Itt vagy most

Rájátszás kvalifikáció: A második felvonás értékelése

Éppen 24 órával ezelőtt kezdődtek a Tipsport Liga idei kiírásában a rájátszásért folyó középszakasz küzdelmei, mely számunkra nem indult könnyedén. A mai találkozó legnagyobb kérdése az volt, hogy tudunk-e újat mutatni és megújulni vagy pedig a tegnapi forgatókönyv elemei köszönnek újra vissza.

Az első játékrész hasonló lendülettel indult, mint a tegnapi mérkőzés és rögtön látszódott, hogy vezető szerepre törünk. A első pár percben a MAC harmadában zajlottak az események, Vaynak a 3. percben kellett először védeni. A hetedik percben szép támadást vezettünk, amit a kapu előterében sikerült Pozsgainak megállítani – szabálytalanul. A fór során sikerült felállni, járt a korong oda-vissza, ám a kellő gyorsaság még hiányzott, így csak lövésekig jutottunk. Azonban a kiegészülés után a támadó harmadban tudtuk tartani a pakkot, amit Galanisz oldalról, éles szögből szúrt rá a kapura és MacAuley lábáról bepattant (1-0). Ez láthatóan megzavarta a vendégeket, rögtön jött a második kiállítás, ezúttal Pápa mehetett a büntetőpadra. Most is stabilan felálltunk, záporoztak a lövések, azonban vagy a védők vagy Bálizs mindig a helyén volt. Nem sokkal később újra talpon volt a csarnok: Vas tett vissza egy korongot a kapu elé, ami Bálizs és MacAuley közt megállt, leggyorsabban Pance eszmélt és beütötte a kapus lábai közt a pakkot (2-0). A harmad végére felpörögtek az események, köszönhetően a vendégek gyors kontráinak, melyből a legveszélyesebb szituációt Bodó és Burt összjátéka hozta, előbbi passzát utóbbi kapta üresen, de Vay bravúrral hárított. Az utolsó pillanatokig hajtott mindkét alakulat, így összességében egy magas hőfokú 20 percet láthattak a nézők.

A második harmadban folytatódott a jó játékunk, joggal lehetett bízni, hogy ma másképp fognak alakulni az események. A 23. percben Harrison tört be a vendégkapu elé, próbálkozása sajnos a vason csattant, pedig igazán szép találat lehetett volna. Nem sokkal ezután Miskolczit látták szabálytalannak, így jöhettek a speciális egységek. Komoly esemény vendégrészről nem történt, ellenben Galanisz szép szólót vezetett, próbálkozása csak a vasat érintette, a hálót nem. Ahogy elérkezett a mérkőzés fele, valamivel csökkent az iram, picit mindkét oldalon visszavettek a tempóból. Ez a MAC-nak sült el jobban, mivel sikerült zárkózniuk, a meccs képét tekintve váratlanul – Bodó passzát Langkow vágta be kapásból, ezzel 2-1-re módosítva az állást. Ebben a húsz percben még Hajós növelhette volna előnyünket, de lövése pontatlan volt.

A záróharmadot – megérezve az esélyt – intenzíven kezdte a MAC, egyre másra vezette a támadásait, ami a 44. percben meghozta az eredményt: se kiütni nem sikerült a pakkot, se cserélni nem sikerült, a felállt támadó alakzat végül Dudásra játszotta ki a helyzetet, aki nagy gólt lőtt (2-2). Az egyenlítés után felébredtünk és sikerült Pancenak büntetőt kiharcolni – Negrin nem tudta már szabályosan megállítani. A kezdőkörbe Galanisz állt, ám Bálizsba lőtte a korongot, maradt az állás. A harmad közepén Brown kapott kétperces büntetést, ami alatt majdnem összeroskadt a vendégvédelem, akkora nyomást helyeztünk rájuk. Előbb Pance lőtt hatalmasat, majd Harrison előtt nyílt jó lehetőség, sajnos azonban elütött a játékszer felett. Végig támadtuk a két percet, de gól nem született. Ahogy telt az idő, úgy vált egyre sürgetőbbé egy gól, ami azt eredményezte, hogy mindkét oldalon akadt dolga a kapusoknak. Két perccel a vége előtt a MAC kapuja köré összpontosultak az események: előbb Pance lövése után mozdult el a kapu, majd Loiseau lőtt egy kavarodás során gólt, amit végül videózás után érvénytelenítettek. A hátralévő idő időben Orbán dönthette volna el a meccset, szerencsére nem tette, érkezett a hosszabbítás.

Négy a négy ellen folytatódott a játék, ami alighogy elkezdődött, máris nagy helyzettel indult – Dansereau elhagyta a pakkot, amit Vas azonnal a kapura szúrt, Bálizs védte a kísérletet. Ezután oda-vissza játék formálódott, a nagyobb tér a támadófélnek kedvezett, melyet többször a vendégek kamatoztattak. A ráadás 6. percében nagyon nehéz helyzetbe került a csapat: Crawford kapott kétperces büntetést, így 3 a 4 ellen folytatódott a játék. Sajnos nem sokáig tartott mindez, rövid időn belül Brown kilőtte a felső sarkot, ezzel eldöntve a találkozót (2-3).

Minden esélyünk megvolt ma a győzelemre, de a kínálkozó esélyekkel nem éltünk. Az emberelőnyöket újfent nem használtuk ki és sokszor hiányzott valami apróság a befejezéseknél. A fejlődés vitathatatlan, hiszen két egyforma erősségű gárda mérkőzött meg a jégen, azonban megint a MAC Újbuda bizonyult jobbnak, mellyel 2-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. Folytatás egy nap pihenés után hétfőn, a Tüskecsarnokban.

DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 2:3 hu. (2:0; 0:1; 0:1; 0:1) – Párharc állása: 0:2

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) – Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Vojtkó – Pance, Vas, Kulmala – Harrison, Loiseau, Magosi – Miskolczi, Galanisz, Somogyi – Albert, Hajós, Ritó.

MAC Újbuda: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, MacAulay, Negrin, Dudás, Burt, Garát, Bugár, Vokla – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Pápa, Majoross, Terbócs – Odnoga, Kreisz, Szigeti.

Gólok:

1-0: Galanisz Nikandrosz (Magosi Bálint, Alexis Loiseau) – 08:12

2-0: Ziga Pance (Vas János, Rasmus Kulmala) – 14:09

2-1: Chris Langkow (Chris Bodó, Brance Orbán) – 33:49

2-2: Jesse Dudás (Jared Brown, Keegan Dansereau) – 43:46

2-3 PP1: Jared Brown (Chris Langkow, Jesse Dudás) – 65:39

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK