Itt vagy most

Találkozzunk Debrecenben

Medgyessy Dóra, az Aluinvent DVTK játék- és mókamestere. A mindig vidám és optimista játékos, éppen a megérdemelt pihenését tölti, de szakított néhány percet arra, hogy beszélgessen velünk a fantasztikus 3X3-as VB ezüstről, és a nyár egyéb izgalmas feladatairól.

Világbajnoki ezüstérmesként köszönthetünk, hiszen Amszterdamban, történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy egy csodálatos menetelés után, a másodiknak járó éremmel térhettetek haza. Számítottál ilyen eredményre?

Megmondom őszintén, hogy nem! Titokban persze reménykedtem benne én is, és a csapat többi tagja is, de reálisan, erre nem számítottam. Már a felkészülési időszakban lehetett érezni, hogy nagyon együtt van a társaság és a többhetes edzőtábor is csak tovább erősítette a csapategységet, és ez az óriási erő segített ki minket mindig a kritikus szituációkban. Utoljára akkor éreztem ennyire stabilnak a csapatunkat, mikor 2016-ban EB-t nyertünk.

Említetted a nagyon erős csapategységet, ennek volt köszönhető a spanyolok elleni negyeddöntőben az utolsó másodperces kosarad is? Mit éreztél akkor?

Ha rá gondolok, még mindig beleborzongok. Nehéz szavakkal leírni, hogy mit éreztem akkor. Sajnos nem úgy ment azon a meccsen a játék, ahogy az tőlem elvárható lett volna és akkor Cyesha úgy helyezkedett a lepattanóhoz, hogy biztosan ő szerezze meg, amit végül odaütött hozzám, és úgy gondoltam, hogy itt az ideje villantani valamit. Sikerült, ami hihetetlen boldogsággal töltött el mindenkit.

Miért választottad a ,,nagypályás” kosárlabda helyett a 3X3-as játékot?

Tíz perces játékok vannak, nagyon pörgős, nagyon intenzív, ami nekem a legjobban fekszik. Azt tudni kell, hogy ez egy olimpiai sportág, ahová nekünk nagy esélyünk van most kijutni. Nekem gyerekkoromtól kezdve az volt a legnagyobb álmom, hogy egyszer az ötkarikás játékokon képviselhessem a hazámat. Illetve, ami talán még a legfontosabb, hogy idén augusztusban, Debrecenben rendezik meg az EB-t. Nekem Debrecen a szülővárosom, itt élek és az, hogy totálisan hazai közönség előtt játszhatok, minden álmom valóra válhat ez által.

Ha már említetted a hazai rendezésű Eb-t, a világbajnokságon megvertük a hollandokat, a letteket, a negyeddöntőben a spanyolokat, majd az elődöntőben a franciákat, és csakis Kína tudott fölénk kerekedni, aki köztudottan nem európai ország, akkor, ha tovább gondoljuk a történetet, nem lehet más eredmény, mint…?!

Tudom, hogy mire gondolsz, de nem lesz az olyan egyszerű! Ezzel az ezüstéremmel most nagyon felhívtuk magunkra a figyelmet. Eddig is számom tartottak minket, most már mindenki ránk fog vadászni, de mi azon leszünk, remélhetőleg nagyon sok szurkoló előtt, hogy igen, a mi nyakunkba akasszák majd az aranyérmet.

Cyesha Goree személyében olyan csapattársad is volt a válogatott keretében, aki jövőre szintén a diósgyőri mezt fogja viselni. Véleményed szerint mennyit erősödtünk vele?

Nagyon-nagyon sokat! Cy’ egy hihetetlenül képzett és nagyon technikás játékos, aki a palánk alatti területen életveszélyes és egyre hatékonyabb a festéken kívül is. Mindemellett egy rendkívül jó ember, aki biztosan hamar felveszi majd a ritmust és könnyen be fog illeszkedni a csapatunkba. Az érkezésével egy klasszist sikerült igazolni, talán a lyukas posztunkra.

Ha már említettük a következő szezont, mit vársz az előttünk álló évadtól, habár még nagyon messze vagyunk, még a felkészüléstől is?

Most mondjam azt, hogy bajnoki- és kupa aranyat? (hangosan nevet-szerk.) Úgy gondolom, hogy erősödtünk és ne feledjük, hogy még nem teljes a keretünk! Cy’ és Pusztai Petra érkezésével, sokat bővült a rotációnk és a taktikai játékunk is fog, ebben biztos vagyok. Nagyon örülök, hogy így egyben maradt a társaság és visszatérve az első gondolatra, azon leszünk, hogy minimum azt elérjük, amit tavaly és igyekezni fogunk előre lépni és mindent megtenni azért, hogy még jobbak legyünk!

A hétvégén ért véget a ,,nagypályás” Európa Bajnokság. Gondolom követted az eseményeket?

Természetesen! Nagyon-nagyon szurkoltam a lányoknak! Nagyszerű, amit elértek, és borzasztóan szorítottam Zele Dorinának, aki megérdemelte, hogy ott lehetett. Fantasztikusan és nagyon harcosan játszott az egész EB alatt. Egy hihetetlenül jó játékosról van szó, aki képes meghalni a pályán és emberileg is nagyon nagyra tartom! Büszke vagyok, hogy ilyen csapattársam van Diósgyőrben!

Hogy telik a nyarad?

3X3-ral! Viccet félretéve, most a VB után van egy kis pihenőm. Itthon vagyok Debrecenben, majd elutazunk nyaralni egy kis időre, de nem sokkal később már kezdjük a felkészülést az augusztusi, debreceni Európa Bajnokságra.

Üzennél valamit a Diósgyőr szurkolóknak?

Mi vagyunk a legnagyobbak! Mindenkinek kellemes nyarat kívánok ebben a nagy melegben! Számomra megtiszteltetés egy ilyen klubnál kosarazni. Hihetetlen és egyedülálló, ami itt körülveszi a kosárlabdát. Biztosan állíthatom, hogy ez egyedi a honi mezőnyben, de európai színtéren is nagyon ritka! Megható érzés volt látni és hallani azokat, akik Diósgyőr feliratú magyar zászlóval szurkolták végig minden egyes meccsünket Amszterdamban. Köszönöm nekik! Debrecen a szülővárosom, az otthonom, viszont Miskolcon is már mondhatom, hogy otthon vagyok. Nagyon remélem, hogy augusztusban sok Diósgyőr szurkolóval találkozom majd Debrecenben, az EB-n! Csak a Diósgyőr!

Mit is mondhatnánk mást, minthogy számunkra a megtiszteltetés, hogy ilyen játékos viseli a DVTK mezt! Kellemes nyaralást, sérülésmentes felkészülést, Megyó! Találkozunk augusztusban, Debrecenben!

Hozzászólások

Written by 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK