Itt vagy most

Liverpool, Tottenham…Diósgyőr – Honvéd-DVTK értékelő

Az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjának 32. fordulójában a fővárosba, a Honvédhoz látogattunk. Fernando két meglepő változást eszközölt a kezdőcsapatban, Tóth Barna az eltiltott Szabó Bence, Bacsa Patrik a korábban megsérült Vernes Richárd helyére került be, a szurkolók általános megrökönyödésére. Elvégre nagyjából mindenki tudja már a lelátókon, hogy ez nagyjából nettó emberhátránnyal ér fel.

Az első félidő nagy küzdést, de kevés helyzetett hozott, értékelhető teljesítményt szinte csak Márkvárt Dávid tudott felmutatni, védelmünket pedig ismét beárazták, három helyzetéből a Kispest kettőt is értékesített, előbb Kamber, majd Danilo fejelt Antal kapujába. Botond ezúttal is mezbe öltöztetett dísz volt a pályán, ám a játékrész végén Prosser hozott vissza minket a bennmaradásért vívott harcba, egy baloldali indítást követően vágta fel a labdát Gróf szemei közé, 2-1-es hátrányban vonultunk a szünetre.

A második negyvenötperc aztán egy ritkán látható hibával kezdődött, a megítélt szabadrúgásunk éppen a játékvezető sípszava után érkezett a kapu elé, amit a második kispesti gól szerzője, Danilo megfogott kézzel, a zseniális döntése után megítélt büntetőt Vernes lőtte a hazai kapuba. Érdekesség, hogy a korábbi, hazai győzelmünk alkalmával is a két korábbi Honvéd-játékos, Vernes és Prosser szerezték a góljainkat.

Nem is állt meg az ex-kispesti henger, Vernes zseniális szabadrúgásával már vezettünk is, igaz, tíz perccel később egy újabb beadással tréfálták meg Karanékat, hogy aztán egy felsőlécről lecsorgó lövést befejelve újra a hazaiaknál legyen az előny. Vernes Ricsinek szerencsére elfelejtettek szólni, hogy a Honvédé a liga harmadik legjobb védelme, a 84. percben újfent egalizált, így egy különösen izgalmas meccsen szereztünk pontot, ezzel pedig a saját kezünkbe került a sorsunk az utolsó fordulóra.

Ne menjünk el a tény mellett, hogy a védelmünk ezúttal is úgy mozgott, mintha csukott szemmel kellett volna játszaniuk, remélhetőleg nyáron -bármelyik osztályban is szereplünk jövőre- ennek a csapatrésznek a nagyrészétől megszabadul a vezetés. Márkvárt Dávid sokáig egyszemélyben testesítette meg a diósgyőri középpályát, támadóink pedig bizonyították, hogy képesek kiemelkedő teljesítményt nyújtani, Vernes a szezon első miskolci mesterhármasát jegyezte.

Amennyiben az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzzük az Újpestet, meghosszabbítjuk elsőosztályú tagságunkat, ha viszont az MTK – Honvéd meccsen vendég győzelem születik, a saját eredményünktől függetlenül benn maradunk. Izgalmas hét elé nézünk.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK