Itt vagy most

Négy nyári feladat

Bár az átigazolási időszak augusztus végéig tart, a bajnoki pontvadászat kezdetéig mindössze egy hónapunk van hátra. Az év ezen szakasza a keretek átalakításának jegyében zajlik, ennek megfelelően már kilenc régi/új játékossal bővült a keret.

A következőkben megpróbáljuk felvázolni, mely feladatok lehetnek azok, amelyeknek a teljesítésével sikerülhet elérni a 19/20-as bajnokságra kitűzött céljainkat.

1, A védelem megerősítése
Bár érkezett a jobbhátvéd Vági András, kétségeink vannak afelől, hogy ez a változtatás jelenti majd a defenzív játékunk javulásának kulcsát. Mi a magunk részéről egy megbízható középsővédő érkezését várnánk, aki betöltheti a csapat egyik vezérének szerepét.

2, A középpálya mélyítése
Márkvárt Dávid, Tajti Mátyás, Szabó Bence és (vélhetően) Joachim Adukor személyében négy olyan játékosunk van, akik képesek lehetnek alapemberhez méltó szinten teljesíteni. Közülük hárman minden bizonnyal rendszeresen ott is lesznek az aktuális kezdőcsapatokban, a kispadon azonban így nem csak mennyiségben, minőségben is rövidek leszünk. Sérülések, eltiltások, formaingadozások esetére szükségünk lenne még egy középpályásra, aki képes lehet közel azonos szinten teljesíteni, mint az előbbiekben felsorolt kvartett. Jelenleg úgy gondoljuk, ezt nem tudjuk házon belül megoldani.

3, Florent Hasani megtartása
Koszovói támadónk Vernes Richárddal holtversenyben a DVTK házi gólkirálya lett, ráadásul rendszeresen szerepel hazája válogatottjának keretében. Nem lenne meglepő, ha felkeltette volna más klubok figyelmét idei teljesítménye, mi, szurkolók azonban különösen sajnálnánk, ha elvinnék egyik – ha nem a – legjobb támadónkat. Főleg, mivel idejét sem emlékszem már, mikor forgattunk vissza egy játékos eladásából kapott pénzt (még az aktuális átigazolási időszakban) új arc szerződtetésére. Nem gondoljuk, hogy a jelenlegi keret elbírná Vernes és Hasani egyidejű távozását.

4, A perememberek eltávolítása
A légiósok számának korlátozása, a magyar játékosok -többségében- magas fizetése komoly gátja lehet a fejlődésünknek, elvégre minden lánc csak annyira erős, amennyire a leggyengébb láncszeme. Hosszú szezonok óta “bizonyítják” Diósgyőrben labdarúgok, hogy a nem kifejezetten magasra helyezett NB1-es lecet sem képesek átugrani, mi pedig sorozatos vereségeket jelentő egyéni hibákért fizetjük őket. Remélhetőleg a nyár hátralévő részében jó néhány távozó is bejelentésre kerül, akik szerepelnek képzeletbeli listánkon.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK