Itt vagy most

Miénk a legjobb új stadion

“Még soha nem nyert ilyen kis méretű stadion a versenyünkben!” – így vezeti fel a StadiumDB internetes portál a hetek óta tartó szavazás eredményét és a szakmai zsűri által odaítélt díjat, mely alapján 2018 legjobb stadionja lett az Új Diósgyőri Stadion. “De ha valamelyik mindenképpen megérdemli, akkor ez az!” – folytatják az értékelést. “Végre a magyar stadion-építészetben is a minőség képviselteti magát.”

Az angol nyelvű cikk így folytatódik:

“Meglévő helyszínen, a közösség érdekeit szem előtt tartva épült fel, betartva a határidőket és a költségvetést. Miskolc új stadionja a szavazás első körében is nagyon szépen teljesített, de a döntőben sem lehetett megszorongatni.

Furcsa érzés egy ilyen kicsi stadiont az Év stadionja címmel díjazni, főleg a hatalmas, és tavalyi győztes Luzhniki után, ugyanakkor ez nagyon is érthető: Magyarország az elvárásoknak megfelelően kiváló építészeti megoldásokkal rukkolt elő.

Ahogy az egyik zsűritag elmondta, az új DVTK stadion messze a legjobb volt a jelöltek között. Robert D. Kennedy, a Holmes Miller Építésziroda vezetője szerint »minden elemében lenyűgöző stadiont sikerült összehozni«, és különösen nagyra értékeli a Közti Középülettervező által megálmodott látványvilágot és eleganciát.

Az oldalon megjegyzik továbbá, hogy a stadion kis mérete ellenére bőven tartogat érdekességeket. Sőt, a helyben gyártott, összesen 20 ezer négyzetméter felületű alumínium hálóborítás elhelyezése egy ilyen kompakt épületen igazi kihívás! Ugyanakkor pont ez a koncepció ad stílust és éleket ennek a nyitott, kehely-formájú stadionnak.

A DVTK szurkolók szokásaihoz igazítva sikerült kialakítani az optimális útvonalakat és közösségi tereket, valamint a meredek nézőtér is remek hangulatot biztosít a mérkőzések alatt. Ez a stadion megfelel a kor követelményeinek, ily módon mindenképpen díjat érdemel. Gratulálunk.” – így zárja sorait a világ összes jelentős stadionját bemutató szakportál, a stadiumdb.com.

Az eredeti, angol nyelvű cikk itt olvasható.

Nos, mit is fűzhetnénk ehhez hozzá? Köszönjük a tervezőknek és az építőknek a kemény munkát, és a csodálatos végeredményt, mellyel elérték azt, hogy ezekben a nehéz időkben Diósgyőrben egy valamire azért mégis büszkék lehessünk: a stadionunkra.

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK