Itt vagy most

Tovább a megkezdett úton

Szerdán lejátszotta a playoff első mérkőzését az Aluinvent DVTK. Vendégük, a Csata csapata volt. A párharc, szombaton folytatódik a fővárosban.

A budapesti csapat az idén már egyszer megtréfálta a miskolciakat, méghozzá az alapszakasz 3. fordulójában, ugyanis akkor Tursics Krisztián lányai győzni tudtak a borsodi megyeszékhelyen. Nehéz mérkőzésre lehetett számítani, hiszen ha a vendégek elkapják a fonalat, akkor alig hibáznak a tripla vonalon kívülről.

Az első negyed elég szorosan alakult, hiába kezdtek remekül a piros-fehérek és léptek el hat nullára, hamar visszajött a meccsbe a Csata. Az első tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, így a végére mindösszesen két pont volt a hazaiak előnye. A következő negyedet már megnyomta a DVTK, így fokozatosan távolodott ellenfelétől, akik közül Lelik Réka ismét ihletett formában kosarazott. A fiatal, válogatott tehetség viszont egyedül maradt, nem akadt társa, így nem volt kérdés, hogy a félidőre több, mint tíz pontos diósgyőri előnnyel vonulhattak a csapatok. A fordulást követően nem változott a játék képe. A vendég alakulat nem tudott mit kezdeni a hazaiak nagyon koncentrált játékával, így egyre távolabb kerültek a győzelemtől. A záró felvonásban hamar eldőlni látszott minden érdemi kérdés, hiszen Szabó Fanniék továbbra is nagy elánnal játszottak, míg a fővárosi oldalon egy fecske nem volt képes tavaszt varázsolni. A huszonegy pontos előny tudatában, Cziczás mester pihentette a kezdősorát, így tudtak a kékek közelebb lopózni, de ez már mit sem változtatott a mérkőzés végkimenetelén.

Medgyessy Dóri ismét varázsolt valami szépet, hiszen 17 pontja mellé kiosztott 10 gólpasszt is, amik nagyon sokszor élményszámba mentek, így a mérkőzésen dupla-duplát ért el. Shatori Walker-Kimbrough hozta azt a formát, amit egész évben megszokhattunk tőle, a maga 15pontjával. Chacha Mokango 13 pontja mellé lekapott nyolc lepattanót, így uralta a palánk alatti terültetet. Nem maradhatott el a társaitól a csapatkapitány, Maja Skoric sem. A szerb válogatott játékos egyre jobb formában játszik, remekül időzítette a formáját. Maja dobott 15 pontot, leszedett hét lepattanót és kiosztott nyolc gólpasszt. A dobott pontjait pedig úgy érte el, hogy mindent egybevéve, mindösszesen egyetlen-egy dobását rontotta el, ezzel pedig ő érte el a legjobb teljesítmény mutatót, szám szerint 32-es VAL indexszel zárt. Szenzációs teljesítmény!

Győzelmével a DVTK egy nullára vezet a párharcban. A továbbjutáshoz két győzelem szükséges.

A második győzelem pedig szombaton lehet meg a piros-fehéreknek. Nem lesz sétagalopp a fővárosi mérkőzés, hiszen hazai pályán nagyon veszélyes ellenfél az NKE. A Ludovika Arénában már sikerült vendégként győzedelmeskednie a miskolciaknak, de ismerős környezetben még veszélyesebbek a három pontos volanon kívülről a budapestiek. Viszont minden a Diósgyőr győzelmét vetíti előre, hiszen másodikak lettek az alapszakaszban, bronzérmet nyertek a kupában és egyszerűen sokkal jobb csapat, mint szombati ellenfele. Ha a miskolciak kezdő sora ismét hozza a szokásos teljesítményét és a padról beszálló játékosok közül ismét lesznek nyerő emberek, akkor nem lehet semmilyen gond a továbbjutást illetően. Elképzelni sem tudjuk, hogy ez másképpen alakuljon. Ha sikerül győzelemmel hazatérni, akkor pedig lehet pihenni az elődöntőig, ahol körvonalazódik egy Szekszárd elleni, igazi presztízs párharc. Csak a…!

A szombati találkozó, 19:30-kor kezdődik a budapesti Ludovika Arénában.

Női Kosárlabda Bajnokság NB1 A-csoport, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Aluinvent DVTK – NKE-FCSM Csata 81-70 (17-15, 27-18, 22-18, 15-19)

Miskolc, Generali Aréna 750 néző. Játékvezetők: Balogh Gyula, Papp Péter, Nagy Viktor.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 17/3, Walker-Kimbrough 15/3, Skoric 15/3, Putniņa 4, Mokango 13. Csere: Zele 8, Kiss A. 4, Szűcs R., Kányási 3/3, Szabó F. 2, Eperjesi.

NKE-FCSM Csata: Horváth B. 13/6, Jovanovic 11, Lelik 17/9, Nagy-Bujdosó, Lang 6. Csere: Barnai 15, Mányoky 6, Pálinkás 2, Austria, Angyal, Radócz.

Cziczás László: – Nagyon észnél kellett lennünk, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. A kulcsjátékosainkat sokáig pályán kellett tartani, ez a vendégeket dicséri. A végére szorosabb lett az eredmény, de ez annak tudható be, hogy a cseréink nem nyújtották azt a teljesítményt, amit kell. Ezen kell javítanunk a következő napokban. Néha nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, de a legfontosabb az, hogy egy-nullra vezetünk. Nincs még lefutva ez a párharc, de szombaton szeretnénk lezárni.

A negyeddöntő további eredményei:

Sopron Basket – VBW CEKK Cegléd 90-34, ezzel összesítésben 1-0 a Sopron javára.

Atomerőmű KSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Győr 70-48, ezzel összesítésben 1-0 a Szekszárd javára.

PEAC-Pécs – ZTE Női Kosárlabda Klub 72-77, ezzel összesítésben 1-0 a ZTE javára.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK