Itt vagy most

Euroligát Diósgyőrbe!

Szerdán este játszották a Női Kosárlabda Bajnokság elődöntőjének első mérkőzését. Az Aluinvent DVTK, a CMB Cargo UNI Győr csapatát fogadta.

Érdekesnek ígérkezett az alapszakasz második Diósgyőr és a hatodik, kisebb meglepetésre elődöntőbe kerülő Győr találkozója. A botrányos előzmények után számítani lehetett arra, hogy megtelik a Generali Aréna lelátója. Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, amihez a hazaiak jó kezdése erős alapot adott. Az első negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de rendre a piros-fehéreknél volt az előny, majd a negyed végén repesztettek egy 9-0-s szériát, így állva hagyták az ellenfelüket. Közte majd tíz! 18-9

A második negyedben pontosabbá váltak a zöldek, a Diósgyőr pedig nem találta igazi önmagát, hiszen közel hét és fél percen keresztül, mindösszesen Skoric két sikeres büntetőjét jegyezhettük fel. Igaz, a kisalföldiek sem brillíroztak ezekben a percekben, mert hiába nem sültek a hazai támadások, a védekezésük továbbra is úgy, ahogy rendben volt. Ennek köszönhetően csak öt ponttal tudott meglépni a vendég gárda. 20-25. Viszont ekkor az következett, ami az első tíz perc végén is. A diósgyőriek megrázták magukat, és olyan sebességi fokozatba kapcsoltak, hogy a zöld-fehérek csak pislogni tudtak. Száguldott a Miskolc egy 15-0-t. Így a félidőben tíz ponttal vezettek Ciczás mester tanítványai. 35-25.

A félidőt követően, hamar a vendégek tudtára adták a hazaiak, hogy ezen a mérkőzésen csakis hazai siker születhet. A negyed felénél már 16 ponttal vezettek Szabó Fanniék, innen pedig már nem volt visszaút a Rába-partiak számára. Futottak az eredmény után, de mindhiába. A Diósgyőr remekül kézben tartotta a mérkőzést, ha voltak is kisebb hullámvölgyek, mindig volt valaki, aki képes volt elővarázsolni valamit a cilinderből.. Annyira magabiztosan játszottak a Lányok, hogy senkiben sem merülhetett fel, hogy ki is nyeri ezt a meccset.

A DVTK méltóképpen állt bosszút az ismert előzményekért, hiába próbálta a Győr és az MKOSZ megtörni a miskolciak lendületét, ez nem sikerült. Kiss Angiék egy második negyedes megingást leszámítva, végig kézben tartották a mérkőzést. Mindenki kitette a szívét-lelkét, aminek egy magabiztos győzelem formájában meg is lett az eredménye. A Diósgyőr ismét a stabil csapatmunkájának köszönheti ezt a fontos sikert, amivel tettek egy újabb lépést a szenzáció felé. Chacha 22 pontja és 13 lepattanója kiemelkedett a mezőnyből, nem csak a magassága miatt.

Mi töretlenül bízunk benne, hogy sikerül két találkozó után lezárni ezt a párharcot és, ha ez bekövetkezik szombaton, akkor jöhet a Sopron elleni, Euroligát érő döntő.

Győrben is legyünk nagyon sokan és szurkoljuk ki együtt a továbbjutást!

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Női Kosárlabda Bajnokság, NB1-A-csoport, elődöntő, első mérkőzés.

Aluinvent DVTK – CMB Cargo-UNI Győr 64-52 (18-9, 17-14, 16-11, 13-16)

Miskolc, Generali Aréna, 1500 néző. Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Papp Péter, Praksch Péter

Aluinvent DVTK: Medgyessy 5/3, Walker-Kimbrough 18/6, Skoric 9/3, Putniņa 2, Mokango 22. Csere: Zele 2, Kiss A. 4, Szabó F., Szűcs R. 2, Kányási.

CMB Cargo UNI Győr: Czank2, Mandić 7/3, Spanou 9/6, Krnjić 5, Gray 15. Csere: Varga 2, Török 6/3, Nagy 6/3.

Cziczás László: – A találkozó nagy pozitívuma, hogy ugyan nem játszottunk jól, viszont rendkívül stabilak voltunk, és mindenkinek helyén volt a szíve. Még nem történt semmi, illetve annyi igen, hogy egy nullára vezetünk, és arra törekszünk, hogy a párharc során ne legyen harmadik mérkőzés. Voltak hibák a játékunkban, ezeket kell szombaton kijavítanunk.

Milos Pavlovic: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, hat sima ziccert rontottunk, ezzel önbizalmat veszítettünk. Aztán később visszajöttünk a meccsbe és a vezetést is átvettük, de a második negyed végén kapott hármasokkal megint tíz pont lett a különbség. A második félidőben csak üldöztük a Diósgyőrt. Gratulálok a hazai csapatnak, ma jobban játszottak.

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK