Itt vagy most

Rájátszás kvalifikáció: Az első felvonás értékelése

Nagy várakozás előzte meg a hat órakor kezdődő találkozót, hiszen a rájátszás karnyújtásnyira került, itt már közvetlenül a legjobb nyolc közé kerülésért folyt a küzdelem. A három nyert meccsig tartó párharc győztese várhatóan a címvédő Besztercebányával mérkőzhet majd meg, ha azonban a másik ágon a Gyetva jut tovább, akkor a nyertesre a Zólyom csapata vár.

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, nagy lendülettel vetették bele magukat a csapatok a mérkőzésbe. Már az első perc során tesztelték mindkét kapust – Vay Ádámot és Bálizs Bencét is -, majd nemsokára Somogyi szabálytalankodott, amit egy hosszabb késleltetett kiállítással töltött periódus követett. Az emberelőnyben nem tudott igazán veszélyes lenni a vendégcsapat, főleg a második felében a fórnak volt mindez szembetűnő. A magas energiaszint viszont megmaradt, amit egy MAC-kapufa, majd hazai bombák sorozata jelzett – Pance, Somogyi és Galanisz is szép lövéssel próbálkozott. A meccs addigi legnagyobb lehetősége a 12. percben Langkow nevéhez fűződött, aki egy kapu elé betett korongba ért bele, ami Vayban akadt el. Ami nem ment ekkor, az nemsokára ment emberhátrányban. Pápa Márton kapott kétperces büntetést, sikerült is felállnunk, ám egy rossz passz után Bodó indult meg, majd Langkow elé tálalt, aki a védők mögé érkezve fonáklövéssel szerzett vezetést (0-1). Az előnyünk ezután lepergett és inkább a vendégek mutatkoztak határozottabbnak, bár egy újabb kiállítás fékezte lendületüket. MacAulay büntetése során Kulmala állt legközelebb a gólhoz, ám nem sikerült Bálizson túljutni. Az utolsó percben Milam is összeszedett egy kisbüntetést, így áthúzódó előnnyel mehettek a vendégek pihenni. Az első harmadban jól működött a MAC letámadása, míg mi inkább lövésekkel igyekeztünk rést találni a védelmükön.

Az áthúzódó előny nem is kezdődhetett volna jobban a vendégeknek, hiszen Langkow újabb gólt szerzett, ezúttal emberelőnyből (0-2). Most viszont jött a gyors válasz, Miskolczi lőtt szélről Bálizs elé és a kapu elé betörő Galanisz szépen ért bele a pakkba, mely így a kapuba vágódott (1-2). A játék nem volt az alapszakaszban megszokott gördülékeny, kevés megszakítással tarkított, inkább gyors egymás után kialakuló akciók jellemezték. A 28. percben Vay állította röppályára  korongot, jutalma egy kétperces büntetés lett, melyben kis híján növelte előnyét a MAC. Előbb Langkow, majd Brown is közel járt a gólhoz, de Vay védéseivel jóvátette előbbi hibáját. Ezután Kulmala, később Ritó passzából Magosi veszélyeztetett, de Bálizs a helyén volt. A meccs felénél Somogyi szerette volna rendezni sérelmeit, ám nem talált partnert, a megítélt kiállítás során azonban Harrison előtt adódott nagy lehetőség: végigrohant a pályán és Langkow csak szabálytalanul tudta megállítani. A harmad vége előtt bő két perccel Pance és MacAuley gyűrte egymást, mely során a vendég csatár Pance arcába vágott az ütővel, így 2+2 percet kapott, ezzel nagy esélyt teremtve az egyenlítésre. Lehetőség adódott is – Bodó előtt, ám a befejezése pontatlan volt. Az utolsó percre egy támadás után kisebb dulakodás alakult ki Bálizs kapuja előtt, melyben Harrison bizonyult a legaktívabbnak, akit Pozsgai igyekezett hevesen megnyugtatni – jutalmuk két-két perc extra pihenő a büntetőpadon, amit Harrisonnál még megtoldottak 2+10 perccel.

A befejező harmad nagy helyzetekkel indult, Vas, majd Milam kínálta meg Bálizst egy-egy lövéssel, hiába. Az iram szépen lassan csökkenni kezdett, a játékunk pedig nem akart összeállni. Nagyon látványosan Burt kiállításánál ütközött ez ki, mikor 5 a 4 ellen nemhogy támadni, még védekezni sem sikerült magabiztosan. Pár perccel később Klempa is a kiállítás sorsára jutott, ám a helyzet sokat nem változott. A hidegzuhany az 51. percben érkezett, mikor Majoross Barnabás lőtte be saját kipattanóját (1-3). Innentől a mérkőzés egyre inkább elúszott számunkra: érdemi játékot nem produkáltunk, ugyan a MAC kapott két büntetést, de ezekkel sem éltünk. A végére aztán az indulatok elszabadultak: Harrison ütközte le vakoldalról Majorosst, aki a jégen maradt a hatalmas ütéstől. Terbócs jött elégtételt venni, majd Somogyi és Burt szólalkozott össze keményen. Mind a négyen mehettek ezután zuhanyozni. Az utolsó két percet három az öt ellen pörgette le a vendégcsapat és aratott megérdemelt győzelmet.

Ennél sokkal több kell holnap, mert sajnos a MAC szépen elvégezte a felkészülést: eredményesen letámadtak, a speciális egységeik a topon voltak és sokkal energikusabban játszottak. Nálunk a sok lövés adhat bizakodásra okot, hiszen a lehetőség adott volt, csak élni nem sikerült vele. Sok pontatlan passz jellemezte a játékunkat – főleg támadásépítésben – és gyakran a kapu előtti területre járattuk a korongot anélkül, hogy bárki is ott állt volna. De ez már a múlt, amin nem lehet változtatni. A fontos az, hogy kellő tanulsággal szolgáljon mindez és megmutassa, hogy keményebben kell dolgozni. A cél adott, most már csak közelebb kell kerülni hozzá.

DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 1:3 (0:1; 1:1; 0:1) – Párharc állása: 0:1

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Vojtkó – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.

MAC Újbuda: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, MacAulay, Negrin, Dudás, Burt, Garát, Bugár, Vokla – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.

Gólok:

0-1 SH1: Chris Langkow (Chris Bodó) – 13:38

0-2 PP1: Chris Langkow (Brance Orbán, Jesse Dudás) – 21:15

1-2: Galanisz Nikandrosz (Miskolczi Márk, Somogyi Balázs) – 23:38

1-3: Majoross Barnabás (Cameron Burt) – 50:01

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK