Itt vagy most

Beharangozó: Ferencváros – Diósgyőr

Szombaton, ha Rebrov-mester is úgy akarja, akár “nemzetközi” mérkőzést is játszhatunk, amire Krasznodar óta nem volt példa. 2019-re ugyanis Magyarország kirakatcsapatában, a Ferencvárosban lassan nagyítóval kell keresnünk a magyar játékosokat…

A listavezető FTC a mögöttünk álló körben a Puskás Akadémiát fogadta, és arattak magabiztos, négygólos győzelmet. Ettől függetlenül nincsenek kifejezetten jó formában, az előző öt körben két vereséget is elszenvedtek két győzelem és egy döntetlen mellett. Hazai mérlegük 8-3-0, a Groupama Arénában tehát még veretlenek, ráadásul a 11 bajnokin szerzett 25 góljuk kifejezetten impresszív mutató. Legeredményesebb játékosuk a 8 gólos olasz, Davide Lanzafame.

A hazai kapuban minden bizonnyal Dibusz Dénes áll majd. A képességeit talán be sem kell mutatnom a futball-kedvelő olvasóknak, tehetséges kapus, de őt sem kerülik el a gyengébb napok, ami reménykeltő lehet.

Szerhij Rebrov annyira kedveli a magyar játékosokat, hogy egyet a védelemben játszatni is szokott, méghozzá a jobb oldalon Lovrencsics Gergőt. Tarthatatlan állapot, ne lepődjünk meg, ha nyáron érkezik egy ukrán jobb-bekk a IX. kerületbe. A védelem másik szélén a 26 éves német, Marcel Heister, középen pedig a Miha BlazicLasha Dvali, szlovén-grúz páros juthat szóhoz. Mióta ez a négyes összeállt, mindössze három gólt kaptak négy meccsen, holott a Honvéddal, Újpesttel, Debrecennel is találkoztak.

A középpályás védekezésért Sigér Dávid és Igor Kharatin felelnek. Utóbbi az ukrán U21-es nemzeti csapat tagja volt,  Sigér nevét pedig egyre többször hallani a magyar válogatottal kapcsolatban, akár már a szlovákok ellen ott lehet Marco Rossi bő keretében. Talán még nehezebb lesz szombaton a támadásépítés, mint volt a mögöttünk hagyott fordulóban, Újpesten. A védekezésből támadásba való átmenetet Gorriarán segíti majd, az uruguay-i légiós már másfél éve edződik Magyarországon.

A támadó trió pedig az ukrán Ivan Petryak, Davide Lanzafame, valamint a fehérorosz Nikolai Signevich lesznek. Petryak és Signevich betaláltak a Puskás ellen, Lanzafame pedig, ahogy korábban is említésre került, a Ferencváros házi gólkirálya, bármelyikük kiesése esetén pedig olyan játékosok juthatnak szóhoz, mint Böde Dániel, Varga Roland, vagy Bőle Lukács.

Nem éppen a legideálisabb időpontban utazunk a IX. kerületbe. Az előző heti, újpesti zakó jó eséllyel megtépázta a gárda önbizalmát, egy újabb nagy pofon pedig hosszabb távon is visszavetheti a fejlődés jeleit mutató csapatjátékot. Bár Bukrán nem tehetett mind az öt bekapott gólról, úgy gondolom, ezúttal nem ő fog kezdeni, megelőzendő, hogy egy esetleges újabb vereség túlzottan rossz hatással legyen a moráljára. Az összeszedettség, stabil mentális állapot pedig talán éppen a kapusoknál a legfontosabb, így szerintem holnap Antal fog védeni. Szintén a Megyeri úton láthattuk, hogy húzták ki a csapat “méregfogát”, jó eséllyel a holnapi, ferencvárosi bajnokin is hasonló, agresszív letámadásokra építő gárdával találjuk szembe majd magunkat. Érdekes lesz látni, elég volt e egy hét arra, hogy a stáb kijavítsa az előző hétvégén látott hibákat. Remélhetőleg Mihajlovic újra ott lesz a kezdőcsapatban, furcsa ezt leírni, de kár lenne tagadni, meglátszott a hiánya az előző fordulóban, Hasani pedig Tajti egészségi állapotától függően ismét kezdő lehet, annak ellenére is, hogy a középpályán teljesen súlytalan a koszovói.
Egy esetleges pontvesztés esetén sem biztos, hogy újra a vonal alá kerülünk, riválisaink is nehéz feladat előtt állnak: a Kisvárda a Vidivel, a Puskás Akadémia a Debrecennel játszik szombat délután.

Várható kezdőcsapatok:
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Gorriarán, Kharatin – Signevich, Lanzafame, Petryak
Diósgyőr: Antal – Brkovic, Karan, Tamás – Shestakov, Szabó, Márkvárt, Hasani, Juhar – Vernes, Mihajlovic

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK