Itt vagy most

Cristiano Ronaldo Diósgyőrben

Az átigazolási időszak lezárultával sem állt meg az élet Diósgyőrben: Klubunk szerződtette a szabadon igazolható, ötszörös Aranylabdás, ötszörös Bajnokok Ligája győztes, Európa bajnok támadót, Cristiano Ronaldot.

Régi álmom valósult meg a Miskolcra költözéssel – nyilatkozta a portugál szélső. Az igazat megvallva voltak amerikai és anyagilag előnyös kínai lehetőségeim, ám a DVTK által ajánlott életfogytig tartó makukával, valamint a névre szóló Búza téri parkolóval még ezek sem tudtak versenyezni. Bíztam benne, hogy az utóbbi években mutatott gyengébb teljesítményem elkerüli a klubok figyelmét, és mivel a Youtube-on kifejezetten jó minőségű videókat tudtak rólam szerkeszteni, viszonylag könnyű volt újra eladni magam. Annak különösen örülök, hogy egy ilyen nagy múltú csapathoz szerződhettem, elvégre kevesen tudják rólam, de már gyerekkoromban is a Diósgyőr sikeréért szorítottam. Most nem szeretnék kiemelni egy nevet sem a régi, miskolci Aranycsapatból, nehogy megsértődjön valaki, akit kihagynék a felsorolásból. A DVTK mellett szólt, hogy úgy tudom, a szurkolók viszonylag sűrűn vetetik le a mezt a játékosokkal a gyengébb időszakokban, én viszont szeretem megmutatni a világnak a kidolgozott felsőtestem, gondoltam, ez akár még előnyömre is válhat. Bár én még nem jártam arra, de már tájékoztattak arról, hogy az Avason fogok lakni. Mindenki mondta, hogy szép hely, csak sötétedés után ne nagyon menjek ki az utcára. Hogy szerepet játszott e a döntésemben Lionel Messi Paksra igazolása? Természetesen, Lionel örök riválisom, végre megkapta a magyar állampolgárságot, így Tolna megyébe szerződhetett, bízom benne, hogy sikerül megelőznöm a gólkirályi címért folytatott versenyben, bár tudom, nem lesz könnyű dolgom, elvégre idén már olyan csapatok kapuját kell bevennem, mint a Mezőkövesd, a Felcsút vagy az MTK. Talán sorsszerű, hogy éppen minden idők egyik legnagyobb játékosának, Puskás Ferencnek a születésnapján, április 1-jén sikerült megvalósítani régi álmomat, Magyarországra, az NB1-be szerződni. Alig várom, hogy végre Branko Mihajlovic mellett játszhassak!

Tajti József: Fernando Fernandez vezetőedző az MTK elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón a helyzetkihasználás problémáit firtató kérdésre azt válaszolta, két lehetőségünk van. Az egyik, hogy leigazoljuk Cristiano Ronaldot, a másik, hogy a rendelkezésre álló játékosok teljesítményén javítunk. Mi a portugál támadó Miskolcra költöztetését tartottuk reálisabb megoldásnak. Hogy mibe került Cristiano szerződtetése? Erről inkább nem szeretnék beszélni, legyen elég annyi, már nincs olyan dolgozó a DVTK kötelékében, akinek még meg lenne mindkét veséje. A szurkolók biztosak lehetnek benne, hogy nem zsákbamacskát szerződtettünk, legalább tizenöt percnyi videót megnéztünk új támadónkról, illetve a Wikipédián is utána olvastunk. Öt Aranylabda ide vagy oda, természetesen Cristianonak sem lesz bérelt helye a kezdőcsapatban. A Ferencvárosnál is felmerült a játékos szerződtetése, ám mivel nem rendelkezik ukrán útlevéllel, viszonylag gyorsan eltekintettek a leigazolásától. Új igazolásunknak ehhez nincs köze, de szeretném elmondani, a következő szezonban változnak a jegyárak, a kapu mögötti szektorba szóló belépők ezentúl 50.000 forintba kerülnek.

Névjegy: 

Név: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Születési idő: 1985. február 5.
Születési hely: Funchal
Magasság: 189 cm
Poszt: támadó

Sikerei:

Portugál szuperkupa (1x)
Angol bajnok (3x)
Angol kupa (1x)
Angol ligakupa (2x)
Angol szuperkupa (1x)
Spanyol bajnok (2x)
Spanyol kupa (2x)
Spanyol szuperkupa (2x)
Olasz bajnok
Olasz szuperkupa
Bajnokok Ligája (5x)
UEFA szuperkupa (3x)
FIFA Klubvilágbajnokság (3x)
Európa bajnok
Aranylabda (5x)

Pályafutás: 
2019-2020  Diósgyőri VTK 0/0
2018-2019  Juventus 26/19
2009-2018  Real Madrid 292/311
2003-2009  Manchester United 196/84
2002-2003  Sporting 25/3

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK