Itt vagy most

Beharangozó: DVTK – Felcsút

Szombaton, 17:00-tól ismét hazai pályán játszik a DVTK labdarúgó csapata. Ellenfelük, a kiesés elleni harcban nagy vetélytárs, Puskás Akadémia lesz.

Radoki János személyében, Németországban szocializálódott tréner került a felcsútiak kispadjára, aki olykor bátran vet be fiatalokat. A múlt héten, hazai környezetben, 2:0-ás győzelmet arattak a Loki ellen. Ennek a győzelmüknek köszönhetően, három pontos előnyben vannak a DVTK-hoz képest, így elmondhatjuk, hogy egy nagyon fontos bajnoki mérkőzés vár Fernando Fernandez fiaira. Tovább növelheti az ellenfél önbizalmát, hogy a Magyar Kupában is magabiztosan vették az akadályt, idegenben győzték le 3-1-re a Paks gárdáját és jutottak a legjobb nyolc közé.

                          

A kapuban minden bizonnyal Hegedűs Lajos áll majd, aki kirobbanthatatlan a kapuból. Igazi bravúrkapus, aki olykor megmagyarázhatatlan hibákra is képes. Senki sem bánná, ha az utóbbi arcát mutatná az MTK-ban nevelkedett hálóőr.

Radoki mester folyamatosan keveri a kártyáit, hiszen még nem volt arra példa, hogy kétszer egymás után, ugyanabban az összeállításban küldte volna pályára a csapatát, így nehéz megtippelni a kezdőjüket.

A volt válogatott kerettag, Szolnoki Roland szerepelhet a védelem jobb oldalán. Középen Poór Patrik, Hegedűs János, Jonathan Heris trióból kerülhet ki az a kettő, aki kezdőként futhat majd ki a gyepre. A baloldalon is, a változatosság gyönyörködtet a jelszó, hiszen ezen a poszton is sokan játszottak már. Befutó lehet a fiatal Nagy Zsolt, illetve a szintén ifjonc Bokros Szilárd.

A fergeteges, diósgyőri támadások megakadályozásáért Varga József, Szakály Péter, Balogh Balázs, vagy Benedik Mioc lehet majd a felelős.

A támadások segítéséért többnyire Kiss Tamás, Sós Bence és az állandóságot jelentő, nagyon képzett, igazi ,,pengés”játékos, Josip Knezevic az illetékes.

Elől Radó András, vagy a jó formában lévő Liridon Latifi kezdhet.

Ami a Diósgyőrt illeti, mindenki tudja, hogy milyen két mérkőzés után kell, foggal-körömmel, csúszva-mászva kiharcolni a győzelmet, ami majdhogynem létfontosságú lehet a csapatnak. Egyáltalán nem segíti a piros-fehérek helyzetét, hogy mind Dusan Brkovic és mind Dejan Karan eltiltását tölti majd a Felcsút ellen. Így olyan játékosok kaphatnak szerepet a szombati mérkőzésen, akik eddig kevesebbet játszottak. A kapuban minden valószínűség szerint váltás lesz, hiszen az egy hét alatt beszedett egy tucat gól, mentálisan is megtépázhatja az önbizalmát egy hálóőrnek, bár a fordított pszichológia miatt nem kizárt, hogy Fernando ismét bizalmat szavaz Bukrán Eriknek. A már említett védelmet nagyon nehéz megtippelni. A találkozó fontossága miatt, nem biztos, hogy a télen igazolt Yannick Ndzoumou lehet a megoldás, így várhatóan, a Polgár Kristóf, Tamás Márk és Martin Juhar trió veheti fel a küzdelmet a felcsúti támadókkal szemben. A középpálya jobb oldalán Serhii Shestakov rohamozhat, mellette Szabó Bence, Márkvárt Dávid, Tajti Mátyás és Florent Hasani juthat szóhoz. Elől pedig Prosser Dániel és Branko Mihajlovic felel majd a pontos támadás befejezésekért. Fernando mester a sajtótájékoztatón előrevetítette, hogy változások várhatóak, hiszen két ilyen nagyarányú vereség esetén valami nem jól működik. Ebben nagyon igaza van.

A piros-fehér szurkolók tisztában vannak azzal, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés a bent maradás szempontjából. Nagyon bízik benne mindenki, hogy ezt a játékosok is átérzik és a siker érdekében, képesek lesznek ,,meghalni” a pályán.

A találkozó szombaton, 17:00-kor kezdődik a Diósgyőri Stadionban, amire a hölgyszurkolóknak, Nőnap alkalmából nem kell a belépőért fizetniük. A találkozót nem közvetíti a televízió, de online, az m4sport.hu oldalán élőben követhetik az összecsapást.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Polgár, Tamás, Juhar – Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Hasani, Tajti – Prosser, Mihajlovic

Felcsút: Hegedűs – Szolnoki, Heris, Poór, Nagy Zs. – Varga, Balogh – Sós, Knezevic, Kiss – Latifi

Ez történt legutóbb:

                         

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK