Itt vagy most

Átigazolási hírmorzsák (2. rész)

Nemrégiben megjelent egy összefoglalónk az átigazolási időszakban történt változásokról a Jegesmedvék háza tájáról (Korábbi cikkünk itt érhető el). Azóta a klub újabb igazolásokat jelentett be, így folytatjuk megkezdett sorozatunkat az azóta történt események ismertetésével.

Kapusok:

Ahogyan várható volt, a szakvezetés egy tapasztalt kapus igazolásával folytatta a jövő évi keret kialakítását. A MAC Újbuda csapatából érkező Rajna Miklós az előző idényben 36 meccsen állt a vasak közt és 89,9 %-os hatékonysággal védett, 3,73-as kapott góltátlag mellett. Igazán a rájátszásban jött ki számára a lépés, ahol beugróként három meccsen szerepelt: ezeken a lövések 97,8 %-át fogta, valamint nem egész egy gólt kapott (0,74/meccs). A dunaújvárosi nevelésű kapus korábban évekig a Fehérvár korosztályos és felnőtt csapatát erősítette, így a tavalyi szezonnal együtt már tisztességes tapasztalatot tudhat magáénak.

Védelem:

Bár a védelem állt eddig is legközelebb a készhez, ennek ellenére komoly erősítés érkezett Nick Ross személyében. A 30 éves kanadai bekk megfordult korábban az AHL-ben (az NHL után a második számú liga Észak-Amerikában), ahol 115 mérkőzésen 27 pontot (6 G, 21 A) hozott össze úgy, hogy +/- mutatója +11 volt. A tengerentúlon azonban nem szerepelt többet, mivel úgy döntött Európába jön és az EBEL-es EC Salzburghoz igazolt. Azt az idényt ugyan a német Augsburger Panthernél fejezte be, az áttörést mégiscsak az osztrák bajnokság hozta el számára. A következő években a bajnokság ponterős védőjévé vált: az elmúlt öt szezonból négyet az HC Innsbruck csapatával töltött. Ebben a négy szezonban 209-szer lépett jégre, melyeken védő létére 133 pontot (31 G, 102 A) tett a közösbe. A 2017/2018-as idényben azonban tett egy szlovákiai kitérőt a Zólyomhoz, s ha már ott szerepelt, teljesítményével az Extraliga legponterősebb védője lett. Leigazolása komoly minőségi előrelépés jelent a védelemben, és joggal bízhatunk benne, hogy eredményes játékával sok kellemetlen percet fog szerezni az ellenfeleknek.

Csatárok

A támadósor megerősítésének jegyében érkezett Részegh Tamás a SC Csíkszereda csapatától. A 21 éves szeredai születésű játékos számára nem lesz teljesen ismeretlen a közeg, hiszen évekig a szlovák és a cseh utánpótlásban pallérozódott. A HK Ruzinov 99 Bratislava csapatában két évet töltött, itt 99 meccsen kapott szerepet, melyeken 146 pontig jutott (56 G, 90 A). Ezután a cseh Pirati Chomutov U20-as csapatához szerződött, ahol szintén nem vallott szégyent pont/meccs körüli játékával. A csehországi légióskodása is két évig tartott, majd egy fehérvári kitérőt követően hazatért Csíkszeredába és újfent eredményes szezont zárt: az Erste Ligában és a román bajnokságban is érdekelt alakulatban 77-szer szerepelt összesen, melyeken 105 pontot (37 G, 68 A) írtak a neve mellé! Ezek alapján egy elmondhatjuk, hogy egy ígéretes fiatal támadóval erősödött a csapat, akiben komoly kiaknázható lehetőségek rejlenek.

Átigazolás_0529

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK