Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Haladás

A szezon egyik legkritikusabb meccséhez érkeztünk. A Haladás a szezon megelőző részében nem volt túl szorgalmas a pontok gyűjtögetésében. Még a mi acélosnak nem mondható eredményeink is arra engedtek következtetni, hogy itt bizony bátran lehet számolni a 3 pont megszerzésével, ezzel is könnyebb lesz a vonal fölött maradni, na meg a csapat is szerez egy kis önbizalmat. Jelenleg ez a kép változott meg gyökeresen. Úgy látszik, hogy átbillent a mérleg nyelve, de lássuk is, hogy miért:

A Haladásnál pénzügyi gondokról hallani, a csapatnál jó ideje csúsznak a fizetések. Az anyagi háttér tehát láthatóan gyenge, borúlátó cikkek alapján a szezon befejezése is veszélyben van számukra. A lényeg viszont nem is ebben rejlik. A játékosok kizárták ezt a tényezőt és a hátralevő fordulókra koncentrálnak. Vagy beérett Horváth Ferenc munkája és összeállt a csapat (kicsit talán későn), vagy a játékosok is rájöttek, hogy itt nincs tovább és még megpróbálják magukat eladni jobb csapatoknak, hátha a következő szezont is az élvonalban töltik. Nehéz kérdés. Ami ellenben tény, hogy ez az együttes a legutóbbi 4 mérkőzéséből 3 találkozót is megnyert, ezeket pedig nem is rossz nevű csapatok ellen. Mind az Újpest, mind a Honvéd a dobogóért harcol, rosszkor jött nekik a vereség. A Puskás Akadémia csapatán pedig szinte átgázolt a Hali. Az egyetlen vereségüket a Ferencváros otthonában szenvedték el, ami a vállalható kategóriába tartozik az erő,- és pénzviszonyok figyelembevételével. Az elmúlt 5 mérkőzésen pedig vendégeink 9-6-os gólarányt hoztak össze, nincsenek tehát ellenére a nyíltsisakos küzdelemnek.

Mit várhatunk ellenfelünktől?

A kapuban most nem az első számú hálóőr, Király Gábor kezd majd, a rutinos kapus sportszerűtlen viselkedésének a jutalma kiállítás lett, amely még az ellenünk következő mérkőzésen jár le. A helyét a szintén idősebb korosztályhoz tartozó Rózsa Dániel veszi át minden bizonnyal, róla is lehetnek emlékeink, miszerint nem a leggyengébb kapusok közé tartozik a ligában.

A védelem már majdnem olyan gyatra szereplést nyújt, mint a mienk, de még így is 2 góllal kevesebbet kaptak, mint mi. Horváth Ferenc a 4 védős rendszert preferálja Szombathelyen, viszont az elmúlt fordulókból az figyelhető meg, hogy szereti változtatni a kezdőcsapat tagjait. Hogy ennek az az oka, hogy kiegyenlített a harc a csapatba kerülésért, vagy nem találja a megfelelő társaságot, ezt nehéz megmondani. Mindenesetre nagyobb a valószínűsége, hogy az egyik szélen a korábban Diósgyőrben is megforduló Németh Milán kezd majd. A védelem tengelyében kiadó helyekre az utóbbi időkben a legtöbbet pályán lévő Tamás László játékára bizonyosan készülhetünk, mellette pedig valószínűleg az aktuális forma fog dönteni a részvételről, talán Jagodics Márk lehet a befutó. A pálya másik szélén maradt még egy kiadó hely, erre Yuriy Habovda csaphat le.

A középpálya rögtön egy nagy hiányzóval kezdődik, korábbi közönségkedvencünk Murtaz Daushvili begyűjtötte az 5. sárgáját, így ellenünk maximum a lelátóról nézheti a mérkőzést. A helyét Németh Márió töltheti be, aki ugyan nem védekező típusú játékos, de a következő sorokból kiderül, hogy miért lehet ő a befutó. A pálya szélein pedig Ofosu Reagy és Ivanov Galin kaphatnak szerepet, hogy színesítsék kicsit az eddig túlságosan magyarnak ható csapatot. Ameddig ők a szélen igyekeznek megbontani a védelmünket, addig középen Pedro Rui felelhet a támadásokért. Maradt még 1 kiadó hely ezen a területen, ezt Horváth Ferenc új kedvence, Holdampf Gergő töltheti be, aki a legutóbbi időszakban több lehetőséget kapott, mint korábban. Ráadásul védekezőbb felfogásban is tud játszani, így ő húzódhat hátra a hiányzó grúz helyére, ezzel lehetőséget nyitva Némethnek, hogy támadásokat építhessen.

Az egyszem csatár kilétét nehéz meghatározni, az előző 3 fordulóban 3 különböző játékos is lehetőséget kapott itt. Tekintve, hogy a védelmünk milyen formában van, a gyorsnak mondható Bamgboye Funsho lehet a befutó. Emellett még vannak bőven lehetőségei a Haladásnak, ha úgy érzik, hogy a támadás erősítésére lenne szükség. Mind Rabusic, mind Gaál bevetésre kész, de Mészáros Karol sem elhanyagolható tényező.

Várható kezdőcsapatok:

Diósgyőr: Antal – Shestakov, Brkovic, Tamás, Polgár, Juhar – Szabó, Mazalovic, Tajti – Hasani, Mihajlovic

Haladás: Rózsa – Németh, Tamás, Jagodics, Habovda – Ofosu, Holdampf, Pedro, Németh, Ivanov – Bamgboye

Ez történt legutóbb:

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK