Itt vagy most

Beharangozó: MTK – Diósgyőr

A válogatott szünetet magunk mögött hagyva újra útjára indul a labda kis hazánk színvonalas bajnokságában. A két hetes kihagyás alkalmat adhatott arra a csapatoknak, hogy a hajrára fordulva rendezzék soraikat. Így kíváncsian várjuk, hogy melyik edző milyen taktikával igyekszik majd kollégája fölé kerekedni holnap.

Az MTK Budapestnél nagyon úgy néz ki, hogy megijedtek. Annak ellenére, hogy a csapat jelenleg a középmezőny tagja, a szoros állás miatt őket is megfújta kissé a kiesés lehetőségének a szele. A hetek óta nagyon gyenge formát mutató csapat irányításának lehetőségét elvették Feczkó Tamástól, helyére pedig kinevezték Lucsánszki Tamást. Az előző szakvezető munkássága nem volt fáklyás menet az utolsó fordulóiban, rendre olyan csapatok ellen játszottak, ahol nem ők számítottak favoritnak. A kiesőzóna azonban elkezdett közeledni. Nem történt ez másként a csapat irányítását átvevő Lucsánszkival sem, ugyanis a Puskás Akadémia otthonában nem sikerült a pontszerzés, így már mi is csak 4 pontos hátrányban vagyunk a pesti csapattal szemben. Ami változást jelenthet ellenfelünk életében, hogy a válogatott szünet miatti időben az új taktikai elemeket volt idejük gyakorolni a játékosoknak, így ellenünk már sokkal felkészültebben érkezhet majd az MTK. Tehetik mindezt úgy, hogy az eltiltottak listáján nem szerepel név, illetve új sérültről sem adtak hírt a szurkolóiknak. Így egy megújult csapat ellen kell bizonyítanunk, hogy igenis az élvonalhoz akarunk tartozni jövőre is.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

a kapuban minden bizonnyal az ukrán Kychak Atrem áll majd, aki a szezon nagyobb részében az első számú hálóőrnek számított, bár versenyben van a posztért a szintén ukrán kollégája, Kicsak Artem Ivanovics is, aki az elmúlt időkben 1-1 alkalommal szóhoz juthatott. Ami jó hír lehet számunkra, hogy a csapat gyenge védekezésének köszönhetően ők ketten már 40 kapott gólnál járnak a szezonban, így tehát a támadók számára remélhetőleg nyílik majd lehetőség bőven a gólszerzésre. A keretben van még ugyan 2 magyar hálóőr is, de ők a szezonban még nem kaptak lehetőséget.

A védelem nagy valószínűség szerint 4 tagú lesz, mert az előző fordulóban is a klasszikusnak számító 4-4-2-es felállást láthattuk az ellenfelünktől. A sort itt is egy ukrán légióssal kezdhetjük nagy eséllyel, Selin Evgen szerezte ugyanis az egyenlítő találatot a Puskás elleni meccsen, így nincs ok arra, hogy a szélső kikerüljön a csapatból. A védelem tengelyében Balogh Béla szerepe az lehet, hogy rutinjával segítse társait, főként a párját, Gengeliczki Gergőt, aki ugyan már nem tartozik a fiatal tehetségek közé, lévén, hogy 25 éves, de elkelhet mellé a támogatás, egyébként is sok sárga lapot gyűjtött már be a szezonban. A másik szélen a fiatal Katona Máté kapott lehetőséget a legutóbbi összecsapáson, neki sem árt, ha szerez némi gyakorlatot az első osztályban.

A középpályán több lehetőség is kínálkozik az összeállítást illetően. Ami valószínűsíthető, hogy a védekező feladatokért Vass Ádám felelhet, évek óta stabilan ott van a pályán. Ha a szűrési feladatokat van kinek elvégeznie, akkor nem árt a pályára egy szervező típusú játékos sem, ez pedig Bognár István személyében adott is lehet, már 5 gólnál jár a támadó szellemű középpályás. A pálya két szélén pedig maradtak még kiadó helyek, ezeket Gera Dániel és Vass Patrik láthatják el. Gera már jó ideje igyekszik meghatározó ember lenni a csapatban, a 4 szerzett gólja nem is mutat rosszul a neve mellett, csak az a fránya 6 sárga ne lenne ott. Ilyen mutatók mellett nem számíthatunk túl sok finomkodásra, látszik, hogy szeretnek odalépni a pestiek. Vass ennél szerényebb statisztikával rendelkezik, ennek ellenére őt sem szabad leírni.

A támadásokért első sorban Torghelle Sándor felelhet. A rutinos öreg róka játéka és viselkedése sokak szemében ellenszenves lehet, de még 36 évesen is ott van a pályán és holtversenyben vezeti is a házi-góllövő listát 6 találattal. A csatársorban a párja Lencse László lehet, aki kora miatt is talán mozgékonyabb társánál, így nem árt majd odafigyelni a beindulásaira. Ha pedig valamelyikük nem nyújtana jó teljesítményt, még mindig ott van a másik öreg, Kanta, aki szintén veszélyes az ellenfelek kapujára, idén eddig ezt 5 alkalommal bizonyította is.

A saját házunk táján nézelődve sok újdonságot nem tapasztalunk. Az eltiltottak letöltötték a büntetésüket, így majdnem mindenki bevethető a csapatban. Makrai pedig még a rehabilitációt végzi, mint megtudhattuk a vele készült interjúból, reméljük, hogy hamarosan a pályán láthatjuk majd őt is. Addig viszont a többieknek kell helyt állni, bár a szünetben lejátszott Vác elleni edzőmeccs nem azt vetíti előre, hogy brillírozni fogunk, pedig a következő fordulók sorsdöntőek lesznek, hiszen a közvetlen riválisainkkal fogunk sorban játszani, tehát pár forduló alatt eldőlhet, hogy mennyi realitása van annak, hogy jövőre is az élvonalban szurkolhatunk majd a csapatnak.

Várható kezdőcsapatok:

MTK Budapest: Kychak – Selin, Gengeliczki, Balogh, Katona – Vass P., Bognár, Vass Á., Gera – Torghelle, Lencse

Diósgyőr: Antal – Shestakov, Brkovic, Karan, Tamás, Juhar – Tajti, Szabó, Márkvárt – Mihajlovic, Vernes

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK