Itt vagy most

Győzelem a végére

Cegléden zárta az alapszakaszt, az Aluinvent DVTK. A Diósgyőr számára már tét nélküli mérkőzésen csak annyi kérdés maradt, hogy a hazai csapat bejut-e a legjobb nyolc közé?

Nehezen lendült játékba a vendég gárda, hiszen számukra már nem sok téttel bírt ez a mérkőzés. Az elejétől kezdve nagyon harcosan játszott a hazai csapat, érezhető volt, hogy számukra élet-halál kérdése ez a találkozó. Úgyis végződött az első negyed, ahogy kezdődött, öt ponttal vezetett a Cegléd az első felvonás után. A másodikban már másik sebességi fokozatra váltottak a piros-fehérek, de nem hagyta magát leszakítani a pest megyei együttes. Hazai oldalon Jovana Popovoc ismét nagyon ponterősen játszott, ez ekkor még elég volt ahhoz, hogy a félidőben egy kosárnyi különbséggel még mindig vezessen a CEKK. A nagyszünetben helyre tették magukat a diósgyőri Lányok, hiszen a harmadik tíz percben már azt az arcát mutatta a DVTK, amit ebben a szezonban már megszokhattak a miskolci szurkolók. Shatori Walker Kimbrough nagy kedvvel játszott, egyszerűen ellenállhatatlan volt ezen a mérkőzésen is. Az eddigi szezonban az egyik legnagyobb erőssége az a Diósgyőrnek, hogy sosem adják fel a harcot, mikor már-már lehetetlennek tűnik a helyzetük, onnan is képesek visszatalálni a helyes útra. A másik erőteljes jellemző, hogy hihetetlen erős a csapategységük, ami az előbb említett helyzetekben rendre kihúzza őket a gödörből. A harmadik negyedben nagyon koncentráltan és keményen védekeztek, így hamar lerendezték ezt a tíz percet. Nyerték is ezt a játékrészt, átvéve a vezetést is. Sok kérdés nem maradt a záró felvonásra. A borsodiak tartották az előnyüket, így pedig a kék-sárgák egyre idegesebben játszottak, a rájuk nehezedő nyomás miatt. A DVTK nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából, győztesen hagyhatták el a játékteret.

Igaz, hogy nem ez volt a Diósgyőr legjobb játéka, mégis sikerült így is nyerniük. Az Aluinvent DVTK a második helyen zárta az alapszakaszt, így a hetedik helyen végzett NKE Csata vár Zele Dorináékra a rájátszás első körében, ahol a négy közé jutás a tét. Az első mérkőzést szerdán rendezik Miskolcon, a negyeddöntő első felvonása 18:30-kor kezdődik a Generali Arénában.

Hiába a ceglédiek veresége, végül ők is bejutottak az első nyolcba, ők majd a bajnoki címvédő Sopron ellen bizonyíthatnak a negyeddöntőben.

Női Kosárlabda Bajnokság, NB1 A-csoport, 22. forduló

VBW CEKK Cegléd – Aluinvent DVTK 71-79 (20-15, 24-27, 11-23, 16-14) 

Ceglédi Városi Sportcsarnok, 500 néző
Játékvezetők:  Pozsonyi L., Goda L, Csabai-Kaskötő B.

VBW CEKK Cegléd: Popovics 21/3, Kobolák 7/3, Hamilton-Carter 12, Swanier 9/3, Révész 6. Csere: Gorjanácz 11/9, Király, Böröndy 5/3, Baugh.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 2, Kányási 1, Skoric 16/3, Mokango 14, Walker 24/6. Csere: Zele 12/6, Szabó 3, Szücs 5/3, Putnina 2.

Cziczás László: Nagyon örülök a győzelemnek. Nem játszottunk ma jól, de a tartásunkkal megint bebizonyítottuk, hogy gyengébb játékkal is tudunk mérkőzést nyerni, egy hazai pályán nagyon veszélyes Cegléd ellen. Úgy gondolom, hogy jól sikerült a playoff előtti főpróba. Nagyon várjuk már a szerdai találkozót, ahová nagy szeretettel várjuk a szurkolókat. Szeretnénk visszavágni a Csatának az őszi vereségért, ehhez viszont kellenek a DVTK fanatikusai is, kérlek benneteket, gyertek szurkolni!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK