Itt vagy most

Elődöntőben az Aluinvent DVTK

Ma este a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében lépett pályára az Aluinvent DVTK. A piros-fehérek ellenfele, a PEAC-Pécs csapata volt.

Azt első negyedben ellépett öt nullára a Diósgyőr, amit hamar kiegyenlítettek a fekete-fehérek. Nagy dobókedvvel játszottak a csapatok, amiből a Diósgyőr jött ki jobban, köszönhetően a bedobott hármasoknak. Az első tíz perc után, négy ponttal vezetett a DVTK. 16-20

A második felvonásban is jól mentek Cziczás mester tanítványai. Skoric és Kányási is betalált, újfent a triplavonal mögül, így egyre jobban ellépett a miskolci gárda az ellenfelétől. Putnina dobott két egyest, majd Medgyessy egy duplát, ennek köszönhetően már tizenkettővel mentek a borsodiak. Meszlényi mester rögtön időt kért. Érezhetően ez jót tett együttesének, hiszen egyre inkább közelítették, az ebben a szakaszban többször is érthetetlen hibát elkövető, Diósgyőrt. A piros-fehér rövidzárlatot remekül használta ki a PEAC, akik öt pontra zárkóztak fel a félidő végére. 39-44

A térfélcserét követően szinte azonnal egyenlített a Pécs. Simon Zsófia előbb egy hármast, majd nem sokkal később egy duplát is értékesített, így nulláról rugaszkodhattak neki ismét a csapatok. Ez a negyed nem a DVTK-ról szólt, hiszen sokszor dadogott a támadójátékuk, míg védekezésben nem találták meg az ellenszerét a PEAC két centerének, akikhez csatlakozott a már említett, válogatott bedobó, Simon Zsófia is, aki ebben a játékrészben 12 pontot szórt. Csapat átvette a vezetést is a negyed végére, három ponttal mentek a fekete-fehérek. 66-63

A záró felvonás arra adott kérdést, hogy tovább robog-e a baranyai csapat, vagy magára talál, a Diósgyőr. Sok időt nem kellett arra várni, hogy melyik lehetőség fog valóra válni. Nagyon bekezdtek a piros-fehérek, és légiósaik által vezérelve repesztettek egy 13-2-es etapot, aminek köszönhetően újra tíz ponttal vezettek. Jött az időkérés pécsi oldalon, de ez sem segített rajtuk. Érezhetően elfáradtak a végére, és nem bírták a DVTK által diktált tempót. Shatori Walker Kimbrough hármasával, már-már eldőlni látszott a találkozó. Ekkor már 13 ponttal vezettet a miskolci együttes. Mivel a fekete-fehérek továbbra sem tudták megközelíteni ellenfelüket, Cziczás László lecserélte szinte az egész csapatát, hiszen a továbbjutás kérdése ekkorra már eldőlt. A végére teljesen kiengedett a Diósgyőr, így közelebb került a PEAC a DVTK-hoz, de ez már nem segített rajtuk. Ezt a negyedet, jó játékkal, kilenc ponttal nyerte a borsodi gárda, 24-15, a mérkőzést pedig 87-81-re.

A Diósgyőr idegenlégiósai remek teljesítményt nyújtottak. Shatori Walker Kimbrough 20 pontot szerzett és leszedett 5 lepattanót, Maja Skoric, csapatkapitányhoz méltóan vezette gárdáját, dobott 15 pontot és lekapott 5 lepattanót, Aija Putnina, egyik legjobb meccsét játszotta a piros-fehérek színeiben, mi sem mutatja ezt jobban, hogy 17 pontot szorgoskodott össze, emellé megkaparintott 7 lepattanót és kiharcolt 6 faultot is. Chanel Mokango nem élete legjobb formáját hozta, de az utolsó negyedben nagyon nagy szerepe volt abban, hogy fordítani tudott csapata, hiszen ebben a tíz percben dobott 10 pontot, és összességében 16 egységgel zárt, emellé még leszedett 11 lepattanót is. Medgyessy Dóra 11 gólpassza ismét élményszámba ment, de meg kell említenünk, az új érkezőt, Szűcs Rékát is, aki láthatóan hamar felvette a diósgyőri ritmust, és remekül helyettesítette a DVTK irányítóját.

Az Aluinvent DVTK így az elődöntőbe jutott, ahol az ,,örökösbajnok” Sopron lesz a soron következő ellenfele. Nem lesz egy sétagalopp az a találkozó, de ha mindenki a maximumot nyújtja, akkor meglepetést is okozhat a Diósgyőr.

A holnapi találkozó 18:00-kor kezdődik, amit az M4 élőben közvetít.

Győri Városi Egyetemi Csarnok, 150 néző

Játékvezetők: Cziffra, Nagy, Papp

PEAC-Pécs – Aluinvent DVTK  81-87 (16-20, 23-24, 27-19, 15-24)

PEAC-Pécs: Vanloo 6/3, Simon 19/9, Tetemondova 5/3, Brewer 21/3, Imovbioh 24/3. Csere: Wentzel, Gémes-Sarok 4, Ruják 2.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 6/3, Putnina 17, Walker-Kimbrough 20/3, Skoric 15/9, Mokango 16. Csere: Szűcs R. 6, Zeke 2, Kiss, Kányái 5/3, Szabó.

Cziczás László: Nem a legjobb játékunkkal jutottunk tovább, sajnos a pécsiek centereivel nem tudtunk mit kezdeni. Persze a győzelemnek örülök, pontosan hat ponttal vagyunk esélyesebbek a Sopron ellen, mint a PEAC lett volna.

További mérkőzések:

 ZTE NKK – ELTE BEAC 76-63
NKE Csata – Atomerőmű KSC Szekszárd 54-84
CMB CARGO UNI Győr – Sopron Basket 55-69

Elődöntő:

2019.03.01. Péntek

15:30 ZTE NKK – Atomerőmű KSC Szekszárd
18:00 Sopron Basket – Aluinvent DVTK (tv: M4 Sport)

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK