Itt vagy most

A harmadik dönt

Tegnap este rendezték a Női Kosárlabda Bajnokság elődöntőjének második mérkőzését, ahol az Aluinvent DVTK, a Győr vendégeként lépett pályára.

A szombati találkozó tétje nem volt kisebb, minthogy a Győr megtartja-e esélyét arra, hogy döntőbe jusson és kiharcolja a harmadik mérkőzést, vagy a miskolciak, egy idegenbeli sikerükkel lezárják ezt a párharcot és négy év után ismét megmérkőzhetnek a bajnoki aranyéremért.

A találkozó, minden szempontból a hazaiak szája íze szerint kezdődött. Raksányiék jól céloztak és rendre kosárral fejezték be az akcióikat, míg a vendégek kissé indiszponáltan álltak bele ebbe a mérkőzésbe. Se a támadásaik, se a védekezésük nem volt olyan hatékony, mint amit már megszokhattunk tőlük. Feltűnő volt már a mérkőzésnek ezen szakaszában is, hogy nagyon sok ziccert hibáztak el a piros-fehérek.

A második negyedben új erőre kapott a Diósgyőr, egy 14-0-s rohanásuknak köszönhetően már ők álltak előrébb, vezettek is a félidőben hat egységgel. Érezhetően megnyugodott a borsodi gárda és hiába egyik kulcsemberük, Shatori Walker Kimbrough fault problémái, nélküle is magabiztosan tartották az előnyüket. Az ismételten kiváló csapatjátékuknak köszönhetően, egyre inkább növelték az előnyüket a vendégek, a Győr megtett mindent, de nagyon koncentrálva őrizték előnyüket a Cziczás tanítványok.

A DVTK tizenhét pontos előnyt szorgoskodott össze, ami után sokan azt gondolhatták, hogy már meg van a meccs és ott vannak a döntőben, de nem így a hazaiak. Egymás után szórták a triplákat, amire nem volt válasza a Diósgyőrnek. Megérezte a kisalföldi csapat, hogy még lehet keresnivalója ezen a mérkőzésen és hatalmas elánnal vágtak bele a véghajrába. A miskolciak teljesen érthetetlenül megtorpantak, amin nem segített az időkérés sem. A Rába-partiaknak sikerült egyenlíteniük, ami után volt még válasz a másik oldalról, de az eksztázisban játszó, kevés tiszta megmozdulást bemutató Gray, öt másodperccel a vége előtt egalizált. Shatori igyekezett kihozni a maximumot az utolsó támadásból, de Spanou egyértelműen szabálytalan szerelési kísérlete nem ért büntetőt a játékvezetőknél, ami után jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás öt percében már egyértelműen a Győr játszott fölényben, akik öt ponttal megnyerték ezt a játékrészt, ezzel a mérkőzést is.

Nagy sanszot szalasztottak el Skoricék azzal, hogy nem tudták lezárni a mérkőzést akkor, amikor egyértelműen dűlőre vihették volna a találkozó sorsát, ezzel lezárva a párharcot. Láthattuk, hogy a Győr mire képes, hiszen a Szekszárd ellen már bemutatták azt a bravúrt, hogy pályahátrányból képesek voltak továbbjutni. DE! A Diósgyőr nem a Szekszárd! A Generali Aréna egyedülálló hangulata pedig nem a győri Egyetemi Csarnok, ahol a hangulat szót csak akkor érezhetik, ha ott játszik a Diósgyőr!

Kedden, a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen, remélhetően telt ház előtt harcoljuk ki együtt, hogy újra döntőbe juthassanak a Lányok! Ők nagyon megérdemelnék!

CMB Cargo-UNI Győr – Aluinvent DVTK 87-82, h.u. (23-15, 13-27, 13-19, 23-11, 15-10)

Győr, Egyetemi Csarnok, 350 néző.  Játékvezetők: Tóth Cecília, Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes

CMB Cargo–UNI Győr: Mandics 3, Raksányi 18/6, Török Á. 10/6, Spanou 11/3, Gray 34/3. Csere: Nagy D. 3/3, Krnjics 4, Czank 4.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 19/3, Walker-Kimbrough 17/3, Skoric 9, Putnina, Mokango 16. Csere: Zele 8/6, Szabó F. 12/3, Szűcs R., Kiss A. 1, Kányási .

Cziczás László : A tizenhét pont előnynél sem hittem még, hogy megvan, mert nagyon erős a győri csapat, s mégis ő volt itthon. Kicsit csalódott vagyok, mert lezárhattuk volna a párharcot. Kedden ezt még megtehetjük.

Milos Pavlovic : Büszke vagyok a lányokra, nagy győzelmet arattak. Sokat számított Raksányi Kriszta játéka, aki még mindig nem százszázalékos, de eszébe sem jutott, hogy ne játsszon. Nagy csapatmunka volt, viszont még nincs vége a párharcnak. Miskolcra is győzni megyünk.

Az elődöntő másik párharcában, ahogy az várható volt, a Sopron két sima győzelemmel kvalifikálta magát a döntőbe, így ők lesznek a fináléba jutó csapat ellenfelei.

Sopron Basket – ZTE NKK 73-37

ZTE NKK – Sopron Basket 62-90

 

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK