Itt vagy most

Kölcsönözzünk – Prosser és Szabó lehetséges utódai?

Soron következő cikkünkben igyekszünk olyan játékosokat találni, akik azonnali erősítést jelenthetnek Diósgyőrben, ráadásul hiányposztra érkezhetnének, megszerzésük pedig – ha csak kölcsönben is – de reálisnak tűnhet. Szabó Bence és Prosser Dániel “utódai” szerintünk a következő játékosok közül kerülhetnek ki:

Jonathan Heris – A felcsúti hátvéd annak idején Belgiumból érkezett Újpestre, érdekesség, hogy eredetileg csatárként. Ahogy teltek-múltak a hetek, úgy került át a védelem tengelyébe, ahol meglepően jó teljesítménnyel rukkolt elő. Korábban többször felmerült pletykaként, hogy Diósgyőrbe igazolhat, az utóbbi hetekben pedig látványosan mellőzi a PAFC vezetőedzője. Számunkra erősítést jelenthet, a kölcsönben való megszerzése nem lenne ördögtől való ötlet.

Otigba Kenneth – A nigériai-magyar középsővédő korábban még Rafa Benítezt is lenyűgözte Liverpoolban, amikor is minden idők legmagasabb pontszámát érte el rögtönzött “felvételi” tesztjén a vörösök akadémiáján Melwoodban. Ennek ellenére Hollandiába, a Heerenveen együttesébe igazolt a több játékidő reményében, majd hazatérve ferencvárosi színekben mutatkozott be az élvonalban. Először egy sérülés, majd a Dvali, Blazic, Frimpong hármas szólt bele a kezdőcsapat-béli tagságába, ráadásul Leandro is tud játszani a posztján, így kvázi negyedik-ötödik számú védő a IX. kerületben. Elvileg vannak problémák a hozzáállásával, és a fizetése sem minimálbér körüli lenne, azonban tehetsége elvitathatatlan, valószínűleg azonnali erősítést jelentene.

Hangya Szilveszter – A Vasas együttesétől került Fehérvárra, ahol bérelt helye lett a kispadon. A fiatal védő már a válogatottban is bemutatkozott, Stopira személyében azonban az NB1 egyik legjobb balhátvédjét kellene kiszorítania a kezdőcsapatból. A legjobb korban van, erős védekezésben és támadásban is, egy kölcsönszerződéssel a játékos, a Fehérvár és mi is nagyon jól járnánk.

Rui Pedro – Az idén 31 éves portugál támadó középpályás első évében szinte egyáltalán nem jutott szóhoz a Fradinál, ezért kölcsön adták Szombathelyre, ahol bár kiestek az élvonalból, csapata egyik legjobbja volt, megmutatva, ezen a szinten van benne potenciál. Klasszikus támadó középpályásunk Tajtin kívül gyakorlatilag nincs is, Rui Pedro pedig tökéletesen alkalmas lenne arra, hogy előre is haladjunk Fernando sokpasszos játékával, elhalasztva pár szurkolótársunk őszülését. Rebrovéknak szinte biztos, hogy nem lesz rá szükségük, még akkor sem, ha összejön egy BL vagy EL csoportkör.

Berecz Zsombor – Ugyanazt az utat járta be, mint Hangya, a Vasas kezdőcsapatából a fehérvári kispadra szerződött. A miskolci születésű középpályás (sosem tartozott a DVTK kötelékébe) hasonló stílusú játékos, mint a tábor egyik nagy kedvence, Márkvárt, Berecznek azonban olyan játékosokkal kellene megküzdenie a játékpercekért, mint Pátkai Máté, Kovács István, Boban Nikolov, Anel Hadzic, Georgi Milanov vagy Elek Ákos (bár korábbi kapitányunk többnyire már középhátvédként szerepel). A helyzete tehát nem túl rózsás, ráadásul most következnek a legjobb évei, amiket vélhetően nem egy kagylóülésben tervez eltölteni a pálya szélén. Nekünk erősítést jelentene, ő pedig játszhatna, win-win.

Hozzászólások

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK