Itt vagy most

Lesz Euroliga Diósgyőrben

Az Aluinvent DVTK indulási szándékét jóváhagyta az MKOSZ, így a legrangosabb európai kupában, az Euroligában indulhatnak a piros-fehérek a következő szezonban. Hogy ki lesz a diósgyőri Lányok ellenfele, az majd július 23.-án, a müncheni sorsoláson derül ki.
A DVTK kerete, eddig nem sok poszton változott, hiszen kilencen maradtak a tavalyi keretből, ami kicsit sem megszokott az Avasalján. Hozzájuk csatlakozott Pusztai Petra, aki legutóbb Zalaegerszegen remek szezont produkált, és a honi, női kosárlabdázás egyik legnagyobb reménységének tartják a szakemberek. Továbbá a honosított, válogatott Cyesha Goree, akit Győrből jól ismerhetnek a miskolci szurkolók. Vele center poszton sokat erősödött a csapat.
Távozott Eglé Sulciute, (sajnos) aki korán megsérült, pedig, addig remek produkcióval rukkolt elő a litván válogatott centere. Nem Miskolcon folytatja a pályafutását Aija Putnina sem, aki hiába érkezett az Euroligából, teljesítményével jócskán elmaradt a tőle elvárhatótól.
Sajnos távozott Szabó Fanni is, akit nagyon megkedveltek a piros-fehér szimpatizánsok. Korábbi interjúnkból kiderült, hogy a több játéklehetőség reményében hagyta el Miskolcot a válogatott hátvéd. Már akkor tudtuk, hogy Szafi, a PEAC Pécs csapatában folytatja, de az ő kérésének megfelelően, addig nem publikáltuk ezt, míg hivatalos nem lett. Az ő érdekeit tartottuk szem előtt, nem pedig a gyorsaságét, hivalkodásét.
A csapatban még egy tengerentúli légiós szerepeltetése lehetséges anyagi áldozatok nélkül. Úgy tudjuk, hogy a kiszemelttel folyamatos tárgyalásban állnak az illetékesek. Ha sikerül nyélbe ütni ezt az üzletet, bombaerős keret jöhet össze. Hiába még el sem kezdődött, még csak a felkészülés sem, de nagyon szép reményekkel várhatják majd a szezont a Sajó partján.
Maradtak: Szűcs Réka,
                    Kányási Veronika,
                    Kiss Angelika,
                    Medgyessy Dóra,
                    Maja Skoric,
                    Frindt Nikolett,
                    Chanel Mokango,
                    Katona Szidónia,
                    Zele Dorina
Érkezett: Pusztai Petra (ZTE)
                  Cyesha Goree (Salamanca)
                  Kecskés Karina,
                  Kababik Bianka,
                  Végh-Dudás Anna (mindhárman az Akadémiáról kerültek a felnőtt keretbe)
Távozott: Aija Putnina (?)
                  Eglé Sulciute (Olaszország?)
                  Szabó Fanni (PEAC)
Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK