 14/3, Walker Kimbrough 22/3, Szabó F. 5/3, Kiss A. 5, Mokango 15 Csere: Skoric 14/6, Kányási 3/3, Zele 10, Putnina 5, Eperjesi 2

ELTE BEAC Újbuda: Papp K. 21/3, Dúl, Laklóth 16/6, Beckley 14/9, Mandic 12/6 Csere: Nagy E. 1, Angyal, Vincze, Kovács 1, György 2, Suppán, Szabó II

Cziczás László: A kötelező házi feladatot teljesítettük. Mindig ezek győzelmek a legnehezebbek, főleg úgy, hogy péntek volt az első nap mikor legalább tízen edzettünk. Örülünk a győzelmünknek, a második helyen vagyunk továbbra is, nem is karjuk ezt kiengedni a kezünkből.

Balogh Judit: Sejtettük, hogy nem mi leszünk ennek a meccsnek a győztesei. Voltak nagyon jó periódusaink, aminek nagyon örülünk.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK