Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – Paks

Négy forduló óta tartó győzelem nélküli szériánk ellenére továbbra is van esélyünk meghosszabbítani elsőosztályú tagságunkat.

Szombat délután a Paks együttesét fogadjuk, az elmúlt két héthez hasonlóan “hatpontos”, kiesési rangadón. Csertői Aurél csapata a 8. helyen áll 32 megszerzett ponttal, vagyis egy esetleges hazai győzelemmel visszarántanánk az atomvárosiakat a kiesés elleni harcba. Egerszegiék az elmúlt öt forduló alapján az NB1 legrosszabb formában lévő együttese, a Vidi és a Felcsút elleni döntetlen mellett a Ferencvárostól, Újpesttől és a Honvédtól is kikaptak, az elmúlt négy bajnokin gólt sem szereztek, viszont nyolcat kaptak. Idegenbe hozzánk hasonlóan ők sem nyerni járnak, 14 Pakson kívül lejátszott mérkőzésükön két győzelem, hat döntetlen, hat vereség a mérlegük, 10-20-as gólaránnyal. Házi gólkirályuk az eddig 8 találatot jegyző Hahn János.

A vendégek kapujában a korábbi Vasas-hálóőr, a még mindig csak 24 éves Nagy Gergely áll majd. A paksi védők nem kis bravúrt hajtottak végre, a Lenzsér Bence – Fejes András középhátvéd duó nem kevesebb, mint tizenöt sárga lapot gyűjtött be a szezon során, ráadásul éppen 10-5 elosztásban, tehát egyikükre sem számíthat a stáb. Ennek megfelelően a két középhátvéd jó eséllyel Bobál Dávid és az eredetileg balbekk, idén már 35 éves Báló Tamás lehetnek. A védelem szélein a korábbi válogatott kerettag Szabó János, valamint Kővári Róbert szerepelnek majd.

A középpályás védekezésért a Windecker JózsefPapp Kristóf kettős felelhet. A két szűrő szerepeltetésért Csertői Aurél nyilatkozata után magától értetődőnek vesszük, a paksi vezetőedző elmondása szerint számukra egy holnapi döntetlen már győzelemmel érne fel. Az egyetlen, elsősorban támadó feladatokkal ellátott középpályás jó eséllyel a Budaörsről szerződtetett, 25 esztendős Kesztyűs Barna lesz.

A támadótriót a házi góllövőlistát vezető Hahn János mellett az egykori Vasas csapatkapitány, Remili Mohamed, valamint a korábbi Ferencváros-szélső, a szezonban eddig egy gólt jegyző Bartha László alkotják majd.

Fernando Fernandeznek lényegesen könnyebb dolga lesz a kezdőcsapat összeállításakor, mint paksi kollégájának, nekünk ugyanis nincs eltiltott játékosunk, ami a szezon ezen szakaszában viszonylag ritka jelenség. A holnapi bajnoki egyik legfontosabb kérdése az lesz, képes volt e a stáb a héten fejben felkészíteni a csapatot arra, hogy elviseljék az újabb kiesési rangadóval járó mentális terhet. A Paks az elmúlt négy fordulóban 8 gólt kapott, de egyet sem szerzett, ráadásul elvesztették mindkét középhátvédjüket. Ha őket sem tudjuk legyőzni hazai pályán, jó eséllyel megpecsételődik a sorsunk.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Polgár, Brkovic, Tamás – Shestakov, Szabó, Márkvárt, Tajti, Juhar – Vernes, Mihajlovic
Paks: Nagy – Kővári, Bobál, Báló, Szabó – Papp, Windecker – Remili, Kesztyűs, Bartha – Hahn
A találkozó játékvezetője Iványi Zoltán lesz.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK