Itt vagy most

Beharangozó: Újpest – Diósgyőr

Öt éve nem látott szériában, nyolc bajnoki óta tartó veretlenségi sorozatban vagyunk. A diósgyőri történelmet ismerve talán nem is csoda, ha sokan nem tudják érzelmileg a helyén kezelni a (mérsékelt) sikert, ezért a pozitív eredmények ellenére is azt bizonygatják úton-útfélen, ez a csapat még mindig nem jó. Szerencsére azonban újra esélyt kapnak rá Bukránék, hogy bizonyítsanak! Szombaton Újpestre látogatunk.

A fővárosi lila-fehérek hozzánk hasonlóan győzelemmel abszolválták a mögöttük hagyott bajnokit, a Puskás Akadémia otthonából távoztak három ponttal. Nem kis bravúr ez, ugyanis kaput eltaláló lövés nélkül győzték le a felcsútiakat, egy hazai öngólnak köszönhetően. Az eddig eltelt három “tavaszi” fordulóban két döntetlent (Debrecen 0-0, FTC 1-1) valamint az imént említett győzelmet értek el. Hazai mérlegük 5-4-1, 11 rúgott és mindössze 5 kapott gól. Házi góllövőlistájukat korábbi játékosunk, Novothny Soma vezeti hat találattal.

A hazai névsor minden bizonnyal a szerb Filip Pajoviccsal kezdődik majd. A fiatal Banai Dávid védte az újpesti kaput a Ferencváros és Debrecen ellen, Felcsútra azonban sérülés miatt nem utazott el, szerb társa viszont szállította csapatának a győzelmet, valószínűleg újra lehetőséget kap a bizonyításra.

A védő négyes megtippelése már csak azon okból kifolyólag sem tűnik megoldhatatlan feladatnak, mert Nebojsa Vignjevic vezetőedző olyannyira bízik néhány játékosában, hogy szinte sosem változtat a csapatrész összetételén. Miért is tenné ? Huszonegy forduló alatt mindössze 15 gólt kaptak, ami a legjobb mutató az NB1-ben. A két középhátvéd tehát a korábbi válogatott, lengyelországi légiós Litauszki Róbert, valamint az ex-vasas védő, a macedón Kire Ristevski lesznek. A jobbhátvéd a 29 esztendős szerb, Branko Pauljevic lesz. A bekk az elmúlt hét bajnokit végigjátszotta, jó formában van, ahogy társa, a potenciális baloldali védő, a bosnyák Dzenan Burekovic is.

Nebojsa Vignjevic vezetőedző általában két védekező középpályással, többnyire Bojan Sankoviccsal és a nigériai Vincent Onovoval számol. Olyannyira alapembereknek minősülnek ők, hogy a montenegrói szűrő huszonegy forduló alatt mindössze 38 percet nem töltött a pályán, Onovo pedig végigjátszotta az elmúlt tizenhat bajnokit. Az állandóság kifizetődő, ahogy korábban is elhangzott, szinte alig kap gólt az újpesti csapat.

Kényelmes helyzetben vannak akkor is, ha a támadások kerülnek terítékre, az utóbbi időben “használt” Giorgi Beridze, Nagy Dániel, Nwobodo Obinna trió mellett még a kispadon is olyan játékosok állnak a stáb rendelkezésére, mint Zsótér Donát, Simon Krisztián, a “mindenes” Balázs Benjámin, vagy a Haladástól télen szerződtetett Rácz Barnabás.

Novothny Soma, mint a legeredményesebb újpesti támadó minden bizonnyal szombaton is a kezdőcsapatban kap majd helyet. Felcsúton nem szerepelt, mert két körrel korábban begyűjtötte ötödik sárga lapját, ellenünk azonban a közös múltra tekintettel valószínűleg plusz motivációval lép majd pályára.

Hogy a saját portánkon is sepregessünk: Nincsenek információink arról, szerepelhetnek e már a Honvéd ellen kimaradók a Megyeri úton (Márkvárt felépült), abban azonban biztosak lehetünk, hogy a motivált, önbizalommal teli, ráadásul Fernando taktikai elképzeléseit egyre inkább magukévá tevő játékosaink a fővárosba is győzelmi eséllyel utaznak. Nem lepődnék meg, ha hispán vezetőedzőnk Karan eltiltásának lejártával is benn hagyná Polgár Kristófot a kezdőcsapatban, de akár a Honvéd elleni győztes gólt jegyző Prosser Dániel is joggal pályázhat több játékpercre, amennyiben Tajti még most sem tudná vállalni a játékot.

Várható kezdőcsapatok:
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Onovo – Obinna, Nagy,Beridze – Novothny
Diósgyőr: Bukrán – Polgár, Brkovic, Tamás – Shestakov, Szabó, Márkvárt, Hasani, Juhar – Vernes, Mihajlovic

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK