Itt vagy most

Beharangozó: Diósgyőr – MOL Vidi Fc

A mögöttünk hagyott bajnokival lezárult az az ötmérkőzéses szakasz, amikor is még reális lehetőségünk lett volna kiharcolni a bennmaradást. Mivel csak a Paks elleni hazai bajnokit sikerült megnyernünk, három lehetőségünk maradt, hogy a Kisvárda, Felcsút, Paks, MTK négyes valamelyikét megelőzzük.

Az utolsó három forduló első akadálya a bajnoki címvédő, MOL Vidi gárdája lesz. Elek Ákosék már biztos ezüstérmesként, valamint a négy hét múlva esedékes kupadöntő egyik résztvevőjeként érkeznek Miskolcra, a holnapi meccsnek tehát számukra már nincs komolyabb tétje.

A fehérváriak az ötmeccses formatabellán a harmadik helyet foglalják el, 3-1-1-es mérleggel, 7-7-es gólaránnyal, az Újpest, Honvéd, Debrecen legyőzése után kikaptak a Ferencvárostól, és döntetlent játszottak a Felcsúttal. Idegenben 14 bajnokijukból már 4-et elvesztettek, három döntetlen mellett, házi gólkirályuk az idén tíz találatot jegyző Marko Scepovic.

A tét nélküli bajnokik tudatában elképzelhető, hogy Marko Nikolic stábja tartalékol majd, illetve lehetőséget ad olyan játékosoknak, akik a szezon mögöttünk hagyott részében nem kaptak túl sok játékpercet, ugyanakkor azt az ötletet sem szabad elvetni, hogy éppen a kupadöntőre tekintettel akár az alapcsapattal is kiállhatnak a vendégek.

Készülve a legrosszabbra, a Vidi kapujában jó eséllyel a válogatott kerettag Kovácsik Ádám áll majd. Bár kiváló adottságokkal bíró kapus, hajlamos a hibákra, ha egy másik védelem sorakozna előtte, nem biztos, hogy szerepelne Marco Rossi keretében.

A védelem közepén talán a legrutinosabb NB1-es párossal, Juhász Rolanddal és a brazil-magyar Viníciusszal találkozhatunk majd. Őket a szélekről a bajnokság talán legjobb szélsőhátvédje, Loic Nego, valamint a zöld-foki szigeteki válogatott, Stopira támogatják. Ez a védőnégyes egészen a február 16-i, MTK elleni bajnoki óta minden bajnokit végigjátszott, ráadásul együtt már tíz gólt is szereztek. Főleg rögzített helyzetekben veszélyesek.

A középpályán egy régi ismerőssel, Elek Ákossal is találkozhatunk majd. Korábbi kapitányunk mellett a horvátok ellen győztes gólt szerző Pátkai Máté, valamint a Vardar Szkopjétól szerződtetett, 24 éves macedón, Boban Nikolov robotolnak. Ha hozzátesszük, hogy a stáb mellettük is olyan játékosokra számíthat, mint Georgi Milanov, Berecz Zsombor vagy Anel Hadzic -tehát gyakorlatilag képesek két, szinte egyforma erősségű egységet pályára küldeni- elmondhatjuk, hogy az NB1 legjobb középpályája áll rendelkezésre Fehérváron.

A változatosság kedvéért a támadók között is szerepel majd egy korábbi játékosunk, Futács Márkó. Az elmúlt hat bajnokiján kétszer is a kapuba talált, az előző fordulóban pedig egy sérülés miatt már a 21. percben pályára lépett, most jó eséllyel már a kezdő sípszónál ott lesz a gyepen. Az egyszem csatárt a miskolci születésű, ám Diósgyőr mezt soha sem húzó Huszti Szabolcs, valamint Kovács István segítik majd. Előbbi 4, utóbbi idáig 3 gólt szerzett, de elsődleges feladatukban, az előkészítésben egyértelműen a legjobbak közé tartoznak.

Fernando a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, érthető, hogy a szurkolók csalódottak. Mivel spanyol edzőnk képes még a legnagyobb tragédiában is csak a jót észre venni, számunkra hihetetlen, hogy feltűnt neki a drukkerek általános elégedetlensége. Az már más kérdés, hogy az általa alkalmazott, impotens, ezekkel a játékosokkal kínzásnak számító taktikán tudott/akart e változtatni egy hét alatt. Feltéve, hogy egyáltalán rájött, az alapok hiánya nélkül az életben nem fogjuk a sokpasszos játékot hatékonyan alkalmazni. Ideje lenne végre ránk cáfolniuk, holnap egy esetleges vereséggel fél lábbal már a másodosztályban találhatjuk magunkat. Velünk párhuzamosan Debrecen – Kisvárda, valamint MTK – Mezőkövesd meccseket rendeznek.

Várható kezdőcsapatok:
Diósgyőr: Antal – Polgár, Brkovic, Tamás – Shestakov, Szabó, Márkvárt, Hasani, Juhar – Prosser, Vernes
MOL Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Elek, Pátkai, Nikolov – Kovács, Huszti – Futács
A találkozó játékvezetője Vad II István lesz.

Ez történt legutóbb:

 

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK